Nieuwe Series januari 2018: een overzicht

Nieuwe Series januari 2018

Het is 2018! Wat gaat de tijd toch snel… Ik word gewoon steeds ouder. The horror! Ik ga maar mijn pijn verzachten met nieuwe series. Anyway: ook in 2018 moet je voor series bij Meneer Vevie zijn. Ik wens jou trouwens een heel fijn, gezond en gelukkig nieuwjaar toe! Laten we er met zijn allen wat moois van maken. Welke serie(s) ga jij deze maand volgen? Mijn boodschappen kar zit in ieder geval weer vol. Ook deze maand maken we er het beste van. Zijn we ready? Hopelijk zit er ook wat leuks voor jou tussen! De series in het rood zijn de series waar je extra op mag letten. ————> Nieuwe Series januari 2018.

Dit waren de nieuwe series van december 2017.

Meer series die dit jaar in première gaan:
nieuwe series van 2018.


911 banner
In première: 3 januari 2018 (Fox)
Een blik op het leven van hulpverleners. De serie kijkt naar agenten, verpleegkundigen en brandweerlieden. Naar de mensen die hun eigen leven riskeren om het leven van anderen te redden. Dit zijn natuurlijk de echte helden. Met acteurs als Angela Bassett, Connie Britton en Peter Krause.

IMDb
Trailer:


a house through time banner
In première: 4 januari 2018 (BBC Two)
Deze serie focust zich op een woning in Liverpool en verhaalt over de sociale- en maatschappelijke veranderingen sinds het jaar 1840 tot nu. Dit kan best interessant worden.

BBC
Trailer


The Alienist banner
In première: 22 januari 2018 (TNT)
Misdaadverslaggever John Moore ontmoet psycholoog Dr. Laszlo Kreizler. Samen starten zij in de 19e eeuw een onderzoek naar een seriemoordenaar in New York. Als dit geen serie wordt om je vingers bij af te likken, dan weet ik het ook niet meer.

IMDb
Trailer:


Alone Together banner
In première: 10 januari 2018 (Freeform)
Twee buitenbeentjes van verschillende achtergronden proberen te assimileren in de ijdele en door status geobsedeerde cultuur van Los Angeles. Gaandeweg vinden zij verlossing in hun puur platonische relatie. Een serie waar de hoofdrolspelers een keer gewoon vrienden kunnen zijn in plaats van lovers? Laat maar komen!

IMDb
Trailer:


The Assassination of Gianni Versace
In première: 17 januari 2018 (FX)
In 1997 werd mode-icoon Gianni Versace vermoord. Dit tweede seizoen van American Crime Story richt zich op de moord en op de gebeurtenissen voorafgaand van de moord. De opvolger van de beste serie van 2016! Wat kijk ik hiernaar uit!

IMDb
Trailer:


Black Lightning banner
In première: 16 januari 2018 (The CW)
Jefferson Pierce is een man die worstelt met een geheim. Hij is vader van twee dochters en rector van een middelbare school, maar daarnaast fungeert hij ook als uitlaatklep voor jongeren in New Orleans. Dat zijn veelal jongeren die woonachtig zijn in een buurt die geplaagd wordt door geweld. Jackson is zodoende een held in zijn gemeenschap.

Negen jaar geleden was Jackson echter een ander soort held. Hij stond bekend als Black Lightning, een man met buitengewone krachten die elektriciteit kon beheersen. Deze krachten gebruikte hij om zijn woonplaats veilig te houden, maar zijn activiteiten eiste wel een hoge tol op zijn familie. Hij liet het leven achter zich en richtte zich op zijn gezin. Zijn dochters Anissa en Jennifer zijn sterke vrouwen geworden, ondanks dat het huwelijk tussen hun ouders nooit meer hetzelfde werd. Een ander soort superheld? We zullen het zien… Is vanaf 17 januari wekelijks te zien op Netflix.

IMDb
Trailer:


Britannia banner
In première: 18 januari 2018 (Sky Atlantic)
Het is 43 na Christus als het gevreesde Romeinse leger terugkeert naar het Keltische hart van Britannia met als doel deze te verpletteren. Hier stuiten ze op een mysterieus leger van vechtende vrouwen met superkrachten uit de onderwereld… Toch maar even een kijkje nemen.

