No Tomorrow – Pilot

No Tomorrow is goed te doen

Ik weet eigenlijk niet wat ik zou doen met mijn laatste maanden op aarde. Het is op zich wel shitty om de dagen tot het einde af te tellen. Zit ik in bad te relaxen, wetende dat er binnen afzienbare tijd een meteoriet op mijn hoofd dondert. Ik weet eerlijk gezegd niet of ik maanden lang met een pamper zou lopen, omdat ik in mijn broek schijt, of als ik ook zou leven net als het mijn laatste dag op aarde was. In No Tomorrow wordt gekozen voor het laatste en daar valt zeker wat voor te zeggen.

Hier met die bucketlist!

Evie (Tori Anderson) is een leuke blondine met een vriend die haar op handen draagt. Haar carri√®re (en haar leidinggevende) kan beter, maar ze kan goed opschieten met haar collega’s. Evie heeft eigenlijk een leven waar veel mensen genoegen mee zouden nemen, maar als dat zo was dan zaten wij nu niet te kijken naar No Tomorrow. Deze lieftallige dame wilt meer spanning en dan zul je altijd zien dat dit haar spoedig tegemoet komt. Zij leert namelijk Xavier (Joshua Sasse) kennen en hij is ervan overtuigd dat de mensheid nog acht maanden heeft voor de planeet vergaat. Dan zit je dus met je handen in het haar.

Is Xavier nou gek of zit er een kern van waarheid in de theorie die hij bezigt? Ik zou zeggen het eerste, maar je weet het maar nooit. Evie wordt in ieder geval aan het denken gezet. Laat dat nou net de bedoeling zijn. Want ja, wat doe je als iemand dit nieuws met je deelt? Lach je diegene vierkant in zijn gezicht uit of bouw je meteen een ondergrondse bunker met WiFi die Apocalypse bestendig is? Dit is in ieder geval een keerpunt in het leven van Evie. Dat kan ook eigenlijk niet anders.

Een leuke wegkijker

No Tomorrow banner Meneer Vevie

De pilot van No Tomorrow kijkt lekker weg. Dit is feel good materiaal dat lekker binnenkomt wanneer je even niet je hersens wilt pijnigen met de zoveelste donkere dramaserie. Het lijkt het type serie te worden waar sommige serieliefhebbers schamper over doen, waarbij zij vergeten dat je ook televisie nodig hebt waarbij je even kunt ontspannen. Dat niet altijd teveel van je vraagt. Ik heb mij dan ook gewoon vermaakt met deze pilot. Er is chemie tussen Anderson en Sasse en wat hier gepresenteerd wordt kan ik wel waarderen. Dit wordt niet de beste serie van het jaar, maar dat vraag ik ook niet.

Het enige wat ik vraag is dat No Tomorrow legitieme redenen blijft geven waarom Evie opeens alles op het spel zet voor een knul die zij pas kent. Je kunt zien dat zij een personage is dat haar leven altijd serieus en volwassen heeft geleefd. Dan moet deze switch dus wel plausibel zijn en blijven. Ik wil namelijk niet zien dat personages zich verloochenen, simpelweg om het plot te dienen. Hoe de pilot eindigt, had wat mij betreft ook niet gehoeven. Maar goed, we zullen zien wat deze twist uiteindelijk gaat brengen. Zolang Evie en Xavier op een aangename manier dingen blijven afstrepen in hun bucketlists, ben ik erbij. Dan is er ook voor mij No Tomorrow.

De trailer:

Geef een reactie