Onder het Vergrootglas: Man with a Plan

Onder het Vergrootglas: Man with a Plan (CBS)

In de rubriek Onder het Vergrootglas neem ik de nieuwe series van het nieuwe televisiejaar onder de loep. Wat kunnen wij van deze series verwachten? Waar gaan zij over? Welke acteurs hebben rollen weten te bemachtigen? Gaat deze serie slagen? Kortom, kom meer te weten over de nieuwe series die staan te beginnen. Misschien krijg je er een nieuwe favoriet bij. Of, krijg je meer inzicht over welke series je kunt vermijden.

 

In première

Man with a Plan gaat op 24 oktober 2016 in première.

Het verhaal

Adam, een aannemer die meer tijd met zijn kinderen doorbrengt nu zijn vrouw weer werkt, ontdekt wat elke ouder zich uiteindelijk realiseert: hun kleine engels zijn monsters. Hij acht zichzelf in staat om meer verantwoordelijkheid op zich te nemen, maar hij komt er al snel achter dat het een helse baan is om te dealen met drie kinderen die niet kunnen leven zonder wifi.

De cast

Matt LeBlanc (Friends), Liza Snyder (Yes, Dear), Matthew McCann (All Stars), Grace Kaufman (The Last Ship), Hala Finley (Grammy), Jessica Chaffin (Episodes) en Matt Cook (Clipped).

Wat kun je van Man with a Plan verwachten?

Man with a Plan heeft veel weg van Kevin Can Wait. Of Kevin Can Wait heeft veel weg van Man with a Plan. Hoe dan ook, een bezoek aan de opticien is nodig voor wie de overeenkomsten niet ziet. Verwacht dan ook hetzelfde als wat je van Kevin Can Wait kunt verwachten. Het zijn beide series waar een vader meer tijd met zijn kinderen gaat doorbrengen en erachter komt dat het opvoeden van kinderen een zware opgave is. Man with a Plan gaat specifiek over een man die leert meer betrokken te zijn bij zijn gezin. Dat juicht Meneer alleen maar toe. Je maakt die kleine bengels immers met zijn tweeën.

Ook dit is een multi-cam comedy (met lachband). CBS is toch de Amerikaanse netwerkzender die daar echt aan blijft vasthouden. Life in Pieces is de enige single-cam comedy op CBS op dit moment. ‘If it ain’t broke, don’t fix it’ zal CBS denken. Geef hen eens ongelijk. De vraag is hoe Matt LeBlanc het gaat doen. Het is een herkenbare televisiester, waar toch de ogen op gericht zullen zijn. Man with a Plan wint niet de originaliteitsprijs, maar ik heb zelf ook niet het idee dat de serie dat ambieert. Dit is gewoon een herkenbare familie georiënteerde comedy dat gericht is op een groter publiek.

Man with a Plan: vernieuwt of gecanceld?

Man with a Plan wordt op de maandagavond uitgezonden om 20.30. De serie krijgt Kevin Can Wait als lead-in. Daarna is het de beurt aan 2 Broke Girls en The Odd Couple. Zowel Matt LeBlanc als Matthew Perry (Joey en Chandler in Friends) zijn dus binnenkort op dezelfde avond te zien. De serie krijgt concurrentie van Dancing with the Stars (ABC), Gotham (Fox), The Voice (NBC) en Supergirl (The CW). De maandagavond op CBS presteerde vorig jaar naar behoren. Ik ben benieuwd of Kevin Can Wait al een aardig vast publiek heeft wanneer Man with a Plan begint. Anders gaat deze serie een zware tijd tegemoet.

De trailer van Man with a Plan is terrible. Ik wou mij beroepen op mijn zwijgplicht, maar ik kon niet anders. Dit is waarschijnlijk de minst interessante trailer die ik tot nu toe gezien heb. Het is zéér moeilijk om hier van warm te worden, zelfs als ik poedelnaakt in een sauna zat. Ik vraag mij af of deze serie niet direct zou floppen als LeBlanc niet de hoofdrol had… Ik ben dan ook echt benieuwd of dit gaat slagen. Het zal mij namelijk niet verbazen als deze serie dit seizoen sneuvelt. Maar, het zou mij ook niet verbazen als dit een hit wordt. Ik ga ervan uit dat veel kijkers dit een aangename serie zullen vinden en er lekker voor zullen gaan zitten met het gezin. Ik ben in ieder geval een Meneer met een plan. Dat plan houdt in dat ik Man with a Plan ga overslaan.

De trailer

Geef een reactie