IMDb
Trailer:


Burden of Thruth banner
In première: 10 januari 2018 (CBC)
Een bekende jurist keert terug naar haar thuisstad. Daar is zij belast met een zaak van een groep meisjes die lijden onder een mysterieuze aandoening. Dat wordt dus ook een mysterieuze zaak?

IMDb
Trailer:


The Chi banner
In première: 7 januari 2018 (Showtime)
Een relevante, actuele en distinctief coming-of-age verhaal over personages uit Zuid-Chicago. Het verhaal gaat om Brandon, een ambitieuze en zelfverzekerde jongeman die ervan droomt ooit een restaurant te openen. Hij ziet een nieuw leven al voor zich, maar dient zich ook te ontfermen over zijn moeder en broertje. Dit kan echt de moeite waard worden. Houdt The Chi in de gaten!

IMDb
Trailer:


Child Support banner
In première: 5 januari 2018 (ABC)
Een game show met kinderen in de hoofdrol. De serie wordt gepresenteerd door Fred Savage. Een gameshow voor het gezin.

IMDb
Trailer:


Counterpart banner
In première: 21 januari 2018 (Starz)
Deze spionage thriller volgt Howard Silk, een eenzame schakel in een bureaucratische organisatie voor spionnen. Wanneer Howard ontdekt dat zijn organisatie de poort naar een parallelle dimensie bewaakt, begint zijn avontuur in deze intrigerende en gevaarlijke wereld. De enige die hij kan vertrouwen is ‘Prime’, Howard’s bijna identieke tegenhanger in de parallelle wereld. Hier breng ik mijn kids eerder voor naar bed.

IMDb
Trailer:


Corporate banner
In première: 17 januari 2018 (Comedy Central)
Matt en Jake zijn overgeleverd aan de kuren van een tyrannieke CEO en zijn handlangers. Terwijl zij proberen te dealen met steeds verdergaande botsingen, vinden zij in Grace, een HR-medewerker, hun enige bondgenoot. Kortom: een workplace-comedy waar het spel hard gespeeld wordt.

IMDb
Trailer:


Dirty Money banner
In première: 26 januari 2018 (Netflix)
Alex Gibney onderzoekt de rol van een grote bank in witwaspraktijken. Deze documentaire zal dus je vertrouwen in het bankstelsel niet herstellen.

IMDb
Trailer


Derry Girls banner
In première: 2 januari 2018 (Channel 4)
De serie is gesitueerd in de jaren 90 en gaat over de avonturen van een 16-jarig meisje, haar familie en vrienden. Wat spookt dit meisje allemaal uit?

IMDb
Trailer:


Devilman Crybaby banner
In première: 5 januari 2018 (Netflix)
Een demon neemt het lichaam van een dode jongen over om kwaad te doen. Maar als hij op een meisje verliefd wordt, bedenkt hij zich. Gebaseerd op de mangahit van Go Nagai. Dat is een softe demon.

IMDb
Netflix
Trailer:


The Four
In première: 4 januari 2018 (Fox)
Realityserie van Fox. De zoektocht naar een nieuwe ster.

IMDb
Trailer:


Girlfriends banner
In première: 3 januari 2018 (ITV)
Voor levenslange vrienden Linda, Sue en Gail zijn de jaren voorbij gevolgen en hun levens lijken gecompliceerder dan ooit. Wanneer Linda’s man Micky verdwijnt van een cruiseschip op hun huwelijksdag, is Linda voor het eerst in 30 jaar alleen. Ze is nu een weduwe en richt zij vervolgens voor steun tot Gail en Sue. Die hebben echter hun eigen problemen. Hopelijk heb je in die 30 jaar wel contact onderhouden met je vrienden, Linda… Anders wordt het een lastig verhaal.

IMDb
Trailer:


Gone banner
In première: 8 januari 2018 (Universal Channel)
Gone draait om Kick, een vrouw die als kind slachtoffer was van kidnapping. Ze is gered door FBI-agent Frank Novak. In de jaren die volgen traint Kick in vechtsporten en met vuurwapens. Als Novak haar overtuigt om zich aan te sluiten in zijn speciale team die verdwenen mensen opspoort, heeft zij haar roeping gevonden. De serie is vanaf 8 januari te zien op Net5 en start met een dubbele aflevering.

