Onder het Vergrootglas: Notorious

Onder het Vergrootglas: Notorious (ABC)

In de rubriek Onder het Vergrootglas neem ik de nieuwe series van het nieuwe televisiejaar onder de loep. Wat kunnen wij van deze series verwachten? Waar gaan zij over? Welke acteurs hebben rollen weten te bemachtigen? Gaat deze serie slagen? Kortom, kom meer te weten over de nieuwe series die staan te beginnen. Misschien krijg je er een nieuwe favoriet bij. Of, krijg je meer inzicht over welke series je kunt vermijden.

Notorious Banner Meneer Vevie

In première

Notorious gaat in première op 22 september 2016.

Het verhaal

Notorious is gebaseerd op de levens van strafrechtadvocaat Mark Geragos en nieuws producent Wendy Walker. Zij fungeren tevens als uitvoerend producenten. De serie werpt een provocatieve blik op de unieke, sexy en gevaarlijke verhouding tussen het strafrecht en de media. Deze informatie heb ik niet zelf verzonnen, trouwens. Ik word zelf ook niet warm van deze beschrijving.

De cast

Piper Perabo (Covert Affairs), Daniel Sunjata (Graceland), Sepideh Moafi (Black Box), Kate Jennings Grant (Blue Bloods), Ryan Guzman (Heroes Reborn), Kevin Zegers (Gracepoint), J. August Richards (Angel) and Aimee Teegarden (Friday Night Lights).

Wat kun je van Notorious verwachten?

Kijk maar naar de trailer. De trailer is behoorlijk veelzeggend. Notorious ziet eruit als een snelle, flitsende serie. Het wordt provocatief. Het wordt sexy. Althans, ik lees weer de beschrijving van de serie op. Wat je vermoedelijk krijgt is een strafrechtadvocaat en een nieuwsmaker die samen een heleboel zaken orchestreren. Dit is gebruiken en gebruikt worden. Piper Perabo en Daniel Sunjata lijken zeker chemie te hebben. Het is een interessant spanningsveld waarin de twee zich bevinden. Hierbij gaat het vooral om hoe je het nieuws en het recht zo kan manipuleren, dat je het in jouw voordeel uitvalt. Verwacht mensen die ethisch niet altijd even verantwoord zijn. Die er hun hand niet voor omdraaien om hun invloed waar mogelijk uit te oefenen. Dat is gevaarlijk, want hun werk heeft natuurlijk grote invloed op mensenlevens. Notorious lijkt dus voortdurend het randje te gaan opzoeken. Dat kan best interessant zijn. Dat de hoofdrolspelers elkaar uiteindelijk de kleren van het lijf gaan trekken, ligt ook in de lijn der verwachtingen.

Notorious: vernieuwt of gecanceld?

Notorious wordt donderdagavond om 21.00 uur uitgezonden. De serie krijgt Grey’s Anatomy als lead-in en How to Get Away with Murder als lead-out. Je kunt het slechter treffen dan deze sandwich. De concurrentie op dit tijdstip: Pitch (Fox), Chicago Med (NBC), Supernatural (The CW) en vanaf 20 oktober Mom en Life in Pieces (CBS). TGIT (Thank God It’s Thursday), verwijzend naar de Shonda Rhimes series, zal dus tot januari moeten wachten. Dan komt Scandal terug. Het is dus te hopen voor Notorious dat dezelfde doelgroep die deze series kijkt, deze nieuwe serie een kans geeft. Ik zie zelf geen reden waarom zij niet op de bank zullen plaatsnemen.

Zelf word ik niet bepaald warm van Notorious. De serie weet zich wat mij betreft niet te onderscheiden. De trailer maakt mij niet happig om mij te committeren aan een volledig seizoen. De pilot probeer ik sowieso en dan zal ik ook bepalen of ik meer afleveringen op mijn beeldscherm slinger. Ik twijfel dus of deze serie gaat slagen. Piper Perabo en Daniel Sunjata zijn charismatische acteurs, maar dat alleen is tegenwoordig niet meer genoeg. Door het tijdstip waarop deze serie geprogrammeerd wordt, geef ik het vooralsnog het voordeel van de twijfel.

De trailer

Geef een reactie