Onder het Vergrootglas: Conviction

Onder het Vergrootglas: Conviction (ABC)

In de rubriek Onder het Vergrootglas neem ik de nieuwe series van het nieuwe televisiejaar onder de loep. Wat kunnen wij van deze series verwachten? Waar gaan zij over? Welke acteurs hebben rollen weten te bemachtigen? Gaat deze serie slagen? Kortom, kom meer te weten over de nieuwe series die staan te beginnen. Misschien krijg je er een nieuwe favoriet bij. Of, krijg je meer inzicht over welke series je kunt vermijden. 

 

Conviction Banner Meneer Vevie

In première

Conviction start op 3 oktober 2016.

Het verhaal

Hayes Morrison, de dochter van een oud-president, is een jurist die een baan krijgt aangeboden van haar rivaal, de Officier van Justitie van New York. Als Hayes de baan aanneemt ontloopt zij een gevangenisstraf voor het bezit van cocaïne. Deze rel kan de campagne van haar moeder tot senator ernstig beschadigen. Hayes komt te werken bij de Conviction Integrity Unit. Haar competenties komen goed van pas, aangezien het team zaken behandeld waar er een goed vermoeden is dat de verdachten ten onrechte zijn veroordeeld. Deze nieuwe stap geeft haar ook de kans om haar relatie te verbeteren met haar invloedrijke en machtige familie.

De cast

Hayley Attwell (Agent Carter), Eddie Cahill (CSI: NY), Shawn Ashmore (The Following), Merrin Dungey (King of Queens), Emily Kinney (The Walking Dead), Manny Montana (Graceland) en Daniel Franzese (Recovery Road).

Wat kun je van Conviction verwachten?

Conviction is een serie zoals het ABC de laatste jaren betaamt. Het is een serie met een diverse, aantrekkelijke cast. Net als The Catch, How to Get Away with Murder, Quantico en Scandal, heeft de serie een sterke vrouwelijke hoofdrolspeler. De hoofdrol is in handen van de prachtige Hayley Atwell. Velen van jullie zullen haar zeker herkennen als Penny Carter in Agent Carter. Atwell is een bijzonder charmante actrice. Gelukkig heeft zij in Agent Carter bewezen ook een serie te kunnen dragen. In Conviction speelt zij een zelfdestructieve, geprivilegieerde jonge vrouw die gewend is te krijgen wat zij wilt. Hayes Morrison is arrogant, zelfgenoegzaam en zij is gewend alle aandacht na haar toe te trekken. Hayes zit ook niet te springen om haar nieuwe baan serieus te nemen. Pas wanneer zij ziet dat het wel serieus is voor haar nieuwe collega’s, komt zij tot inkeer. Dan realiseert zij zich dat ze echt een verschil kan maken in het leven van de mensen voor wie zij werkt.

Conviction is typisch een serie met een protagonist die uitblinkt in haar carrière, maar wiens privé-leven een puinhoop is. Oftewel, de Vocational Irony Narrative. Dat betekent min of meer dat professionals hun competenties perfect kunnen aanwenden in relatie tot anderen, maar dezelfde competenties ontberen wanneer het gaat om hun privé-leven. Het is een beproefde formule in dramaseries. Hayes is een hoofdpersoon die zal vallen en opstaan. Die gaandeweg, met behulp van haar nieuwe collega’s, zal groeien en nieuwe inzichten zal opdoen. Verwacht zeker de nodige intriges. Collega’s die romantische handelingen met elkaar ondernemen (sexytime). En, verwacht wat je van eerder genoemde ABC-series kunt verwachten: een glad geproduceerde serie, waar er veel gebeurt. Conviction heeft zoals gezegd een leuke cast weten te verzamelen. Dit zijn zonder twijfel acteurs die leuk voor het oog zijn. Laten wij niet ontkennen dat dit het kijken aangenamer maakt. Ik heb Mevrouw Vevie namelijk al geïnformeerd over mijn nieuwe televisie-crush.

Conviction: vernieuwt of gecanceld?

Zoals velen van jullie weten is elke serie afhankelijk van het tijdstip (time-slot) waarop het wordt geprogrammeerd. Conviction is te zien op maandag om 22.00 uur. Vorig seizoen werd op dat tijdstip Castle uitgezonden. Castle heeft behoorlijk wat seizoenen gelopen. Conviction krijgt als tegenstand de CBS-serie Scorpion en de NBC-serie Timeless. Dancing with the Stars (goed bekeken) wordt de lead-in. In principe is er ruimte voor alle drie series. Blindspot van NBC kende een geslaagde start (hoewel het natuurlijk helpt als The Voice als lead-in fungeert). Scorpion behaalt ook al twee jaar zeer aardige kijkcijfers.

Veel zal afhangen van Hayley Atwell. Zal zij net als Viola Davis, Kerry Washington, Ellen Pompeo en Mireille Enos de volgende powervrouw worden op ABC? De kijkers van ABC houden namelijk van deze formule en van dit type serie. Conviction lijkt het wat dat betreft aardig te gaan doen. Het helpt ook dat het in grote lijnen een procedurele serie is. Ik verwacht dan ook dat de serie het zeker in het begin goed zal doen. Ik twijfel of het een hit wordt, maar Meneer heeft er wel vertrouwen in dat Conviction minimaal een volledig seizoen krijgt. Als dat gebeurt, dan zie ik Hayley en collega’s zeker terugkeren voor een tweede seizoen.

De trailer

 

Geef een reactie