IMDb
Trailer


grown-ish banner
In première: 3 januari 2018 (Freeform)
Een spin-off van Black-ish die zich richt op de oudste dochter van de familie Johnson: Zoey. Zoey gaat studeren en op kamers. Daar komt ze er snel achter dat niet alles gaat zoals zij het wilt. Lukt het Zoey zonder de rest van de Johnsons?

IMDb
Trailer:


Hard Sun banner
In première: 6 januari 2018 (BBC One)
Twee erg verschillende rechercheurs moeten toch samenwerken om de misdaad te bestrijden in Londen. Ook hier ben ik vermoedelijk aanwezig!

IMDb
Trailer:


Hot Streets

In première: 14 januari 2018 (Adult Swim)
Hot Streets is een animatieserie van 15 minuten. De serie gaat over een FBI-agent die bovennatuurlijke zaken onderzoekt. Wellicht smaakt dit lekker als tussendoortje.

IMDb
Trailer:


Innocent

In première: 13 januari 2018 (ITV)
Na zeven jaar wordt David Collier (Lee Ingleby) onverwachts vrijgesproken voor de moord op zijn vrouw vanwege een gebrekkig politieonderzoek. Hoewel David nog steeds een verdachte is, komt er een nieuw onderzoeksteam op de zaak om de feiten opnieuw te bekijken. Dit maal in de hoop om de schuldige alsnog te kunnen arresteren. Ondertussen probeert David zijn leven weer op te pakken en hij onderzoekt of hij de voogdij over zijn kinderen terug kan krijgen. Maar dan is de zus van zijn overleden vrouw het mee oneens.

IMDb
Trailer:


The Interrogation Room banner
In première: 4 januari 2018 (Discovery Channel)
De serie kijkt naar rechercheurs die slimme tactieken gebruiken om bekentenissen te bewerkstelligen in de verhoorkamer. Hier kan ik altijd wel voor op de bank plaatsnemen.

IMDb
Trailer:


Kiri banner
In première: 10 januari 2018 (Channel 4)
Vierdelige dramaserie over een donker meisje die, net voordat ze op het punt staat geadopteerd te worden door een blank pleeggezin, wordt ontvoerd. Dat is het begin van een web vol leugens, schuld en blaam.

IMDb
Trailer


LA to Vegas banner
In première: 2 januari 2018 (Fox)
Een werkplaats-comedy over een groep underdogs die hun plek proberen te vinden. Het speelt zich af op de vrijdagnacht-vlucht van Los Angeles naar Las Vegas en de vlucht terug op zondag. Dit lijkt best op een beperkt uitgangspunt. Ben benieuwd of dit wat wordt…

IMDb
Trailer:


The Launch

In première: 10 januari 2018 (CTV)
Muzikale competitieserie uit Canada. Muzikanten krijgen begeleiding van Boy George, Alessia Cara, One Republic’s Ryan Tedder, Sugarland’s Jennifer Nettles en Fergie. Een muziekprogramma voor de liefhebbers.

IMDb
Trailer:


Let's Get Physical banner
In première: 24 januari 2018 (Pop)
De serie gaat over een lapzwans die al aarzelend zich begeeft in de fitness-wereld na de dood van zijn vader, een grootheid in aerobics. Zou best eens wat kunnen worden.

IMDb
Trailer


Love & Hip Hop Miami banner
In première: 1 januari 2018 (VH1)
Realityserie gesitueerd in Miami. De derde spin-off van Love & Hip Hop, na Love & Hip Hop Atlanta en Love & Hip Hop Hollywood. Met Trick Daddy, Trina, Amara La Negra, Joanna ‘Jojo’ Zarur, Christopher ‘Prince’ Michael Harty, DJ Michelle Pooch en Gunplay. Voor de liefhebber van de overige series in deze franchise.

