Nieuwe Series 2016: dat wordt smullen!

Nieuwe series 2016

Meneer Vevie heeft een heleboel snoepgoed om het jaar goed mee te beginnen! Nieuwe series 2016: tast toe, mensen van het goede leven. Dit is namelijk een lijst met nieuwe series van de grote zenders in de Verenigde Staten (en het Verenigd Koninkrijk). Zoals altijd zijn de netwerkzenders weer goed vertegenwoordigd. Zij kopen ook de meeste series in en hebben meer zendtijd. Wat in ieder geval duidelijk is, is dat niet alle series van deze lijst het zullen overleven. Er zullen winnaars zijn. Er zullen verliezers zijn. Sommige van deze series zullen keihard floppen. Van sommige van deze series is de initiële bestelling zelfs al terug gedraaid, waardoor zij minder afleveringen krijgen.

Het is moordend op het kleine scherm, met meer gescripte series dan ooit. De zender FX heeft uitgerekend dat het er maar liefst 409 in Amerika zijn. Dat is een enorme toename aan series die wij niet eens allemaal kunnen kijken. Althans, niet als je een leven ernaast hebt. Maar dat wij er toch veel van zullen zien, dat spreekt als serieliefhebbers voor zich.

Welke van deze series ga jij volgen? Zie jij er al duidelijke hits of flops tussen staan? Deze lijst zal regelmatig een update krijgen, dus ik hoor het graag als er nog wat ontbreekt. Kom daarom gerust vaker een kijkje nemen!

In het rood staan de series die Meneer veelbelovend vindt. Dus gehoorzaam Meneer en let vooral extra op die series. Tips zijn altijd welkom!

Zie hier de lijst van 2017.

De series


11.22.63 Banner Meneer VevieIn première: 25 februari 2016 (Hulu)
Een docent die Engels onderwijst reist terug in de tijd om de aanslag op John F. Kennedy te verijdelen. Daar komt hij tot de ontdekking dat hij verbonden is aan een leven dat hij in die tijd had opgebouwd. James Franco logeert tijdelijk op het kleine scherm.

De cast bestaat uit: James Franco, Sarah Gadon, Chris Cooper, Josh Duhamel, Lucy Fry, Michael Izquierdo, Daniel Webber, T.R. Knight, Sherry Jones en George MacKay.

Mijn recensie van 11.22.63.

Teaser.


The Aliens Banner Meneer Vevie
In première: 8 maart 2016 (E4)
De aliens zijn onder ons. Dat zijn zij eigenlijk al de afgelopen veertig jaar. Ondanks dat zij zicht voortbewegen als ons, praten als ons en lijken op ons, is het voor hen niet toegestaan om met ons samen te leven. Alle aliens moeten gedwongen in een afgescheiden gemeenschap genaamd Troy verblijven. Dat is een mysterieuze wereld die bol staat van het gevaar. Wanneer grensagent Lewis ontdekt dat hij half-alien is, dreigt zijn geheim hem de kop te kosten. Je buurman zou best eens een alien kunnen zijn.

De cast bestaat uit: Michael Socha, Ashley Walters, Michaela Coel, Michael Smiley, Holli Dempsey en Trystan Gravelle.
De trailer.

American Crime Story Banner Meneer VevieIn première: 2 februari 2016 (FX)
Een anthologieserie van de makers van American Horror Story. Elk seizoen wordt een bekende moordzaak/misdrijf belicht. Dit seizoen gaat over het proces van O.J. Simpson. Dit seizoen richt zich specifiek op de advocaten. Omdat O.J. niet de enige schuldige was.

De cast bestaat uit: John Travolta, Cuba Gooding J.r., Sarah Paulson en David Schwimmer.

Mijn recensie van American Crime Story: The People v O.J. Simpson.

De trailer.


American Gothic
In première: 22 juni 2016 (CBS)
De serie gaat over een prominente familie uit Boston. Deze familie probeert hun naam in ere te herstellen nadat bekend werd dat de onlangs overleden patriarch van de familie verdacht wordt van een reeks moorden. Het wordt er niet makkelijker op wanneer blijkt dat een van de nog levende familieleden meer van de zaak af weet.

De cast bestaat uit: Justin Chatwin, Antony Starr, Stephanie Leonidas, Megan Ketch, Julliet Rylance en Gabriel Bateman.

De trailer.


Angel from Hell Banner Meneer VevieIn première: 7 januari 2016 (CBS)
Ontmoet Allison, een normale vrouw met een normaal leven. Een leven dat drastisch zal veranderen door haar kennismaking met Amy. Amy beweert namelijk haar beschermengel te zijn. Is Amy echt een engel… of spoort ze gewoon niet? Dit kan haast niet goed gaan.

De cast bestaat uit: Jane Lynch, Maggie Lawson, Kevin Pollak en Kyle Bornheimer.

Mijn recensie van Angel from Hell.

De trailer.


Angie Tribeca Banner Meneer VevieIn première: 17 januari 2016 (TBS)
Rechercheur Angie Tribeca is een einzelganger binnen de politie van Los Angeles. Dat gaat allemaal veranderen nu zij samen moet werken met zeer toegewijde rechercheurs. Samen onderzoeken zij de vreemdste misdrijven. Niemand is vies van een stoere vrouwelijke rechercheur.

De cast: Rashida Jones, Deon Cole, Andree Vermeulen, Jere Burns en Hayes MacArthur.

Mijn recensie van Angie Tribeca.

De trailer.


Animals Banner Meneer VevieIn première: 5 februari 2016 (HBO)
Animals is een animatieserie over de dieren die floreren binnen het unieke, niet plezante ecosysteem van New York. Of het nou duiven, ratten, kakkerlakken of paarden zijn: elke aflevering gaat in op het dagelijkse leven van deze wezens en laat zien dat hun gedachten en problemen niet zoveel verschillen van die van ons. Diep van binnen zijn wij allemaal animals.

De cast bestaat uit: stemmencast verschillende acteurs.

Mijn recensie van Animals.

De trailer.


Anthology
In première: 12 september 2016
Anthology is een anthologieserie. Dat bekent dat de serie ieder seizoen een ander verhaal zal vertellen. Het eerste seizoen van de serie gaat over een spookschool en haar studenten.

De cast bestaat uit: Emanuel Sequiera.

De trailer.


