Onder het Vergrootglas: Designated Survivor

Onder het Vergrootglas: Designated Survivor (ABC)

In de rubriek Onder het Vergrootglas neem ik de nieuwe series van het nieuwe televisiejaar onder de loep. Wat kunnen wij van deze series verwachten? Waar gaan zij over? Welke acteurs hebben rollen weten te bemachtigen? Gaat deze serie slagen? Kortom, kom meer te weten over de nieuwe series die staan te beginnen. Misschien krijg je er een nieuwe favoriet bij. Of, krijg je meer inzicht over welke series je kunt vermijden. 

Designated Survivor banen Meneer Vevie

In première

Designated Survivor gaat 21 september 2016 in première.

Het verhaal

Tom Kirkman is een politicus die na een terroristische aanval op Washington, onverwachts wordt verkozen tot president van de Verenigde Staten. Kirkman dient nu alle zeilen bij te zetten om zijn land en gezin te loodsen door de chaotische tijd waar zij zich in bevinden. Dit zal voor Kirkman in ieder geval een van de moeilijkste presidentiële ambtstermijnen worden in de Amerikaanse geschiedenis.

De cast

Kiefer Sutherland (24), Natascha McElhone (Californication), Maggie Q (Nikita), Kal Penn (Battle Creek), Adan Canto (The Following), Italia Ricci (Chasing Life), LaMonica Garrett (The Last Ship) en Tanner Buchanan (Girl Meets World).

Wat kun je van Designated Survivor verwachten?

Jack Bauer is terug! Ooh, geen Jack… Het is iemand anders? Het is wel nog steeds Kiefer Sutherland, maar dit keer noemen wij hem Tom Kirkman. Designated Survivor is een serie over een man die opeens de moeilijkste baan ter wereld in de schoot geworpen krijgt: het presidentschap van de Verenigde Staten. Lijkt het wat vergezocht? Jazeker. Dit is een serie waar ik mijn bedenkingen bij heb. Als je nu naast mij zou zitten, zou je kijken naar een vertwijfeld gezicht. De cast is zeker aardig, daar zal het niet aan liggen. Acteurs als Maggie Q, Natascha McElhone en Kal Penn voegen wat toe aan de meeste producties. Toch heb ik sterk het idee dat dit er weer een wordt onder de noemer ‘veel te vergezochte series’. Het type serie wat van je verwacht dat je niet teveel nadenkt of teveel vragen stelt. Prima, Designated Survivor. Prima! Maar dan wil ik wel wat ervoor terug. Ik hoop dan ook dat het eerder nagelbijtende spanning wordt, dan conspiracy theories die nergens over gaan.

Het kan al snel verzanden in ‘een terroristische organisatie zit erachter en zij hebben invloedrijke vrienden’. In ‘pas op wie je kunt vertrouwen, president’. Dat is al te vaak gedaan. Het blijkt vaak dat dit type series weinig frisse verhalen kunnen vertellen over dit onderwerp. En toch… Toch ben ik benieuwd naar hoe Kiefer het gaat doen. Als Tom Kirkman is hij veel humaner dan Jack Bauer. Als acteur wordt er meer van hem verwacht. Daar ben ik op zich wel geïnteresseerd naar. Deze serie wordt een politieke thriller genoemd en verwacht daarom veel politieke spelletjes, dubbele agenda’s en ander gekonkel.

Designated Survivor: vernieuwt of gecanceld?

Designated Survivor wordt woensdagavond om 22.00 uitgezonden. Het comedy-blok van ABC fungeert als lead-in. Het is dus wel een omschakeling van vier comedy’s, naar een serie waar de toon veel serieuzer is. Als concurrentie heeft de serie Code Black van CBS en Chicago P.D van NBC. Dat zijn redelijk goed bekeken series, maar geen series waar Designated Survivor op voorbaat qua kijkcijfer voor onder hoeft te doen. Hier liggen dus kansen voor the new and improved Kiefer. Dan is het dus alleen de vraag of de serie zich weet te onderscheiden. Snapt het publiek dat dit niet de Jack Bauer spin-off is? Ik ga ervan uit dat ABC wel raad weet met deze serie en zelf ook verwacht dat de serie aanslaat. Dit zal ongetwijfeld een van de series zijn die zij het meest zullen promoten, aangezien het rechtstreeks tot serie is besteld. En dan is het voor hen duimen dat Sutherland nog steeds de televisiester is van voorheen. Ik ben zelf sceptisch over de kwaliteit van deze serie, maar ik zie dit wel een volledig seizoen krijgen. Vooruit, deze zal dit televisieseizoen wel overleven.

Geef een reactie