Nieuwe Series januari 2017: een overzicht

Nieuwe Series januari 2017

Nieuwe Series Januari 2017 Meneer Vevie
We are here, people! Het jaar 2017. We zijn eindelijk aangekomen. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Bla, bla, bla! Je weet inmiddels hoe het gaat. We spreken waarschijnlijk weer goede voornemens uit die we hoogstwaarschijnlijk toch niet nakomen. Naja, we doen in ieder geval ons best. In 2017 zitten er natuurlijk weer veel series aan te komen. Gelukkig maar! Wat zouden wij anders doen als serieliefhebbers? Hier ————–> Nieuwe Series januari 2017, zijn een aantal interessante series die in de eerste maand van het nieuwe jaar debuteren. Die in de spotlights treden. Hopelijk zit er wat leuks voor je tussen! De series in het rood zijn de series waar je extra op mag letten.

Dit zijn, trouwens, alle series die in 2017 in première gaan:

Nieuwe Series 2017 Meneer Vevie

Ik zou zeggen klikken maar


Apple Tree Yard Meneer Vevie banner
In première: 22 januari 2017 (BBC One)
Wat begint als een simpele affaire, door het gevolg van een midlife-crisis, wordt al snel iets wat helemaal uit de hand loopt. De relatie tussen wetenschapster Yvonne en haar lover wordt opeens heel verontrustend. Dit is een provocatieve blik op obsessie, verlangen en hoe ver iemand kan gaan door dat verlangen.

De trailerIn première: 13 januari 2017 (Netflix)
De Baudelaire kinderen verliezen hun ouders door een mysterieuze brand. Dit is niet het enige wat zij dienen te overwinnen. Er zijn namelijk donkere familie geheimen die aan het licht dreigen te komen. Dit ziet er wel heel smakelijk uit.

Mijn recensie van A Series of Unfortunate Events.

De trailer


Beau Séjour banner Meneer Vevie

Beau Séjour

In première: 1 januari 2017 (Een)
De plaats? Hotel Beau Séjour. Wie? Kato. Een jonge vrouw ontwaakt er helemaal bebloed, met geen idee van wat er de nacht daarvoor is gebeurd. Niemand lijkt haar te zien of te horen. Dan dringt het tot haar door: ze is dood. Wie heeft haar dit aangedaan? En waarom kan een handvol mensen haar wel zien ondanks dat zij dood is? In haar zoektocht naar de waarheid ontdekt Kato dat haar schijnbaar vredige gemeenschap flink wat geheimen verbergt. The Sixth Sense in België zou zomaar eens een hele toffe serie kunnen worden.

Mijn recensie van Beau Séjour.

De trailerIn première: 2 januari 2017 (Freeform)
Holden ontwaakt na 12 jaar uit een diepe coma. Al snel komt hij tot de conclusie dat hij beschikt over bovennatuurlijke gaven. Gaven die hem het middelpunt maken in een gevaarlijke samenzwering. Nu moet Holden erachter zien te komen wat er met hem is gebeurd gedurende die 12 jaar. Hoe gaat hij het redden in een wereld die erg is veranderd? Belangrijker: krijgt hij antwoord op de vraag wie hem dit heeft aangedaan? Nu je krachten hebt, moet je die natuurlijk ook gaan gebruiken. 

Mijn recensie van Beyond.

De trailer


Brussel banner Meneer Vevie
In première: 20 januari 2017 (KPN Presenteert)
Brussel is een 10-delige serie welke zich voor maar ook vooral achter de schermen van de Europeese politieke arena afspeelt.In deze mozaiekvertelling zijn alle personages onderweg naar Brussel, of leven er al. Het is een plek van macht en onmacht, van liefde en verraad, van dromen en verbittering. Na vele jaren ziet Moniek van Dalen (Johanna ter Steege), bestuurslid van een Nederlands-Britse oliemaatschappij, haar vroegere geliefde Viktor Petrenko (Alexander Lazarev) terug. Viktor is na de val van de Sovjet-Unie rijk geworden en is een oligarch met een miljarden-vermogen. Allebei zijn ze in Brussel om voor hun eigen energiebelangen te lobbyen, maar er is slechts ruimte voor een deal. Ook majoor Mohammed de Vries (Daniel Boissevain), een gedecoreerde Nederlandse militair, is in Brussel; hij is er op zoek naar zijn radicaliserende zoon. Charlotte Verne (Liesa van der Aa) woont in Brussel.

De trailer


Cardinal banner Meneer Vevie
In première: 25 januari 2017 (CTV)
Cardinal is gebaseerd op de John Cardinal boeken van auteur Giles Blunt. In dit zesdelige drama volgen wij rechercheur John Cardinal. Cardinal jaagt op een koelbloedige moordenaar in een kleine stad in het noorden van de Canadese staat Ontario. Small time murder: altijd gezellig.