 

Baskets Banner Meneer VevieIn première: 21 januari 2016 (FX)
Chip Baskets droomt van een leven als professioneel clown. Die droom valt in duigen wanneer hij er niet in slaagt om een diploma te behalen op een prestigieuze school voor clowns in Parijs. Chip zal net als de gewone man op zoek moeten naar een reguliere baan. Kunnen clowns leuk zijn?

De cast bestaat uit: Zach Galifianikis, Louie Anderson, Sabina Sciubba en Malia Piles.

Mijn recensie van Baskets.

De trailer.


Baron Noir Banner Meneer VevieIn première: 8 februari 2016 (Canal +)
De Franse politicus Philippe Rickwaert zint op wraak op zijn politieke rivalen. Philippe’s carrière ligt in duigen nadat de presidentskandidaat van een linkse partij, hem opoffert om zijn verkiezing te redden. Philippe is vastberaden om Laugier onderuit te halen en wordt hierin gesteund door een politiek adviseur van Laugier, Amelie Dorendeu. Omdat er meer boeven zijn dan Francis Underwood.

De cast bestaat: Niels Arestrup, Kad Merad, Anna Mouglalis, Lubna Gourion, Hugo Becker en Astrid Whettnall.

De trailer.


Beowulf: Return to the ShieldlandsIn première: 3 januari 2016 (ITV)
Een serie over moed, hebzucht, verraad, wraak, loyaliteit, macht, de mens versus de wildernis en liefde. Dit is een serie die goed en kwaad exploreert en helden en schurken. Verwacht epische gevechten, spannende achtervolgingen, plunderingen, vieringen en een heleboel wapengekletter op het slagveld. Omdat periodeseries hot zijn, weet je wel.

De cast: Kieran Bew, William Hurt, Joanna Whalley, David Ayala, Ed Speleers, David Bradley, David Harewood, Elliot Cowan en Emmett J. Scanlan.

De trailer.


Bilpions Banner Meneer VevieIn première: 17 januari 2016 (Showtime)
Officier van justitie Chuck Roades, heeft zijn zinnen gezet op hedgefondsmagnaat Bobby “Axe” Axelrod. Deze twee machtige figuren in New York zullen verwikkeld raken in een bittere onderlinge strijd. Een machtsstrijd tussen rijke blanke mannen.

De cast bestaat uit: Paul Giamatti, Damian Lewis, Maggie Siff, Malin Akerman, Toby Leonard Moore, David Costabile, Kelly AuCoin en Condola Rashad.

Mijn recensie van Billions.

De trailer.


Black Widows Banner Meneer VevieBlack Widows
In première: 4 februari 2016 (TV 3)
Black Widows is een serie over drie normale vrouwen, vriendschap en een onmogelijk geheim. De weduwen zijn bevallige hapjes.

De cast bestaat uit: Peter Anderson, Beate Bille, Cecilia Forss en Katarina Ewerloff.


Bordertown Banner Meneer VevieIn première: 3 januari 2016 (Fox)
Deze comedy speelt zich af in een fictieve stad in het woestijngebied bij de Amerikaans-Mexicaanse grens. Bud, een getrouwde man met drie kinderen, is een grensagent die zich bedreigd voelt door de culturele veranderingen in zijn gemeenschap. Zijn buurman Ernesto, een Mexicaanse immigrant met vier kinderen, is dan weer enorm trots dat hij zich staande houdt in Amerika. Wanneer Bud en Ernesto in elkaars vaarwater komen, nemen de vriendschappen, liefdesperikelen en conflicten toe. Wanneer je moet accepteren dat wij in een multiculturele samenleving leven.

De cast bestaat uit: stemmencast verschillende acteurs.

Mijn recensie van Bordertown.

De trailer.


Braindead
In première: 13 juni 2016 (CBS)
De serie draait om Laurel, een starter op de arbeidsmarkt die tijdens haar eerste baan een aantal opmerkelijke dingen ontdekt. Laurel komt erachter dat de overheid niet meer functioneert en dat buitenaards leven zicg nu op aarde bevindt. Deze aliens hebben het voorzien op de hersenen van congresleden.

De cast bestaat uit: Mary Elizabeth Winstead en Aaron Tveit.

De trailer.


Bridget and Eamon Banner Meneer VevieIn première: 1 februari 2016 (RTE Two)
Deze komische spinoff van Republic of Telly volgt een ongelukkig getrouwd stel en hun kinderen. The struggle is ook real voor Ierse echtgenoten.

De cast bestaat uit: Jennifer Maguire en Bernard O’Shea.

De trailer.


Byw Celwydd Banner Meneer VevieIn première: 3 januari 2016 (S4/C)
De serie toont een conflict tussen journalisten, adviseurs en politici die allen lid zijn van politieke partijen in Cardiff Bay. Na verkiezingen ontstaat er een coalitie tussen drie partijen. De partijen zijn de Nieuwe Conservatieven, de Nationalisten en De Democraten. De Socialistische Partij zit in de oppositie. In Wales kunnen ze er blijkbaar ook wat van.

De cast bestaat uit: Catherine Ayers, Eiry Thomas, Mark Lewis Jones, Matthew Gravelle en Sara Lloyd-Gregory.

De trailer.


The Catch Banner Meneer VevieIn première: 24 maart 2016 (ABC)
The Catch is een thriller met in de hoofdrol de succesvolle Alice. Alice dacht alles te hebben. Een succesvolle carrière en een geweldige verloofde. Dat verandert wanneer haar verloofde haar erin luist en daarna verdwijnt. Alice is vastbesloten hem te vinden, voordat deze affaire haar carrière ruïneert. Mooie vrouw rent achter bedriegende man. Vind ik zeker niet erg.

De cast bestaat uit: Mireille Enos, Peter Krause, Alimi Ballard, Damon Dayoub, Jay Hayden, Jacky Ido, Bethany Joy Lenz, Rose Rollins en Elvy Yost.

De trailer.


Close To the Enemy
In premiere: 4 april 2016 (BBC Two)
Officier Callum Ferguson is belast met de taak een gevangen Duitse wetenschapper te laten werken voor De Britse RAF. Zijn cooperatie is nodig om straalmotoren te ontwikkelen.

De cast bestaat uit: Alfie Allen, Charlotte Riley, Freddie Highmore en Jim Sturgess.


