Onder het Vergrootglas: Pure Genius

Onder het Vergrootglas: Pure Genius (CBS)

In de rubriek Onder het Vergrootglas neem ik de nieuwe series van het nieuwe televisiejaar onder de loep. Wat kunnen wij van deze series verwachten? Waar gaan zij over? Welke acteurs hebben rollen weten te bemachtigen? Gaat deze serie slagen? Kortom, kom meer te weten over de nieuwe series die staan te beginnen. Misschien krijg je er een nieuwe favoriet bij. Of, krijg je meer inzicht over welke series je kunt vermijden.

 

Pure Genius banner

In première

Pure Genius gaat op 27 oktober 2016 in première.

Het verhaal

Een medische drama over een jonge entrepreneur uit Silicon Valley. Deze tech gigant geeft een exceptionele chirurg de leiding over een revolutionair ziekenhuis met een ultramoderne kijk op geneeskunde. Miljardair James Bell heeft het Bunker Hill ziekenhuis opgericht om de gezondheidszorg verder te ontwikkelen. Het ziekenhuis behandeld dan ook de meest vreemde en uitdagende medische mysteries en dat doen zij kosteloos. Bell weet dus Dr. Walter Wallace over te halen om zijn ziekenhuis te runnen. Dr. Wallace was er altijd van overtuigd dat geneeskunde een menselijke aangelegenheid was, geen technologische. Dat veranderd al snel door wat hij meemaakt in het ziekenhuis.

De cast

Augustus Prew (Major Crime), Dermot Mulroney (Crisis), Reshma Shetty (Royal Pains), Ward Horton (One Life to Live), Odette Annable (The Grinder), Aaron Jennings (Meet the Browns) en Brenda Song (Dads).

Wat kun je van Pure Genius verwachten?

Na jaren geen medische drama op CBS, is dit het tweede jaar op rij dat CBS een medische drama heeft besteld. Code Black deed het vorig jaar niet bijzonder, maar de serie werd heel laat alsnog vernieuwd. Pure Genius is een serie met een protagonist die schijnbaar alles heeft wat zijn hartje begeert. Hij heeft meer geld dan hij kan uitgeven, is succesvol en kan door dit ziekenhuis een enorme bijdrage leveren aan het welzijn van anderen. Zoals gebruikelijk bestaan er ook vrijwel geen lelijke tv-artsen, dus meneer heeft ook nog een team met mooie mensen om zich heen. Wat je kunt verwachten is dat James en zijn team de meest zeldzame ziektes met allerlei technische snufjes behandelen. Het lijkt bijna sciencefiction. Natuurlijk mankeert er zelf ook wat aan James, maar dat is inmiddels een gegeven in dit genre.

De cast ziet er sympathiek uit. De serie zelf ziet er wat minder hectisch uit dan Code Black. Voor de liefhebber van dit genre zal het zeker interessant zijn om te zien welke technologische hoogstandjes de serie gaat gebruiken. Dat is toch waar de serie het van moet hebben, aangezien technologie een belangrijk onderwerp is in Pure Genius.

Pure Genius: vernieuwt of gecanceld?

Pure Genius wordt op de donderdagavond uitgezonden om 22.00 uur. De serie krijgt het comedy-blok van CBS als lead-in. Dat lijkt mij een hele omschakeling. Heb je eerst de hele avond op de grond gelegen van het lachen, krijg je daarna een dramaserie in je gezicht. De serie krijgt concurrentie van How to Get Away with Murder en The BlacklistCode Black presteerde vorig jaar redelijk op dit tijdstip. Toch verwacht ik dat Pure Genius het moeilijk gaat krijgen. Is er plek voor twee medische drama’s op CBS? En, heeft CBS het geduld dat de zender had met Code Black?

Zoals gezegd verwacht ik zware tijden voor Pure Genius. CBS heeft lang geen medische drama’s gehad en er is natuurlijk ook een reden waarom Code Black geen hit werd. Dat heeft logischerwijs te maken met het tijdstip (een uitdagende), maar zeker ook met het type serie. Liefhebbers van medische series zitten in ieder geval goed op donderdag. Zij kunnen beginnen met Grey’s Anatomy (ABC), daarna verder naar Chicago Med (NBC) en uiteindelijk eindigen met Pure Genius. Meneer is zelf geen liefhebber van het genre, dus deze zal ik zelf niet gaan volgen. Ik heb het idee dat dit een degelijke, maar te weinig bekeken serie wordt. Voor de kijkers die deze serie straks omarmen: ik hoop van harte dat ik er naast zit. Nee, ik denk dat Pure Genius wordt gecanceld.

De trailer

Geef een reactie