Notorious – Pilot

Hoe Notorious wilt u het hebben?

Mag ik eerlijk zeggen dat ik blij was toen Notorious was afgelopen? Voor mij was het afronden van deze pilot een opgave. Je weet dat er wat aan de hand is wanneer je aandacht begint te verslappen. Wanneer je veel ziet gebeuren op het scherm, maar het je compleet koud laat. Wie had gedacht dat kijken naar mooie mensen zo oninteressant kon zijn? Ik in ieder geval niet.

Notorious stelt ons voor aan Julia George (Piper Perabo, Covert Affairs), een producent van een goed bekeken nieuwsprogramma. Jake Gregorian (Daniel Sunjata, Graceland) is een jurist die de invloedrijkste mensen vertegenwoordigd. Zij doen geregeld een beroep op elkaar wanneer dat nodig is voor het beroep dat zij uitoefenen. Het gaat allemaal om situaties zoveel mogelijk naar je hand zetten en dat weten zij als geen ander.

Sorry, maar Notorious gaat helemaal nergens over

In de pilot gaat het voornamelijk om een cliënt van Jake die verdacht wordt van een misdrijf. Jake en Julia proberen vervolgens de nieuwsgeving zo te manipuleren, dat het voor beiden een win-winsituatie is. Al snel blijkt dat er meer speelt dan zij durfden te vermoeden. Dat klopt. Er speelt inderdaad meer… Gaap! Who the fuck cares?! Ik niet in ieder geval. Notorious geeft geen enkele legitieme reden waarom ik mij hier druk om moet maken.

De pilot van Notorious is het schoolvoorbeeld van stijl boven inhoud. Het is overgeproduceerd en legt de aandacht op de verkeerde dingen. Inhoudelijk heeft deze eerste aflevering weinig te vertellen. Ik heb de hand geschud van hoofdpersonages die absoluut geen indruk op mij hebben gemaakt. Ik heb geen enkel interessant personage gezien. Het zijn mooie mensen, dat klopt, maar daar kijk je ook al snel overheen. Als kijker leer je niemand kennen, waardoor ook de emotionele momenten totaal niet binnenkomen. Ik ken jullie niet eens, waarom zou ik mij druk maken om jullie privéleven?

Toedeloe, Notorious

Notorious Banner Meneer Vevie

Notorious is voornamelijk bezig met het tonen van de stad waar deze personages in leven. De grote huizen waar zij in wonen. De auto’s die zij rijden. De spannende dingen die zij doen wanneer er niemand kijkt. De geheimen die zij voor elkaar hebben. Het is simpelweg uiterlijk vertoon en dat zal Meneer een Unox-worst wezen. Worden zij niet moe van elkaar voortdurend manipuleren? Ik ben wel moe en lig inmiddels onder mijn deken. Dit is namelijk slaapverwekkend.

Ik ben totaal niet geïnteresseerd in wat er komt na de pilot. Dit is voor mij het voorbeeld van een pilot die meteen ervoor zorgt dat de eerste kennismaking meteen de laatste is. Ik check uit. Zeg de balie dat ik er aan kom om mijn sleutel in te leveren. De laatste scène is ongetwijfeld bedoelt om ons te triggeren voor de tweede aflevering. ‘Oeh, wat gaat Julia nu hiermee doen!’ Je doet maar, Julia. Je doet maar.

De trailer:

Geef een reactie