Colony Banner Meneer Vevie
In première: 14 januari 2016 (USA Network)
Colony speelt zich af in de toekomst in Los Angeles. Los Angeles wordt bezet door een onbekende macht. William ‘Will’ Bowman is een oud FBI-agent die schuil gaat onder de naam Will Sullivan. Will valt in handen van gouverneur, Alan Snyder, van de regio Los Angeles en die stelt hem een ultimatum: of hij sluit zich aan bij de heersende macht, en gaat werken voor een taskforce die het Verzet opjaagt, of hij en zijn gezin zijn hun leven niet meer zeker. Will gaat uiteindelijk akkoord omdat hem beloofd wordt dat zijn medewerking kan resulteren in de hereniging met zijn zoon. Maakt Will de juiste keuze? Voor de opstandigen onder ons: fight the power!

De cast bestaat uit: Josh Holloway, Sarah Wayne Callies, Peter Jacobson en Amanda Righetti.

Mijn recensie van Colony.

De trailer.


Containment Banner Meneer Vevie
In première: dat moet wel in 2016 zijn (The CW)
De serie volgt een epidemie die uitbreekt in Atlanta. Er ontstaat een grote quarantainezone en de mensen in de zone dienen te vechten voor hun leven. Deze dramaserie is gebaseerd op het Belgische Cordon. De serie vertelt verhalen over geliefden die door de epidemie gescheiden raken en hoe de gemeenschap in de zone de werkelijke aard van de mens onthult. Vechten voor je leven in een claustrofobische setting. Waarom niet?

De cast bestaat uit: David Gyasi, Christina Moses, Chris Wood, Kristen Gutoskie, Claudia Black, George Young, Hanna Mangan Lawrence en Trevor St. John.

De trailer.


Cooper Barrett BannerIn première: 3 januari 2016 (Fox)
Een comedy over een groep vrienden die voor het eerst samen gaan wonen. Elke aflevering wordt verteld vanuit het perspectief van Cooper Barrett, een erg charmante recent afgestudeerde student wiens leven bol staat van verschrikkelijke keuzes, geweldige fouten en fantastische avonturen. Die heeft tenminste geleefd.

De cast bestaat uit: Jack Cuthmore-Scott, Justin Bartha, Meaghan Rath, Liza Lapira, James Earl en Charlie Saxton.

De trailer.


Crashing Banner Meneer Vevie
In première: 11 januari 2016 (Channel 4)
Crashing is een komische drama over zes twintigers die samen wonen in een oud leegstaand ziekenhuis en fungeren als huismeesters. In een tijd van onbetaalbare woonruimte en torenhoge huurkosten, is het nog nooit zo aantrekkelijk geweest om huismeester te zijn. Duizenden personen betalen namelijk maar iets van vijfentwintig pond per week om te wonen in leegstaande gebouwen. In ruil daarvoor dienen zij de gebouwen leefbaar te houden en dagelijks te bezichtigen. Stel je eens voor: elke dag wakker worden in een historisch gebouw in een van de meest opwindende steden ter wereld. Zelfs als het gebouw enorm groot en angstaanjagend is… Als de verwarming het maar doet.

De cast bestaat uit: Jonathan Bailey, Amit Shah, Julie Dray, Damien Molony, Louise Ford en Phoebe Waller-Bridge.

De trailer.


Criminal Minds Banner Meneer Vevie
In première: 2 maart 2016 (CBS)
Jack Garrett heeft de leiding over een gespecialiseerde divisie van de FBI, het International Response Team (IRT). Dit team is verantwoordelijk voor misdrijven die gepleegd worden op Amerikanen die niet in het land verblijven. Het team bestaat uit oud-veteraan en profiler Matt Simmons, de briljante technologie analist Russ ‘Monty’ Montgomery en lijkschouwer Mae Jarvis. Want boeven in het buitenland moeten ook gepakt worden.

De cast bestaat uit: Gary Sinise, Daniel Henney, Tyler James Williams, Alana de la Garza en Annie Funke.

De trailer.


Crowder Banner Meneer Vevie
In première: dat moet wel in 2016 zijn (NBC)
Geen seks meer. Niet meer zuipen als tieners. Niet meer in je nakie op de bank de rekeningen betalen. Niet meer, nee, want de volwassen kinderen van Mike en Martina trekken weer in. Dat betekent ook dat de ouders van Mike hun plannen om te verkassen naar Florida schrappen. Dachten ze net van dit alles af te zijn, worden zij er weer mee geconfronteerd. Je had toch niet gedacht dat je écht zo makkelijk van je kinderen en ouders af zou komen?

De cast bestaat uit: Patrick Warburton, Carrie Preston, Stacy Keach, Carlease Burke, Mia Serafino en Miranda Cosgrove.

De trailer.


The Crown Banner Meneer Vevie
The Crown
In première: dat moet wel in 2016 zijn (Netflix)
De serie is gebaseerd op het toneelstuk The Audience en vertelt op onthullende wijze het verhaal over de jonge jaren van Koningin Elizabeth II, waarin alle persoonlijke intriges, geheime romances en politieke rivaliteit centraal staat. Het ging er ook vroeger stomend en sexy aan toe.

De cast bestaat uit: Claire Foy, John Lithgow, Jared Harris, Victoria Hamilton, Vanessa Kitby en Dame Eileen Atkins.

Eerste beelden The Crown.


Damien Banner Meneer Vevie
In première: 7 maart 2016 (A&E)
Damien gaat over de jonge zoon van degene die The Omen wordt genoemd, Damien Thorn. Damien is nu volwassen maar wordt nog steeds geplaagd door zijn verleden. De jonge man maakt een reeks macabere gebeurtenissen mee en accepteert vervolgens eindelijk zijn ware aard. Hij is de duivel. Omdat de duivel ook in 2016 achter onze ziel aanzit. 

De cast bestaat uit: Bradley James, Barbara Hershey en Scott Wilson.

Mijn recensie van Damien.

De trailer.


Dark Net Banner Meneer VevieIn première: 21 januari 2016 (Showtime)
Een documentaireserie die de reikwijdte van het internet exploreert. De serie geeft een grondige inkijk in de cyberwereld die velen van ons bijna nooit te zien krijgen. Voor de internetgangsters onder ons.

De trailer.


The Detour Banner Meneer Vevie
The Detour
In première: 11 april 2016 (TBS)
The Detour gaat over een op vakantie gaande familie. Het gezin begint aan een roadtrip naar hun eindbestemming. Omdat je kinderen soms ook naar buiten moeten.

