Onder het Vergrootglas: Pitch

Onder het Vergrootglas: Pitch (Fox)

In de rubriek Onder het Vergrootglas neem ik de nieuwe series van het nieuwe televisiejaar onder de loep. Wat kunnen wij van deze series verwachten? Waar gaan zij over? Welke acteurs hebben rollen weten te bemachtigen? Gaat deze serie slagen? Kortom, kom meer te weten over de nieuwe series die staan te beginnen. Misschien krijg je er een nieuwe favoriet bij. Of, krijg je meer inzicht over welke series je kunt vermijden.

Pitch Banner Meneer Vevie

In première

Pitch gaat op 22 september 2016 in première.

Het verhaal

Ginny wordt de eerste vrouw ooit die actief is in Major League Baseball, de Amerikaanse honkbal competitie. Alles wat Ginny doet wordt nu uitvergroot door de media. Het is aan Ginny om zich aan te passen aan haar nieuwe situatie en om er niet aan onderdoor te gaan.

De cast

Kylie Bunbury (Twisted), Mark-Paul Gosselaar (Franklin & Bash), Ali Larter (Heroes), Mark Consuelos (Kingdom), Dan Lauria (The Good Wife), Mo McRae (Empire), Meagan Holder (Born Again Virgin) en Tim Jo (The Neighbors).

Wat kun je van Pitch verwachten?

De eerste vrouw in de MLB. Ik vind het zelf een interessant gegeven. Pitch stelt eigenlijk de volgende vraag: kan een vrouw overleven in een sport dat gedomineerd wordt door mannen? Kan zij niet alleen overleven, maar ook daadwerkelijk wat toevoegen? Je kunt je voorstellen dat de desbetreffende vrouw onder hevige druk zou staan. Onder druk van fans, haar team (bestaande uit mannelijke collega’s), de club en de media. Laat deze vrouw ook nog eens Afro-Amerikaans zijn. Dan wordt het wel heel interessant voor het sportgekke Amerika. Amerika is weliswaar sportgek, maar het is ook een land waar de verhoudingen tussen blank en zwart enorm gecompliceerd zijn. Dit zijn allemaal onderwerpen die je zult zien langskomen in Pitch.

Pitch lijkt een serie te worden die zeker liefhebbers van dramaseries zal charmeren. De serie gaat over familie, over niet opgeven wanneer het tegen zit en bovenal: het geloof in jezelf. Pitch is een van de series van de netwerkzenders waar ik het meest naar uitkijk. Kylie Bunbury heeft een veel interessantere rol dan zij had in Twisted en er wordt hier ook meer van haar gevraagd als actrice. Ik ben benieuwd hoe zij het er vanaf brengt. Daarnaast is het ook leuk om Mark Paul-Gosselaar weer aan het werk te zien, na het verschrikkelijke Truth Be Told. Het is altijd mooi om een acteur eens iets anders te zien proberen. Gosselaar heeft voornamelijk gespeeld in comedy’s en dat is toch, zoals jullie weten, een andere genre. De overige acteurs hebben in andere series bewezen goede rollen neer te kunnen zetten, dus ook daar kijk ik naar uit.

Pitch: vernieuwt of gecanceld?

Pitch wordt op de donderdagavond om 21.00 uur uitgezonden. De lead-in is Rosewood. Het is de vraag of laatstgenoemde wat kan betekenen voor deze serie. Rosewood debuteerde vorig seizoen sterk, maar de kijkcijfers werden wekelijks minder. Je kunt je zelfs afvragen waarom Fox de serie heeft vernieuwd. Pitch zal het dus waarschijnlijk helemaal alleen moeten doen en dat is heel moeilijk voor een nieuwe serie. De concurrentie: Notorious (ABC), Mom (CBS), Chicago Med (NBC) en Supernatural. Het is de vraag of Pitch tegen deze series kan opboksen. De enige serie die zeker lagere kijkcijfers zal trekken is Supernatural, maar dat is logisch voor een serie van The CW. The CW is namelijk niet in alle Amerikaanse markten beschikbaar, wat automatisch betekent dat het bereik van deze zender minder groot is.

Ik ben dus zeer benieuwd of Pitch gaat slagen. Deze serie ziet er beter uit dan veel van de nieuwe series die Fox dit seizoen lanceert, maar dat zegt niks wanneer er geen publiek wordt gevonden. Ik denk dan ook dat Pitch het heel lastig gaat krijgen. De serie kan zich vasthouden aan het feit dat Fox niet veel beters te bieden heeft. Wij hebben vorig jaar gezien dat het gros van de Amerikaanse zenders hun gefaalde series gewoon door lieten lopen. Je kunt namelijk een serie per direct van de buis halen, maar je moet als zender wel zeker weten dat diens vervanger het beter doet. Nee, als Pitch geen doorslaand succes is zal de serie lang moeten wachten of de serie vernieuwt wordt. Pitch is een twijfel geval.

De trailer

Geef een reactie