IMDb
Trailer:


De Luizenmoeder banner
In première: 14 januari 2018 (AVROTROS/NPO1)
AVROTROS komt met de nieuwe serie De Luizenmoeder waarin actrice Jennifer Hoffman in de rol van Hannah kruipt. Een gescheiden moeder die te maken krijgt met stuk voor stuk pijnlijk herkenbare situaties die iedere ouder wel herkent.

Vastberaden om haar leven na de scheiding zo snel mogelijk op de rit te krijgen, stort Hannah, de nieuwe moeder met een dochter in groep drie, zich in de wereld die zich afspeelt op en rondom het schoolplein van basisschool de Klimop. Inburgeringscursussen worden helaas niet gegeven dus met vallen en opstaan probeert Hannah zich de mores van het schoolplein eigen te maken. Ook al had ze zich voorgenomen zich op deze school niet voor het karretje te laten spannen. Vreemde leerkrachten en de allesoverheersende ‘moedermaffia’ maken het haar echter niet makkelijk. Hopelijk weet deze serie een publiek te vinden.

AVROTROS
Trailer


McMaffia banner
In première: 1 januari 2018 (BBC)
Een zoon van Russische immigranten (die niet toevallig maffialeden waren) krijgt te maken met corrupte politici, veiligheidsdiensten en witwassers. Zijn eerste stappen in de onderwereld zijn slechts een kwestie van tijd. Zelf in het Verenigd Koninkrijk voelt deze man de power van Poetin. 

IMDb
Trailer:


Mosaic banner
In première: 22 januari 2018 (HBO)
De serie is gebaseerd op de app die mensen de mogelijkheid gaf om invloed te hebben op het plot. Het wordt een zesdelige miniserie gemaakt door Steven Soderbergh. Ik ga maar alvast de app downloaden. Er doen sterke acteurs mee, dus het lijkt de moeite waard te worden.

IMDb
Trailer:


Murder is Forever

In première: 22 januari 2018 (Discovery ID)
Anthologieserie gebaseerd op werk van auteur James Patterson. Het gaat om waargebeurde misdrijven die veel in het nieuws waren. Ik ben altijd wel geïnteresseerd in true crime.

IMDb
Trailer:


Next of Kin banner
In première: 8 januari 2018 (ITV)
De serie volgt arts Mona Harcourt. Zij woont in Londen met haar man Guy, een politieke lobbyist. Wanneer er een bom tot ontploffing komt in Londen op dezelfde dag dat haar broer Karin wordt ontvoerd en vermoord in Pakistan, verandert Mona’s leven voorgoed. De situatie escaleert wanneer Mona ontdekt dat Danish (beter bekend als Danny), de zoon van haar broer, is verdwenen van zijn universiteit en gelinkt wordt aan de aanslag en de moord op zijn vader. De familie wordt beschuldigd en bevindt zich opeens in cyclus van verraad en samenzwering. Mona wordt geconfronteerd met de ultieme dilemma: hoe ver ga jij om de veiligheid van je familie te waarborgen? Oké, ITV, dit ga ik dus kijken!

IMDb
Trailer:


The Paynes banner
In première: 16 januari 2018 (OWN)
The Paynes is een spin-off van House of Payne. De serie volgt het leven van de gepensioneerde Ella en Curtis Payne nu zij woonachtig zijn in Florida. Wie zegt dat ouderen geen fun meer hebben?

IMDb
Trailer:


The Resident banner
In première: 21 januari 2018 (Fox)
Een idealistische jonge arts begint zijn eerste dag op werk onder begeleiding van een strenge, briljante arts. Deze arts licht steeds een tipje van de sluier over de goede en slechte dingen die aan bod komen in de moderne geneeskunde. De medische series zullen nooit van het toneel verdwijnen.

IMDb
Trailer:


Romper Stomper banner
In première: 1 januari 2018 (Stan)
Romper Stomper is een vervolg van de gelijknamige film uit 1992. De serie speelt zich 25 jaar na de gebeurtenissen in de film af. Deze zesdelige serie volgt een nieuwe generatie extreemrechtse activisten en hun anti-fascistische tegenhangers. De extreemrechtse groep wordt aangestuurd door Blake Farrand, beter bekend als Patriot Blue. Ik heb de gelijknamige film niet gezien. Het klinkt in ieder geval interessant.