De cast bestaat uit: Natalie Zea, Jason Jones, Liam Carroll, Daniella Pineda en Ashley Gerasimovich.

De trailer.


Dice
In première: 13 juni 2016 (Showtime)
Dice gaat over Andrew Dice Clay. Dice heeft het zwaar te verduren met zijn veeleisende vriendin, zijn twee kinderen, gokschulden en andere obstakels die steeds maar op zijn pad komen. Het leven van een man gaat niet over rozen.

De cast bestaat uit: Andrew Dice Clay.


Doctor Banner Meneer Vevie
In première: 6 maart 2016 (ITV)
Doctor Thorne is het verhaal van de arme Mary Thorne, die opgevoed wordt door haar rijke tante.

De cast bestaat uit: Tom Hollander, Rebecca Front, Ian McShane, Stefanie Martini, Harry Richardson, Richard McCabe, Alison Brie, Janine Duvitski, Edward Franklin, Danny Kirrane, Nell Barlow, Gwyneth Keyworth, Phoebe Nicholls, Tim McMullan, Kate O’Flynn, Sean Cernow, David Sterne, Ed Cartwright, Michael Grady-Hall, Mark CarterTom Bell, Nicholas Rowe, Ben Moor en Jane Guernier.

 

De trailer.


Do Not Disturb Banner Meneer VevieDo Not Disturb
In première: 27 januari 2016
Een comedy dat gesitueerd is in een hotel. Catherine Tate speelt een vrouw die wanhopig haar relatie met haar van haar vervreemde man probeert te redden. Helaas zijn er een heleboel gebeurtenissen die hier een stokje voor steken. Niemand heeft haar gezegd dat onafhankelijke vrouwen niet achter mannen aan lopen.

De cast bestaat uit: Catherine Tate, Miles Jupp, Steve Edge, Dylan Edwards, Kierston Wareing en Sian Foulkes.

De trailer.


The Durrells
In première: 1 april 2016 (ITV)
Louisa Durrell’ leven ligt overhoop. Haar man overleed een aantal jaar eerder en het geld raakt langzamerhand op. Haar vier kinderen worden steeds moeilijker in de hand te houden. Louisa opties raken op en zij besluit met haar kinderen te emigreren naar Corfu. Zij hoopt dat Corfu kan fungeren als een nieuw begin en de wonden van haar gezin kan helen. Zon, zee, strand en hopelijk geluk?

De cast bestaat uit: Keeley Hawes, Alexis Georgoulis, Leslie Caron, Josh O’Connor, Callum Woodhouse, Daisy Waterstone, Milo Parker en Christoper Sciuref.

De trailer.


The Family Banner Meneer VevieIn première: 6 maart 2016 (ABC)
De dood gewaande zoon van een politicus laat na tien jaar opeens weer zijn gezicht zien. Hopelijk niet om kiekeboe te zeggen. Natuurlijk wordt hij weer in de armen gesloten door zijn familie. Maar, is deze man wel daadwerkelijk wie hij claimt te zijn? Van je familie moet je het hebben.

De cast bestaat uit: Joan Allen, Allison Pill, Margot Bingham, Zach Gilford, Liam James, Floriana Lima, Madeline Arthur, Rarmian Newton, Rupert Graves en Andrew McCarthy.

Mijn recensie van The Family.

De trailer.


The Family Law Banner Meneer Vevie
In première: 14 januari 2016 (SBS Australia)
De serie volgt de disfunctionele Chinees-Australische familie van Benjamin Law. Benjamin droomt van een leven als operaster. Zijn ouders dromen, misschien, van een scheiding. Gedurende een erg hete zomer in Queensland, vindt deze zelfingenomen klarinet speler zichzelf steeds terug in de problemen van anderen. Kan een klarinetspeler ook tof zijn?

De trailer.


The Five
In première: 15 april 2016 (Sky)
Toen Mark twaalf was, pesten hij en zijn drie jeugdvrienden zijn jongere broertje Jessie. Jessie verdween niet lang daarna spoorloos. Twintig jaar later, ontdekt Danny, een vriend van Mark en een van de pesters, Jessie’s DNA op een plaats delict. Het blijkt dat de jongen die zij zo zwaar gepest hebben, springlevend is.

De cast bestaat uit: Tom Cullen, Hannah Arterton, Lee Ingleby, O.T. Fagbenie en Jonathan Kerrigan.

De trailer.


Filthy Rich Banner Meneer Vevie
In première: 15 februari 2016 (TVNZ)
Drie buitenechtelijke kinderen ontdekken dat zij allen recht hebben op het fortuin van een van rijkste mannen van Nieuw-Zeeland, John Truebridge. Bij zijn dood zullen deze ongewenste en onverwachte erfgenamen dus ook meedelen in de pot. Dit is iets wat zijn familie absoluut wilt voorkomen. Gebruik alstublieft een condoom, dan voorkom u dit soort dingen.

De cast bestaat uit: Miriama Smith, Josh McKenzie en Alex Tarrant.

De trailer.


Flaked Banner Meneer VevieIn première: 11 maart 2016 (Netflix)
Flaked is een tragikomische 8-delige serie over Chip (vijfvoudige Emmy Award-genomineerde Will Arnett), een man die dag in dag uit zijn eigen leugens een stapje voor probeert te blijven. Zijn problemen worden nog een tikje groter wanneer hij verliefd wordt op dezelfde vrouw als zijn beste vriend. Al snel begint het web van half waarheden en semi-bullshit verhaaltjes, die zijn betrouwbare imago als herstellende alcoholist in stand houden, uiteen te vallen. Omdat vrienden alles delen.

De cast bestaat uit: Will Arnett, David Sullivan, Ruth Kearney en George Basil.


Flikken Rotterdam Banner Meneer Vevie
In première: 8 januari 2016 (AVROTROS)
Flikken Rotterdam is de spin-off van de politieserie Flikken Maastricht. De serie speelt zich af in Rotterdam en volgt politieagenten van die stad. Rotterdam heeft ook politie.

De cast bestaat uit: Huub Stapel, Mark van Eeuwen, Cees van Geel, Maartje van de Wetering en Maryam Hassouni.

Mijn recensie van Flikken Rotterdam.

De trailer.


