Onder het Vergrootglas: Kevin Can Wait

Onder het Vergrootglas: Kevin Can Wait (CBS)

In de rubriek Onder het Vergrootglas neem ik de nieuwe series van het nieuwe televisiejaar onder de loep. Wat kunnen wij van deze series verwachten? Waar gaan zij over? Welke acteurs hebben rollen weten te bemachtigen? Gaat deze serie slagen? Kortom, kom meer te weten over de nieuwe series die staan te beginnen. Misschien krijg je er een nieuwe favoriet bij. Of, krijg je meer inzicht over welke series je kunt vermijden.

Onder het Vergrootglas Kevin Can Wait Meneer Vevie

In première

Kevin Can Wait gaat op 19 september 2016 in première.

Het verhaal

Kevin is een politieagent die onlangs met pensioen is gegaan. Hij keek er al lange tijd naar uit om meer tijd aan zijn vrouw en drie kinderen te besteden, maar hij komt er al snel achter dat het leven thuis nog meer uitdagingen kent dan het leven als agent. Kevin’ leven bestaat nu uit tijd doorbrengen met zijn familie en avonturen beleven met zijn vrienden. Kevin’ ontspannen leventje komt al gauw in gevaar wanneer hij erachter komt dat zijn vrouw belangrijke informatie achterhield over zijn familie.

De cast

Kevin James (The Kings of Queens), Erinn Hayes (Guys with Kids), Leonard Earl Howze (Masters of Sex), Lenny Venito (The Neighbors), Taylor Spritzer (Melissa & Joey), Ryan Cartwright (Mad Men), Mary-Charles Jones (New Girl), Gary Valentine (Fargo) en James DiGiacomo (K.C. Undercover).

Wat kun je van Kevin Can Wait verwachten?

Kevin Can Wait is een multicam comedy. Voor CBS is dit bekend terrein. Kevin James heeft jarenlang in The King of Queens van CBS gespeeld. In deze serie is hij een familieman die na zijn pensioen probeert te genieten van het goede leven. Verwacht van Kevin dus kinderachtige praktijken met zijn vrienden. Je ziet in de trailer Kevin, bijvoorbeeld, allerlei activiteiten plannen met zijn vrienden. Je ziet botsingen met zijn vrouw. Dat gaat natuurlijk over meer betrokken zijn in het leven van zijn kinderen. En Kevin ervaart nu zelf de moeilijkheden van het opvoeden van zijn kinderen nu hij meer thuis is. Zoals hoe ga je om met de wetenschap dat je dochter een vriend heeft en volwassen wordt? Kevin’ leven krijgt een hele andere invulling.

Kevin Can Wait wordt een comedy die het genre niet zal vernieuwen. Dat hoeft ook niet. De serie lijkt een degelijke comedy te worden voor de kijker die dol is op dit soort series. Je hoeft er niet al teveel bij na te denken en je kunt er lekker bij ontspannen. Na een vermoeiende dag op werk, is dat ook niet verkeerd.

Kevin Can Wait: vernieuwt of gecanceld?

Kevin Can Wait wordt op maandagavond uitgezonden om 20.30 uur. De eerste vier weken van het nieuwe seizoen krijgt de serie The Big Bang Theory als lead-in, waarna laatstgenoemde weer terugkeert naar de donderdagavond. The Big Bang Theory zal uiteraard in de eerste weken een behoorlijke springplank zijn voor Kevin Can Wait. Na die vier weken wordt het spannender. CBS hoopt dan natuurlijk al een publiek te hebben gevonden voor deze serie. Kevin Can Wait krijgt concurrentie van Dancing With the Stars (ABC)Gotham (Fox), The Voice (NBC) en Supergirl (The CW).

Kevin Can Wait is voor mij een lastige. De serie lijkt op het type comedy dat het publiek van CBS wel kan waarderen. De vraag is dus echter hoe de serie presteert nadat The Big Bang niet meer fungeert als lead-in. Dat scheelt echt wel een hoop. Ik vraag mij hardop af of de wereld nog meer series als Kevin Can Wait nodig heeft. Ik vind het tof om mijn maatje uit Queens, Doug Heffernan, weer terug te zien, maar deze serie ziet er teveel uit als een ‘been there, done that’. Ik sla deze serie dan ook over. Veel fans van The King of Queens zullen blij zijn met Kevin James’ terugkeer bij CBS, dus ik geef deze serie de voordeel van de twijfel. Ik schaal ‘em voorlopig alvast in op een volledig seizoen.

De trailer

Geef een reactie