Onder het Vergrootglas: American Housewife

Onder het Vergrootglas: American Housewife (ABC)

In de rubriek Onder het Vergrootglas neem ik de nieuwe series van het nieuwe televisiejaar onder de loep. Wat kunnen wij van deze series verwachten? Waar gaan zij over? Welke acteurs hebben rollen weten te bemachtigen? Gaat deze serie slagen? Kortom, kom meer te weten over de nieuwe series die staan te beginnen. Misschien krijg je er een nieuwe favoriet bij. Of, krijg je meer inzicht over welke series je kunt vermijden.

Onder het Vergrootglas American Housewife Banner

In première

American Housewife gaat in première op 11 oktober 2016.

Het verhaal

Katie Otto, een zelfverzekerde vrouw en moeder van drie, woont met haar gezin in het rijke Westport in Connecticut. Daar probeert zij zich staande te houden tussen alle schijnbaar ‘perfecte’ moeders en hun ‘perfecte’ kinderen.

De cast

Katy Mixon (Mike and Molly), Diedrich Bader (Veep), Johnny Sequoyah (Believe), Daniel DiMaggio (Supergirl), Julia Butters (13 Hours), Carly Hughes, Meg Donnelly (Teen Toon) en Ali Wong (Black Box).

Wat kun je van American Housewife verwachten?

American Housewife past perfect tussen de bestaande comedy’s van ABC. Het is een single cam comedy met een duidelijke formule. Vader en moeder. Drie kinderen. Het gezin valt ‘blijkbaar’ een beetje uit de toon. Het gaat over een vrouw die probeert op te boksen tegen moeders met gezinnen die het wellicht beter voor elkaar hebben. Katie is niet zo slank als die vrouwen. En in haar ogen niet zo ‘perfect’. Natuurlijk zal American Housewife tonen dat het gras beslist niet groener aan de overkant is. Dat niemand perfect is en dat Katie en haar gezin voor niemand hoeft onder te doen.

Katy Mixon (Victoria in Mike and Molly) heeft de hoofdrol te pakken. Mixon is een leuke actrice en zij verdient na Mike and Molly wel de kans om de leading lady te zijn in haar eigen serie. Dit is een comedy die zich, net als de meeste comedy’s van ABC, richt op het gezin en familie. Je weet ondertussen wat je van ABC kunt verwachten als je kijkt naar series als Black-ishThe Real O’NealsModern FamilyFresh Off the BoatThe Goldbergs en The Middle. Als je kunt genieten van het gros van deze series, dan kun je American Housewife zeker een kans geven.

American Housewife: vernieuwt of gecanceld?

American Housewife wordt op dinsdagavond om 20.30 uur uitgezonden. De serie behoort tot het comedy-blok op dinsdag. The Middle is de lead-in en als lead-out krijgt de serie Fresh Off the Boat en The Real O’Neals. Dat zijn allemaal series die het goed doen op ABC. De concurrentie op dit tijdstip: NCIS (CBS), New Girl (Fox), The Voice (NBC) en The Flash (The CW). De meeste van deze series doen het goed. Vorig jaar werd Fresh Off the Boat op dit tijdstip uitgezonden en die wist zich goed staande te houden. Ik verwacht dan ook dat American Housewife het aardig gaat doen. Het thema is familiair en het lijkt een serie waarvoor je dan toch blijft hangen met het gezin. Deze serie moet het qua kwaliteit wel heel bont maken, wil het publiek massaal afhaken.

De comedy’s van ABC kan ik wel waarderen. Het zijn voornamelijk series met herkenbare verhalen en een specifieke functie. Fresh Off the Boat en Black-ish vind ik zelf de interessantste ABC-comedy’s, maar ook de overige series komen regelmatig langs in huize Vevie. American Housewife wordt niet de origineelste serie, maar ik zie deze serie wel slagen. Ik verwacht dan ook dat de serie een volledig seizoen krijgt en uiteindelijk wordt vernieuwt met een tweede seizoen.

De trailer

Geef een reactie