IMDb
Trailer:


Rotten banner
In première: 5 januari 2018 (Netflix)
Deze documentaireserie duikt diep in het hart van de levensmiddelensector en onthult onsmakelijke feiten en geheime krachten die bepalen wat wij uiteindelijk eten. Waar we waarschijnlijk allemaal onze ogen voor proberen te sluiten…

IMDb
Trailer:


Somebody Feed Phil banner
In première: 12 januari 2018 (Netflix)
Phil Rosenthal, de maker van Everybody Loves Raymond, reist de wereld rond en leert de lokale keuken en cultuur van bijvoorbeeld Bangkok, Lissabon en Mexico-Stad kennen. Netflix blijft het aanbod gelukkig uitbreiden.

IMDb
Trailer:


Souviens Toi banner
In première: 10 januari 2018 (M6)
De serie begint met een moord op een echtpaar en hun baby. Alleen hun 7-jarige dochter Madeleine overleeft het voorval. Het blijkt een moeilijke zaak te worden, want de politie vindt geen sporen van inbraak of goede aanwijzingen. De enige getuige is Madeleine en zij lijdt aan geheugenverlies. De hulp wordt ingeroepen van een politieagent en een psychiater. Zij ontdekken vervolgens verbijsterende dingen. Het gaat in ieder geval om de verdwijning van een kind.

TVDB
Trailer:


Spy Kids: Mission Critical

In première: 31 januari 2018 (Netflix)
En als het de volwassen spionnen niet lukt? Dan is het aan de junioren Juni en Carmen Cortez om S.W.A.M.P. te verslaan in deze geanimeerde versie van de films. Voor de jonge kijkers en tieners onder ons.

IMDb
Trailer:


Trolls: The Beat Goes On banner
In première: 19 januari 2018 (Netflix)
In deze kleurrijke animatieserie, die de draad weer oppakt waar de film eindigde, wennen Poppy en alle vrolijke trollen aan het leven met hun buren, de Bergens. Ook deze is voor de jonge kijkers.

IMDb
Trailer:


Undercover high banner
In première: 9 januari 2018 (A&E)
Zeven jongvolwassenen gaan undercover in de Highland Park Middelbare school in Topeka, Kansas. Zij doen mee aan een experiment dat van binnenuit kijkt naar het leven van tieners en welke problematiek zij ervaren. Sign me up!

IMDb
Trailer:


Waco banner
In première: 24 januari 2018 (Paramount Network)
Het aangrijpende waargebeurde verhaal over de clash tussen de FBI, de ATF en de Brand Davidians. Dat was een spirituele sekte uit Waco, Texas, aangestuurd door David Koresh. Het voorgeval zou uiteindelijk uitmonden in een dodelijke schietpartij en brand. Deze mag je ook heel snel op je kijklijst plaatsen! Michael Shannon, Shae Whigham, Taylor Kitsch en Melissa Benoist: dit is een must.

IMDb
Trailer:


Wags Atlanta banner
In première: 3 januari 2018 (E!)
Deze realityserie gaat in op de professionele en privelevens van verschillende WAGS (vrouwen en vriendinnen van bekende sporters) en is gesitueerd in Atlanta. Niet voor mij, maar misschien wel wat voor jou?

TVDB
Trailer:


Wayward Sisters

In première: 18 januari 2018 (The CW)
Wayward Sisters gaat over Sheriff Jody Mills en een groep getroebleerde jonge vrouwen. Deze vrouwen werden allemaal weeskinderen door bovennatuurlijke gebeurtenissen. Onder de begeleiding en bescherming van Mills, groeien deze vrouwen uit tot een eenheid dat het kwaad bestrijdt. De serie gaat dan ook over een zustergenootschap van vrouwen. De backdoor-pilot van de spin-off van Supernatural

IMDb
Trailer:


We Speak Dance

In première: 1 januari 2018 (Netflix)
De professionele danseres Vandana Hart reist de wereld rond om traditionele dansstijlen en urban dance te leren van de plaatselijke experts. Voor wie wilt zien hoe mensen around the world hun voetjes van de vloer doen.

IMDb
Trailer:


Nieuwe Series januari 2018

Geef een reactie