Fuller House Banner Meneer Vevie

In première: 26 februari 2016 (Netflix)
De avonturen die begonnen in 1987 in Full House gaan door in Fuller House. Dierenarts D.J. Tanner-Fuller is zwanger. Helaas heeft het noodlot toegeslagen: haar man is overleden. D.J.’s jongere zus Stephanie Tanner en D.J.’s beste vriendin Kimmy besluiten bij D.J. in te trekken om haar te ondersteunen bij de zorg van haar twee zonen. Wie dacht dat het huis overvol was, had het mis.

De cast bestaat uit: Candace Cameron-Bure, Jodie Sweetin, Andrea Barber, John Stamos, Lori Loughlin, Bob Saget, Dave Coulier, Elias Harger, Michael Campion en Soni Brigas.

Mijn recensie van Fuller House.

Teaser.


Game of Silence Banner Meneer Vevie
In première: dat moet wel in 2016 zijn (NBC)
Wat doe je wanneer na vijfentwintig jaar je jeugdvrienden weer plotseling opduiken? Waarschijnlijk niet wegrennen. Dat kan ook niet, want deze hoofdpersoon is een succesvolle advocaat in Atlanta. Een donker geheim dreigt de kop op te steken. Dat mag natuurlijk niet gebeuren. Vriendschap wordt op de proef gesteld. Wie blijft er loyaal? Omdat op televisie je verleden je nou eenmaal altijd achterhaald.

De cast bestaat uit: David Lyons, Michael Raymond-James, Larenz Tate, Bre Blair, Conor O’Farrell, Deidrie Henry, Demetrius Grosse en Claire Van Der Boom.


The Get Down Banner Meneer VevieIn première: dat moet wel in 2016 zijn (Netflix)
The Get Down gaat over een groep tieners die the Bronx hun thuishaven noemen. Omdat Meneer Vevie niet Meneer Vevie zou zijn zonder Hip-Hop.

De cast: Jaden Smith, Justice Smith, Shameik Moore, Jimmy Smits, Herizen Guardiala, Giancarlo Esposito en Skylan Brooks.

De trailer.


The Girlfriend Experience Banner Meneer Vevie
In première: 10 april 2016 (Starz)
De serie exploreert de relaties van de meest exclusieve escorts die hun cliënten veel meer bieden dan alleen sex. Deze dames, oftewel GFE’S (Girlfriend Experience), delen ervaringen die normaal gesproken behoren bij stellen of gehuwden. Zodoende worden zij een soort van geliefden en vertrouwelingen, die daar ook rijkelijk voor beloond worden. Iemand trek in dit type vriendin?

De cast bestaat uit: Riley Keough, Amy Seimetz, Kate Lyn Sheil, Mary Lynn Rajskub en Paul Sparks.

De trailer.


Greenleaf Banner Meneer VevieGreenleaf
In première: 24 mei 2016 (OWN Network)
Greenleaf volgt de familie van bisschop James Greenleaf.  James Greenleaf staat aan het hoofd van een grote kerkgenootschap. De Greenleafs lijken de ideale rolmodellen, maar achter de schermen zijn er de nodige schandalen en geheimen. Ook de kerk kent zijn geheimen.

De cast bestaat uit: Merle Dandrigde, Keith David en Lynn Whitfield.


Hap and Leonard Banner Meneer Vevie
In première: 2 maart 2016 (Sundance)
Hap and Leonard gaat over vrienden Hap Collins en Leonard Pine. Collins is blank, van een arbeidersachtergrond en heeft een crimineel verleden. Pine is een zwarte Vietnam veteraan die last heeft van woede aanvallen. Daarnaast is hij openlijk homoseksueel. Samen vecht het duo om op het juiste pad te blijven. Pas op voor de underdogs.

De cast bestaat uit: James Purefoy, Michael Kenneth Williams en Christina Hendricks.

Mijn recensie van Hap and Leonard.

De trailer.


Heartbeat Banner Meneer Vevie
In première: 23 maart 2016 (NBC)
Een medische drama over Dr. Alex Panttiere, een wereldberoemde chirurg en een van de pioniers in haar werkveld. Alex probeert de grenzen van de medische wetenschap te verleggen. In haar privé-leven is zij echter minder succesvol. Omdat één medische dramaserie blijkbaar niet genoeg is.

De cast bestaat uit: Melissa George, Dave Annable, Don Hany, Shelley Conn, D.L. Hughley, Jamie Kennedy, Maya Erskine, J. Louis Mills en Joshua Leonard.

De trailer.


Houdini and Doyle Banner Meneer VevieIn première: 2 mei 2016 (Fox)
Sir Arthur Conan Doyle, Harry Houdini en Stratton krijgen de zaken toegewezen die anderen niet kunnen oplossen. Deze zaken dagen hun perpectie van de werkelijkheid regelmatig uit. Houdini is sceptisch, terwijl Doyle gelooft in het onverklaarbare. Hun verschillende zienswijzen maken het oplossen van een zaak een uitdaging. Stratton is helaas degene die altijd als scheidsrechter dient te fungeren. Het trio zal zaken aannemen die te maken hebben met vampieren, geesten, monsters en klopgeesten… of zijn al deze zaken een afleidinsmanoeuvre bedoelt om een moord te verbergen? Vampieren, geesten en monsters worden ook gecast in televisieseries.

De cast bestaat uit: Michael Weston en Stephen Mangan.

De trailer.


Horace and Pete Banner Meneer VevieIn première: 30 januari 2016 (OnStyle)
Horace and Pete is een komische dramaserie van Louis C.K. C.K. speelt Pete en Steve Buscemi speelt Horace. Samen zijn zij de eigenaars van een Ierse pub. C.K. en Buscemi in een pub; niets mis mee.

De cast bestaat uit: Louis C.K., Steve Buscemi, Edie Falco en Alan Alda.


Hunters Banners Meneer VevieIn première: 31 maart 2016 (Syfy)
De serie begint wanneer een zaak rond een vermiste vrouw van een gedecoreerde politieagent, leidt naar een geheime overheidsdienst die de jacht heeft geopend op meedogenloze terroristen. Men vermoed dat de terroristen waarschijnlijk buitenaards zijn. We zijn niet alleen…

De cast bestaat uit: Julian McMahon en Britne Oldford.

De trailer.


Idiot Sitter Banner Meneer Vevie
In première: 14 januari 2016 (Comedy Central)
Wanneer probleemkind Gene huisarrest krijgt, huurt haar familie een nanny in. De twee zijn tot elkaar veroordeeld, maar worden al snel vrienden. Wat weer zorgt voor de nodige problemen. Alleen een babysitter zijn was niet genoeg, het moest ook nog een idioot zijn.

