Onder het Vergrootglas: Bull

Onder het Vergrootglas: Bull (CBS)

In de rubriek Onder het Vergrootglas neem ik de nieuwe series van het nieuwe televisiejaar onder de loep. Wat kunnen wij van deze series verwachten? Waar gaan zij over? Welke acteurs hebben rollen weten te bemachtigen? Gaat deze serie slagen? Kortom, kom meer te weten over de nieuwe series die staan te beginnen. Misschien krijg je er een nieuwe favoriet bij. Of, krijg je meer inzicht over welke series je kunt vermijden.

Onder het Vergrootglas Bull Banner

In première

Bull gaat op 20 september 2016 in première.

Het verhaal

Dr. Bull is briljant, zelfverzekerd en charmant. Deze eigenschappen maken hem de perfecte persoon om door middel van psychologie, intuïtie en data te verklaren wat jury’s, advocaten, getuigen en verdachten drijft. Dr. Bull heeft dan ook de leiding over een team van experts van de Trial Analysis Corporation. Samen verstrekken zij voor hun cliënten zo gedetailleerd mogelijke alibi’s.

De cast

Michael Weatherly (NCIS), Freddy Rodriguez (The Night Shift), Geneva Carr (Rescue Me), Jaime Lee Kirchner (The Mob Doctor), Annabelle Attanassio (The Knick) en Chris Jackson (OZ).

Wat kun je van Bull verwachten?

Uhm, zeggen series als CastleThe MentalistHouse, RosewoodBonesLie to Me en Monk je wat? Vast wel. Dan kun je ook meteen bepalen of Bull wat voor jou is. De trailer geeft grotendeels de hele pilot weg, dus wees gewaarschuwd. Eerdergenoemde series zijn allemaal series met een briljante professional in de hoofdrol. De man/vrouw die ziet wat anderen niet zien. Die door God qua intelligentie net iets meer gezegend is dan de rest. Als dit niet jouw ding is, kun je Bull sneller overslaan dan de buschauffeurs altijd deden toen ze Meneer zagen staan bij een bushalte. Bull wordt een procedural zoals je gewend bent van CBS. Niet de origineelste of beste serie, maar vaak gewoon degelijk uitgevoerd.

Michael Weatherly heeft de hoofdrol te pakken en dat gaat zeker helpen. Weatherly heeft jarenlang in NCIS gespeeld. De trouwe kijkers van CBS zullen dus zeker benieuwd zijn naar zijn nieuwe serie. Een bekende ster heeft toch wat meer aantrekkingskracht en zorgt altijd voor wat extra oogjes. Bull moet uiteraard wel te doen zijn, want anders haken zij alsnog af. Dr. Bull wordt zoals gebruikelijk bijgestaan door een intelligent team dat hem complementeert en die eigenschappen hebben die hij dan weer ontbeert. Het is zoals gezegd niks nieuws onder de zon. Dit is het type serie waar je weet wat je ervan kunt verwachten.

Bull: vernieuwt of gecanceld?

Bull wordt op de dinsdagavond uitgezonden om 21.00 uur. De serie kon het niet beter treffen, want NCIS is de lead-in. Dat betekent eigenlijk gegarandeerd succes en dat CBS veel vertrouwen heeft in deze serie. Zenders gebruiken vaak hun grootste hits om andere series goed te lanceren. Op CBS betekent dit dat een nieuwe serie graag NCIS of The Big Bang Theory als lead-in heeft. Naar NCIS kijken in Amerika wekelijks meer dan vijftien miljoen mensen. Veel van deze kijkers blijven over het algemeen hangen. CBS is dan ook al jaren de meest bekeken netwerkzender in Amerika. Bull krijgt concurrentie van Fresh Off the Boat en Modern Family (ABC), Scream Queens (Fox), This Is Us (NBC) en No Tomorrow (The CW). Deze series zullen allemaal geen partij zijn voor Bull.

Wat mij betreft is het dan ook vrijwel onmogelijk dat Bull gecanceld wordt. Ik verwacht dat dit een van de eerste nieuwe series wordt die een volledig seizoen krijgt. Dat tweede seizoen gaat er sowieso komen. Vertrouw Meneer niet blind, maar neem in dit geval maar gewoon aan wat ik zeg: het moet heel gek lopen wil deze serie falen.

De trailer

Geef een reactie