De trailer


Emerald City banner Meneer Vevie
In première: 6 januari 2017 (NBC)
De twintig jarige Dorothy Gale wordt door een tornado getransporteerd naar een andere wereld. Een mythische wereld dat groot gevaar loopt door een almachtige tovenaar die magie heeft verboden en regeert over de koninkrijken. Dit is de befaamde Land of Oz op een manier dat je nog nooit gezien hebt. Waar dodelijke krijgers huishouden, kwaadaardige heksen lurken in de schaduw en een jonge meid uit Kansas een eigenwijze heldin wordt die het lot van de wereld in haar handen heeft. NBC cancelde deze serie en bracht de serie later weer tot leven. De kans is dus groot dat dit een puinhoop is.

Mijn recensie van Emerald City.

De trailerIn première: 2 januari 2017 (ITV)
The Halcyon vertelt het verhaal van een bruisende en glamoureuze vijfsterren hotel dat het middenpunt is van de Londense elite. Op de achtergrond speelt de Tweede Wereldoorlog. Glits and glamour terwijl de bommen om je oren vliegen. Je moet het maar kunnen.

De trailerIn première: 11 januari 2017 (Comedy Central)
Jeff is s’werelds meest normale man. Er zijn echter aliens naar de aarde gestuurd om hem te bestuderen en te beslissen of de mensheid vernietigd dient te worden. Jeff’ normale leven wordt constant op zijn kop gezet door zijn buitenaardse gasten. Het is namelijk niet makkelijk om huisgenoten te hebben die je dwingen deel te nemen aan intergalactische onthoofdingen en andere gruwelijke rituelen. Ik zou niet graag met Jeff willen ruilen.

De trailer


KLEM

In première: 19 januari 2017 (VARA)
Wat als je erachter komt dat je jongste dochter hartsvriendinnen is met de dochter van een gevaarlijke crimineel? Wat als je je dochter ophaalt bij die crimineel, hij bij de voordeur beschoten wordt en jij per ongeluk zijn leven redt? Wat als hij je vanaf dat moment als zijn beste vriend beschouwt? En als je dan ook nog een hoge functie bij De Belastingdienst hebt en beter niet in de buurt van een crimineel gesignaleerd kan worden? Dan zit je KLEM. Is het niveau van onze eigen producties dit jaar hoger?

Mijn recensie van Klem.

De trailer


Mary Kills People banner Meneer Vevie
In première: 25 januari 2017 (Global)
Dr. Mary Harris is een alleenstaande moeder en arts op de spoedeisende hulp afdeling. Echter, wanneer haar werk erop zit assisteert zij terminaal zieke patiënten die hun leven willen beëindigen. Vooralsnog heeft Mary onder de radar kunnen blijven. De zaken gaan echter steeds beter en haar ‘bijbaan’ wordt steeds gecompliceerder. Wanneer haar wereld dreigt ineen te storten, realiseert Mary zich dat zij het hard moet gaan spelen als zij wilt overleven in deze business. Hoe bedoel je net euthanasie je zakken vullen?

De trailer


The Mick banner Meneer Vevie
In première: 1 januari 2017 (Fox)
Mackenzie ‘Mickey’ Murphy is een grofgebekte, sigaret-rokende levensgenieter die verhuist naar Greenwich in Connecticut om de kinderen van haar rijke zus op te voeden. Haar zus is namelijk het land ontvlucht om een gevangenisstraf te ontlopen. Mickey komt al snel achter wat wij allang weten: andermans kinderen zijn afschuwelijk. Als ze niet van jouw zijn, dan kun je gewoon veel minder hebben. Little bastards.

Mijn recensie van The Mick.

De trailer


The New Edition Story banner Meneer Vevie
In première: 24 januari 2017 (BET)
The New Edition Story vertelt het verhaal van de legendarische groep New Edition. Alles komt voorbij. Van hun bescheiden jeugd in Boston, tot hun individuele succes en andere belangrijke dingen die het leven van deze mannen heeft gekenmerkt.

De trailerIn première: 6 januari 2017 (Netflix)
Drie generaties van een Cubaans-Amerikaanse familie leeft allemaal samen onder een dak. Het gaat om een recent gescheiden moeder, haar tienerdochter en zoons en haar grootmoeder. Ik noem dit dus de Latijns-Amerikaanse Full House.