De cast bestaat uit: Jillian Bell, Charlotte Newhouse, Stephen Root, Elizabeth De Razzo, Jennifer Elise Cox en Ryan Gaul.


Intersection (Kordugum)
In première: 7 januari 2016
Naz is haar kindje verloren tijdens haar zwangerschap. Haar man wilt weer proberen zwanger te raken, maar Naz weigert dat uit angst hetzelfde mee te maken. Wanneer zij naar Italië reist voor een conferentie, ontmoet zij een man genaamd Ali Nejat. Na regen komt zonneschijn, althans laten wij het hopen.

De trailer.


Jericho Banner Meneer Vevie
In première: 7 januari 2016 (ITV)
Gisteren wetteloosheid. Morgen beschaving. In de jaren zeventig van de negentiende eeuw is de kleine stad Jericho het grondgebied van een gemeenschap die er zal leven, floreren en sterven. Want vroeger was alles beter.

De cast bestaat uit: Jessica Raine, Hans Matheson en Clarke Peters.

Mijn recensie van Jericho.

De trailer.


Lady Dynamite
In première: 20 mei 2016 (Netflix)
Maria is niet tevreden over haar leven maar heeft dat geaccepteerd. Lady Dynamite vertelt in af en toe surrealistische afleveringen hoe Maria zichzelf verloor en hoe Maria zichzelf weer herpakte.

De cast bestaat uit: Maria Bambord en Fred Melamed.

De trailer.


Legends of Tomorrow Banner Meneer VevieIn première: 21 januari 2016 (The CW)
Soms zijn helden niet genoeg. Dan heeft de mensheid legendes nodig. Tijdreiziger Rip Hunter zet alles op alles om gebeurtenissen in de toekomst te veranderen. Rip formeert een groep bestaande uit helden en schurken om de aankomende dreiging te beteugelen. Mensen in strakke pakjes die de wereld redden.

De cast bestaat uit: Victor Garber, Brandon Routh, Arthur Darvill, Caity Lotz, Ciarra Renee, Franz Drameh, Dominic Purcell en Wentworth Miller.

Mijn recensie van Legends of Tomorrow.

De trailer.


Letterden Banner Meneer VevieIn première: 7 februari 2016 (CraveTV)
De serie gaat over de ruzies waar Wayne en zijn vrienden bij betrokken raken. In de kleine stad waar zij wonen, in Ontario, heb je verschillende groepen. Je hebt de Hicks, de Skids en de Hockey Players. De drie groepen hebben conflicten over de kleinste dingen. Dat resulteert vaak in iemand die er van langs krijgt. Ook in Canada heb je hooligans.

De cast bestaat uit: Jared Keeso en Nathan Dales.

De trailer.


Lonely and Horney Banner Meneer Vevie
In première: 8 april 2016 (Vimeo)
Ruby Jade is een neurotische, egoistische, en daarom begrijpelijk vrijgezelle dertiger die het liefst alleen met sex bezig is. Met de hulp van zijn datingcoach opent Ruby de jacht naar liefde. Met wie dan ook. Benen blijven nou eenmaal sneller dicht als je neurotisch en eogoistisch bent.

De cast bestaat uit: Amir Blumenfeld en Jake Hurwitz.

De trailer.


LOVE Banner Meneer Vevie
In première: 19 februari 2016 (Netflix)
Love geeft een droogkomische en oh-zo herkenbare blik op de zoektocht naar de ideale man of vrouw in de moderne dating scène. De serie vertelt het verhaal van de lieve, nerdy Gus (Paul Rust) en losgeslagen wildchild Mickey (Gillian Jacobs). Nadat deze twee dolende zielen elkaar ontmoeten, moeten zij navigeren door diverse ongemakkelijke maar altijd oprecht aanvoelende situaties met betrekking tot intimiteit, vertrouwen, liefde en andere zaken. Beauty and the nerd strikes back.

De cast bestaat uit: Paul Rust en Gillian Jacobs.

Mijn recensies van Love en Love.

De trailer.


Lucifer Banner Meneer Vevie

In première: 25 januari 2016 (Fox)
De ontevreden heerser van de hel, Lucifer, doet afstand van zijn titel en verlaat zijn koninkrijk voor de drukte van Los Angeles. Daar vindt hij al gauw de ontbrekende spanning. Het blijft natuurlijk een duivel. Lucifer verleent dan ook met alle plezier zijn medewerking aan de politie van Los Angeles om gespuis het leven zuur te maken. De duivel tuigt zijn eigen boeven af.

De cast bestaat uit: Tom Ellis, Lauren German, Rachael Harris, DB Woodside, Lesley-Ann Brandt, Nicholas Gonzalez en Scarlet Estevez.

Mijn recensie van Lucifer.

De trailer.


Luke Cage Banner Meneer Vevie
In première: dat moet wel in 2016 zijn (Netflix)
Luke Cage is een ex-gedetineerde met bovenmenselijke kracht en een lichaam dat onverwoestbaar is. Na een experiment is Luke een voortvluchtige die zich schuil houdt in Harlem. Daar probeert hij zijn leven weer op te bouwen, maar het kan natuurlijk niet anders dan dat zijn verleden hem achterhaald. Een donkere held op het kleine scherm kon gelukkig niet uitblijven.

De cast bestaat uit: Mike Colter, Rosario Dawson, Alfre Woodard, Mahershala Ali, Franck Whaley, Simone Missick en Theo Rossi.


Lucky Man Banner Meneer Vevie
In première: 22 januari 2016 (Sky 1)
Clayton is een rechercheur die een magische armband vindt die geluk brengt. Dat is het goede nieuws. Het slechte nieuws is dat een heel gevaarlijk persoon de armband terug wilt. Blijf met je pootjes van een andermans spullen!

De cast bestaat uit: James Nesbitt

Mijn recensie van Stan Lee’s Lucky Man.

De trailer.


Mad Dogs Banner Meneer VevieIn première: 22 januari 2016 (Amazon)
Mad Dogs is gebaseerd op de gelijknamige Britse serie. De serie gaat over een groep veertigers die samen komen in Belize op uitnodiging van een oude vriend. In Belize stuiten zij op een reeks wilde gebeurtenissen. Deze gebeurtenissen zullen donkere geheimen blootleggen. Deze geheimen en leugens zullen uiteindelijk leiden naar moord. Zon, zee, strand, seks en moord. I don’t like it, I love it!

