Onder het Vergrootglas: MacGyver

Onder het Vergrootglas: MacGyver (CBS)

In de rubriek Onder het Vergrootglas neem ik de nieuwe series van het nieuwe televisiejaar onder de loep. Wat kunnen wij van deze series verwachten? Waar gaan zij over? Welke acteurs hebben rollen weten te bemachtigen? Gaat deze serie slagen? Kortom, kom meer te weten over de nieuwe series die staan te beginnen. Misschien krijg je er een nieuwe favoriet bij. Of, krijg je meer inzicht over welke series je kunt vermijden.

MacGyver banner meneer vevie

 

In première

MacGyver gaat op 27 oktober 2016 in première.

Het verhaal

MacGyver zal veel mensen bekend in de oren klinken. Dat komt natuurlijk omdat dit een remake is. In deze nieuwe versie van MacGyver richt Angus ‘Mac’ MacGyver zijn eigen organisatie op. Deze organisatie valt onder de Amerikaanse regering. Angus heeft het buitengewone talent om op niet conventionele manier problemen op te lossen en levens te redden. Hij wordt op zijn risicovolle missies bijgestaan door voormalig CIA-agent Lincoln. MacGyver ziet het als zijn verantwoordelijkheid om de wereld te redden, of dat nou met behulp van kauwgum of een paperclip is.

De cast

Lucas Till (X-Men: First Class), George Eads (CSI), Joshua Boone (Downtown Girls), Addison Timley (Zero Hour), Tristin Mays (The Vampire Diaries), Michelle Krusiec (Getting On), Justin Hires (Rush Hour) en Sandrine Holt (Damien).

Wat kun je van MacGyver verwachten?

Hetzelfde wat je van de oude versie kunt verwachten. Dit keer is het een jonge vent die op zeer inventieve wijze de grootste problemen oplost. Wie dus bekend was met de oorspronkelijke versie en daar absoluut niet op zat te wachten: sla MacGyver dan met haastige spoed over. Voor wie dit wel kan waarderen wordt dit een serie vol actie en met de nodige humor. MacGyver valt onder The Impossible White Man categorie. Dat zijn films of series met een blanke hoofdrolspeler, waarin de protagonist op onmogelijke wijze alles gedaan krijgt. Waarin de hoofdrolspeler zich uit onmogelijke situaties weet te redden. Situaties die de normale mens met de dood zou moeten bekopen. Denk aan Die Hard, Mission Impossible, Taken24, de Bourne films en vooruit de James Bond films. Sommige van deze namen hebben bewezen dat dit concept heel smakelijk is, als het goed wordt uitgevoerd.

MacGyver is natuurlijk wel een serie die je niet serieus moet nemen. Dit is het type serie dat je niet té serieus moet bekijken, anders kun je er onmogelijk van genieten. Wanneer je dus het type bent dat zich ergert aan ongeloofwaardigheid en veelvuldig naar je televisie roept dat iets niet kan: nogmaals, dan moet je niet bij MacGyver wezen.

MacGyver: vernieuwt of gecanceld?

MacGyver wordt op de vrijdagavond uitgezonden om 20.00 uur. De serie krijgt geen lead-in en opent zelf op primetime. Daarna volgen Hawaii Five-0 en Blue Bloods. Veel kijkers zullen nostalgische gevoelens ervaren bij deze serie. Althans, het publiek dat bekend is met het origineel. De serie zal echter ook bekend zijn bij veel jonge kijkers, aangezien de serie op diverse zenders vaak herhaald werd. CBS zal er uiteraard van uitgaan dat dit in het voordeel zal uitvallen van deze serie. ‘Mac’ krijgt concurrentie van Last Man Standing en Dr. Ken (ABC)Hell’s Kitchen (Fox), Caught on Camera (NBC) en The Vampire Diaries (The CW). De vrijdagavond van CBS doet het de laatste jaren gewoon goed. Vrijdagavond is normaal gesproken een avond waar de kijkcijfers lager liggen dan op andere werkdagen, maar CBS heeft daar minder last van dan de andere netwerkzenders.

Zitten kijkers te wachten op een remake van MacGyver? Dat zal voor CBS moeten blijken. Dit is een geliefde serie, maar doorstaat deze remake de vergelijking met de oude serie? Lukt het Lucas Till om Richard Dean Anderson te doen vergeten, of om hem zelfs te evenaren? MacGyver is een serie die ik zelf zal overslaan. Een recensie van de pilot zit er misschien nog in, maar dit is geen serie waar ik zelf naar uitkijk. CBS wordt vaak gekscherend ‘the old people network’ genoemd. Er kijken namelijk veel oudere kijkers in Amerika naar de zender. Nou, in dit geval komt dat goed uit. Juist de oudere demografie heeft affiniteit met de naam MacGyver. Ik ben dus voorzichtig optimistisch en denk dat deze nieuwe versie het wel gaat redden dit seizoen.

De trailer

Geef een reactie