De trailer


De Prijsvechter

In première: 8 januari 2017 (VPRO)
In de driedelige documentaireserie ‘De prijsvechter’ onderzoeken Roland Duong en Marijn Frank oorzaak en gevolg van onze goedkooplust. Nooit eerder in de geschiedenis was er zoveel te koop, voor zo weinig geld. De verleiding van de goedkope spulletjes is niet te weerstaan. Prijsvechters als Action, Big Bazar en Flying Tiger doen goede zaken. Een cadeautje voor jezelf of de kinderen. Spulletjes die de boel meer kleur geven of gemak. Maar steeds vaker knaagt er iets bij de kassa. Hoe komen al die spullen eigenlijk zo goedkoop in het schap. En tegen welke prijs? Zijn we van de consumptiemaatschappij in de wegwerpmaatschappij terechtgekomen?

De trailerIn première: 9 januari 2017 (CBC)
Noah Funk, een recent verkozen Mennonitische pastoor, is vastberaden zijn gemeenschap te ontdoen van drugssmokkelaars. Dit zorgt ervoor dat hij een andere Mennoniet aangeeft bij de politie. Noah dacht dat dit de oplossing zou zijn, maar zijn acties leiden tot een ultimatum van maffiabaas Eli Voss. Om zijn familie te beschermen, dient Noah mee te draaien in de organisatie van Voss. Noah besluit in het geheim informatie te vergaren dat de ondergang kan worden van de organisatie. Mennonieten. Drugssmokkel. De Maffia. Dit klinkt best sexy!

Mijn recensie van Pure.

De trailer

https://youtu.be/5DtRH7eGVRg


The Quad

In première: 31 januari 2017 (BET)
The Quad neemt kijkers mee achter de schermen van Afro-Amerikaanse Hogescholen en Universiteiten. Dr. Eva Fletcher is de ambitieuze, getroebleerde voorzitter van de Georgia A&M universiteit. Fletcher heeft de taak om de school te redden van zijn ondergang. Dat terwijl haar huwelijk op de klippen dreigt te lopen. Voor Meneer is dit verplichte kost.

De trailerIn première: 1 januari 2017 (CBS)
Eric Beaumont is crisis en gijzelingsonderhandelaar. Eric begrijpt criminelen beter dan zij zichzelf begrijpen en gebruikt zijn kennis van menselijk gedrag om de moeilijkste zaken op te lossen. Ongeacht de belangen weigert Eric om geweld te gebruiken, zelfs als hij geconfronteerd wordt met de gevaarlijkste criminelen. Eric’s capaciteiten maken hem de beste in zijn werkveld, maar bemoeilijken tegelijkertijd ook zijn relaties met familie, vrienden en collega’s. Hoeveel van dit soort series gaan er nog gemaakt worden? Dit moet wel ongelooflijk standaard worden.

Mijn recensie van Ransom.

De trailer


Riphagen banner Meneer Vevie
In première: 1 januari 2017 (NPO 3)
Riphagen is een WOII-misdaad thriller gebaseerd op het leven van Andries ‘Al Capone’ Riphagen. Riphagen (Jeroen van Koningsbrugge) is niet alleen een bokser, zwarthandelaar en souteneur, maar vooral een fervent Jodenjager. Riphagen wordt onmetelijk rijk met het opsporen, afpersen en verraden van Joodse onderduikers en waant zich hierbij onaantastbaar. Maar als hij een belangrijke verzetsgroep verraadt, opent de jonge politieagent en verzetsstrijder Jan van Liempd (Kay Greidanus) de jacht op hem. Hier verwacht ik ook wel wat van.

De trailer


Riverdale banner
In première: 26 januari 2017 (The CW)
Dit is een hele andere kijk op de avonturen van Archie, Betty, Veronica en vrienden. De serie kijkt naar de surrealistische kant van het leven in een kleine stad. Daar gaan namelijk veel vreemde en donkere dingen mee gepaard. Wordt dit mijn nieuwe guilty pleasure?

De trailer


Saknad (Missing)

In première: 1 januari 2017 (C More)
Hoofdcommissaris Maja Silver keert terug naar haar geboorteplaats in de Zweedse bijbelgordel om haar dochter te bezoeken. Niet lang daarna schokt een verschrikkelijke ontdekking de gemeenschap. Er wordt zoveel gemoord in kleine gemeenschappen. Zo sereen is het leven in een kleine gemeenschap dus toch niet.

De trailer


Six banner Meneer Vevie
In première: 18 januari 2017 (History)
In het jaar 2014 dreigt de missie van een Navy Seal team te mislukken wanneer zij ontdekken dat een van hun samenwerkt met de terroristen. Amerikaanse propaganda en wat schietpartijtjes? Waarom niet…

Mijn recensie van Six.

De trailerIn première: 13 januari 2017 (Amazon)
Na zijn vrijlating uit de gevangenis neemt Marius de identiteit aan van zijn oud-celgenoot, Pete. Hij trekt in bij Pete’s familie, die al lang vervreemd is van Pete en gaat werken in het familiebedrijf. Hij is nu een crimineel die andere criminelen opspoort en ondertussen kennis maakt met het familieleven dat hijzelf nooit gehad heeft.