De cast bestaat uit: Steve Zahn, Romany Malco, Michael Imperioli en Ben Chaplin.

Mijn recensie van Mad Dogs.

De trailer.


Madoff Banner Meneer Vevie
In première: 3 februari 2016 (ABC)
De serie gaat over de opkomst en val van Bernie Madoff, wiens bedrog onschuldige slachtoffers zestig miljard dollar heeft gekost. Witteboord criminaliteit: bah!

De cast bestaat uit: Richard Dreyfuss en Blythe Danner.

De trailer.


The Magicians Banner Meneer VevieIn première: 25 januari 2016 (Syfy)
The Magicians gaat over een jonge man die de school voor magie, Brakebills, in New York ontdekt. Daar gaat een wereld voor hem open, maar leert hij ook van het bestaan van een donkere macht die de wereld bedreigt. Geen magie a la Hans Klok en Hans Kazan, maar real magic? Laten we het hopen.

De cast bestaat uit: Jason Ralph, Stella Maeve, Olivia Taylor Dudley, Hale Appleman, Arjun Gupta en Summer Bishil.

Mijn recensie van The Magicians.

De trailer.


Marseille Banner Meneer Vevie
In première: 5 mei 2016 (Netflix)
Vrijheid. Gelijkheid. Rivaliteit. Robert Taro is al ruim twintig jaar burgemeester van Marseille. Als de verkiezingen naderen, maakt Robert zich op voor een laatste coup: stemmen werven voor de bouw van een casino in het historische hart van de jachthaven. Niets wordt aan het toeval overgelaten en zijn opvolger, Lucas Barrès, is al aangewezen. Maar de alles verterende ambitie en geheime belangen van de stadsbestuurders gooien roet in het eten. De strijd van de burgemeester wordt een politiek machtsspel zonder grenzen, met slechts één vraag: hoe ver gaan ze? Politiek is een dirty game, maar iemand moet het doen.

De cast bestaat uit: Gérard Depardieu, Benoît Magimel, Géraldine Pailhas, Nadia Farès en Stéphane Caillard.


Mercy Street Banner Meneer VevieIn première: 17 januari 2016 (PBS America)
De serie volgt de levens van twee vrijwillige verpleegkundigen tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Mary Phinney werkt voor de Abolitionisten en Emma Green voor de Geconfedereerde Staten. Battle of the Verpleegkundigen.

De cast bestaat uit: Josh Radnor, Mary Elizabeth Winstead, Jack Falahee, Tara Summers, AnnaSophia Robb, Gary Cole, Hannah James, Norbert Leo Butz, Wade Williams en Donna Murphy.

Mijn recensie van Mercy Street.

Teaser.


Molly Banner Meneer Vevie

In première: 7 februari 2016 (Seven Network)
Tweedelige miniserie over de begindagen van de Australische muziekscene. De serie belicht de opkomst van Ian ‘Molly’ Meldrum. Yes, Mate! In Australië luisteren ze ook naar muziek. Allrighty!

De cast bestaat uit: Samuel Johnson, Aaron Glenane en Rebecca Breeds.


Murder Banner Meneer Vevie
In premiere: 3 maart 2016 (BBC Two)
Drie verschillende sterfgevallen. Drie unieke verhalen. Wie vertelt de waarheid en wie verspreidt leugens?

Peter McDonald, Frank Gilhooley, Morven Christie en Shauna Macdonald

De trailer:


The Night Manager Banner Meneer Vevie
In première: 21 februari 2016 (BBC One)
Een Britse veteraan probeert te navigeren tussen Whitehall en Washington. De Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk zijn een alliantie aangegaan om een halt toe te roepen aan de geheime wapenhandel. De Verenigde Staten en Het Verenigd Koninkrijk zijn beste vriendjes.

De cast bestaat uit: Tom Hiddleston, Hugh Laurie en Olivia Colman.

Mijn recensie van The Night Manager.

Teaser.


Of Kings and Prophets Banner Meneer VevieIn première: 8 maart 2016 (ABC)
Een epische Bijbelse saga over geloof, ambitie en verraad. Zoals het dit genre betaamt, natuurlijk. Wij zien de serie door de ogen van een koning, een profeet en een jonge herder. Ook koningen, profeten en jonge herders hebben graag lol.

De cast bestaat uit: Ray Winstone, Haaz Sleiman, Maisie Richardson-Sellers, Oliver Rix, Simone Kessell, James Floyd, Mohammad Bakri en Tomer Kapon.

Mijn recensie van Of Kings and Prophets.

De trailer.


One of Us
In premiere: 4 april 2016 (BBC One)
Een gruwelijke moord zet de levens van twee naburige families op zijn kop. One of Us richt zich niet op het onderzoek, maar op de rouwende familieleden en de gevaarlijke consequenties die hun levens dreigt te vernietigen. Omdat vuur nou eenmaal met vuur dient te worden bestreden.

De cast bestaat uit: Elizabeth Healey.


Outcast Banner Meneer VevieIn première: 3 juni 2016 (Cinemax)
Outcast draait om Kyle Barnes. Kyle wordt sinds jongs af aan geplaagd door bezetenheid. Nu is Kyle volwassen en onderneemt hij een spirituele reis op zoek naar antwoorden. Wat hij ontdekt kan echter het einde van de mensheid betekenen. Hier wordt Meneer bezeten van!

De cast: Patrick Fugit, Philip Glenister, Gabriel Bateman, Wrenn Schmidt, David Denman, Melinda McGraw, Grace Zabriskie, Catherine Dent, Lee Tergesen en Brent Spiner.

De trailer.


Outsiders Banner Meneer VevieIn première: 26 januari 2016 (WGN America)
De serie gaat over de machtstrijd van de Farrell familie om het Appalachia-gebied. De familie is woonachtig in de bergen van Appalachia. Zij leven intentioneel onder de radar en heersen bovenop hun berg. Zij zullen dan ook alles doen om hun manier van leven te beschermen. Met alle mogelijke middelen. Zelfs wanneer je je afzondert laten ze je niet met rust.

De cast bestaat uit:David Morse, Ryan Hurst, Joe Anderson, Gillian Alexy, Kyle Gallner, Christina Jackson, Thomas M. Wright, Francie Swift en Phyllis Somerville.

Veelbelovende series: Outsiders.

Mijn recensie van Outsiders.