Mijn recensie van Sneaky Pete.

De trailerIn première: 1 januari 2017 (RTE One)
Ierse dramaserie waar het juridisch systeem centraal staat. Juridische spelletjes in Dublin?

De trailer


Taboo banner meneer vevie
In première: 7 januari 2017 (BBC)
In 1813 keert James Keziah Delaney terug uit Afrika met 14 verkeerd verkregen diamanten. De man is er daarnaast op gebrand om de moord op zijn vader te wreken. Hij weigert ook het familiebedrijf aan de Oost Indische Companie en besluit zijn eigen handel en transport imperium op te starten. De man merkt vervolgens snel dat hij een gevaarlijk spel speelt met twee grote naties, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Tom Hardy op het beeldscherm is toch nooit verkeerd?

Mijn recensie van Taboo.

De trailer


Tina and Bobby banner Meneer Vevie
In première: 13 januari 2017 (ITV)
Een driedelige dramaserie over voetballer en Engels international Bobby Moore en zijn eerste vrouw, Tina. Dit betekent automatisch dat Bobby meer dan een vrouw had.

De trailer

https://youtu.be/nSRPYhiR29g


Valkyrien banner Meneer Vevie
In première: 1 januari 2017 (NRK1)
Dr. Ravn, een gerespecteerd man, zoekt wanhopig naar een geneesmiddel voor zijn zieke vrouw, Vilma. Wanneer het ziekenhuis haar behandeling stopt, werkt Ravn in het geheim door. Hij wordt bijgestaan door de corrupte ambtenaar Leif, een doomsday prepper en voormalig patiënt van hem. Ravn en Leif beginnen een illegale kliniek waar zij in het geheim patienten behandelen. De kliniek financiert Ravn’s onderzoek naar een geneesmiddel voor Vilma, terwijl Leif zijn positie in de criminele onderwereld verder uitbouwt. Ravn overschrijd steeds meer ethische regels en ondertussen krijgt hij het ook geregeld aan de stok met Leif. Kan Ravn zijn ziek vrouw redden? En, wordt Leif’s angst dat de samenleving ineen zal storten werkelijkheid? Alles is geoorloofd wanneer liefde in het spel is?

De trailerIn première: 4 januari 2017 (UKTV Gold)
We Have Been Watching brengt de meest geliefde Britse komische duo’s samen om te kijken naar, en kritiek te leveren op, Britse comedy. Ondertussen verhalen zij ook over hun eigen ervaringen in het werkveld. Als je het leuk vindt om naar anderen te kijken terwijl zij op de bank zitten en televisie kijken.

De trailer


The Wheel banner Meneer Vevie
In première: 13 januari 2017 (Discovery)
The Wheel is de ultieme survival uitdaging. Overleef niet een, maar zes dodelijke omgevingen binnen zestig dagen. De deelnemers zijn niet typische survival experts, maar eerder doodgewone mensen die iets te bewijzen hebben. De deelnemers hebben er geen weet van, maar het wiel is een mechanisme dat de maankalender spiegelt. Met elke stand van de maan, zal het wiel draaien en een persoon sturen naar een nieuw ecosysteem. Alleen de kijkers weten hoelang de deelnemers op een locatie zullen verblijven. De deelnemers zijn gedwongen om obsessief bezig te zijn met het wiel en wanneer deze weer zal draaien. Elke draai werpt hen in een nieuwe gevaarlijke omgeving, dus de deelnemers zijn compleet afhankelijk van het wiel. Discovery heeft niet opnieuw het wiel uit gevonden.

De trailer


Workin' Moms banner Meneer Vevie
In première: 10 januari 2017 (CBC)
Vier vrouwen worstelen met de liefde, hun carrières en het moederschap. Zij steunen elkaar, dagen elkaar uit en proberen elkaar niet te veroordelen. Als het nou gaat om een identiteitscrisis, een belangrijke baan, postnatale depressie of een ongeplande zwangerschap, zij ondergaan zowel het goede als het slechte met eerbied en humor. What can i say… vrouwen kunnen nu eenmaal multitasken. 

De trailer


Z: The Beginning of Everything banner Meneer Vevie
In première: 27 januari 2017 (Amazon)
Achter elk groot man, staat een vrouw. Voor schrijver F. Scott Gerald was dat zijn vrouw, Zelda. De serie richt zicht op hun ontmoeting in 1989, hun tumultueuze relatie en hun pad naar beroemdheid. Christina Ricci speelt Zelda. Dit is een goede aangelegenheid voor Ricci om te tonen waartoe zij in staat is. 

De trailer


Nieuwe Series Januari 2017 Meneer Vevie

3 Comments

  1. Gwen januari 2, 2017
    • Meneer Vevie januari 3, 2017
  2. Gwen januari 8, 2017

Geef een reactie