De trailer.


The Path Meneer Vevie
In première: 30 maart 2016 (Hulu)
Een man die zich heeft aangesloten bij een cult, begint aan zijn geloof te twijfelen. Hij had er zelfs nooit aan moeten beginnen.

De cast bestaat uit: Aaron Paul, Michelle Monaghan, Hugh Dancy, Stephany Tsu en Kathleen Turner.

De trailer.


Preacher Banner Meneer Vevie
In première: dat moet wel in 2016 zijn (AMC)
Priester Jesse Custer is een ‘badass’ van een priester die zijn geloof verliest en daardoor zijn verantwoordelijkheden verzaakt. Na zijn ontmoeting met een mysterieuze entiteit, die Jesse de mogelijkheid geeft een ieder zijn wil te laten uitvoeren, begint hij een gevaarlijke missie om God te vinden en om Hem verantwoording te laten afnemen voor Jesse’s abdicatie. Jesse’s metgezellen zijn ex-vriendin Tulip en een aan drank verslaafde Ierse vampier genaamd Cassidy. Zij worden echter achterna gezeten door de Saint of Killers. Dat is een onsterfelijke moordmachine gewapend met een paar bovennatuurlijke revolvers en de gave om legers te vernietigen. Geef hem iets om in te geloven.

De cast bestaat uit: Dominic Cooper, Joseph Gilgun, Ruth Negga, Elizabeth Perkins, Ian Coletti en Lucy Griffiths.

De trailer.


Quarry Banner Meneer Vevie
In première: dat moet wel in 2016 zijn (Cinemax)
De serie is losjes gebaseerd op de boeken van Max Allen Collins. Een oud-marinier keert terug naar zijn woonplaats na gediend te hebben in Vietnam in 1973. Daar wordt hij al snel gedemoniseerd door de lokale bevolking en verstoten door zijn geliefden. De gedesillusioneerde veteraan wordt daarna al snel gerekruteerd door een netwerk van huurmoordenaars. Omdat je je talenten ergens voor moet gebruiken.

De cast bestaat uit: Logan Marshall-Green, Jodi Balfour, Niki Amuka-Bird, Damon Herriman, Jamie Hector, Skip Sudduth, Peter Mullan en Eduardo Ballerini.

Teaser.


The Ranch Banner Meneer Vevie
In première: 1 april 2016 (Netflix)
Een zelfverzekerde, maar mislukte, semiprofessionele football-speler keert terug naar Colorado om te helpen met het runnen van het familiebedrijf. Alles voor het familiebedrijf.

De cast bestaat uit: Ashton Kutcher, Danny Masterson en Sam Elliott.

De trailer.


Rebellion Banner Meneer Vevie
In première: 3 januari 2016 (RTE)
Een vijfdelige dramaserie die begint met het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog. Wanneer de oorlog langer blijkt te duren dan verwacht, laait het Ierse nationalisme op. De serie wordt verteld door de ogen van een groep vrienden uit Dublin, Belfast en London. Zij zullen een vitale en conflicterende rol spelen in Ierland’s strijd om onafhankelijkheid. Omdat we liever onafhankelijk zijn dan afhankelijk.

De cast bestaat uit: Andrew Simpson, Barry Ward, Brian Gleeson, Ian McElhinny, Charlie Murphy, Paul Reid, Michelle Fairley, Ruth Bradley, Tom Turner, Sarah Greene, Sophie Robinson, Perdita Weeks en Michael Ford-Fitzgerald.

De trailer.


Recovery Road Banner Meneer VevieIn première: 25 januari 2016 (Freeform)
Tiener Maddie verliest zichzelf in drank, drugs en feestjes. Wanneer zij hiermee wordt geconfronteerd door haar moeder en schoolbegeleider, ontkent zij in alle toonaarden. Maddie wordt naar een kliniek gestuurd waar zij van haar verslaving leert afkomen. Daar leert zij dingen, en ontmoet zij mensen, die haar kijk op het leven voorgoed zullen veranderen. Omdat drank en drugs slecht voor je is.

De cast bestaat uit: Jessica Sula, Kyla Pratt, Alexis Carra en Sharon Leal.

Mijn recensie van Recovery Road.

De trailer.


The Real O'Neals Banner Meneer Vevie
In première: 2 maart 2016 (ABC)
The Real O’Neals is een hedendaagse blik op een voor de buitenwereld perfect ogende katholieke familie. Let op: perfect ogend. Wat gebeurt er namelijk wanneer bepaalde geheimen aan het licht komen? Maar wat blijkt: geheimen die families kunnen verscheuren, zorgen er bij deze familie juist voor dat iedereen eerlijk is en zichzelf kan zijn. Die gaan elkaar dus flink de waarheid vertellen.

De cast bestaat uit: Martha Plimpton, Jay R. Ferguson, Noah Galvin, Mathew Shively, Bebe Wood en Mary Hollis Inboden.

Mijn recensie van The Real O’Neals.

De trailer.


Roadies Banner Meneer Vevie
In première: 25 juni 2016 (Showtime)
Roadies biedt een blik in de keuken van de roekeloze, romantische, grappige en opmerkelijke levens van een groep roadies. Zij leven voor muziek en het is door de jaren heen een hechte familie geworden. De serie kijkt naar de rockwereld door de ogen van deze onopgemerkte helden. Roadies richt de spotlights op de mensen die achter de schermen ervoor zorgen dat The Station House Band in alle rust kunnen toewerken naar hun optredens. Het smeuïge gebeurt toch altijd achter de schermen…

De cast bestaat uit: Carla Cugino, Luke Wilson, Imogen Poots, Rafe Spall, Keisha Castle-Hughes, Peter Cambor, Colson Baker en Ron White.

De trailer.


Roots
In première: 30 mei 2016 (History Channel)
Een nieuwe versie van de miniserie Roots. De serie is gebaseerd op het leven van Kunta Kinte. Het is een historisch portret van een familie en hun wel om te overleven.

De cast bestaat uit: Forrest Whitaker, John Rhys Myers, Meky Phifer, Anika Noni Rose, Anna Paquin, Tip Harris, Matthew Goode, Carlacia Grant, James Purefoy en Laurence Fishburne.

De trailer.


Rush Hour Banner Meneer Vevie
In première: 31 maart 2016 (CBS)
Rush Hour is gebaseerd op de gelijknamige films met Jackie Chan en Chris Tucker. De serie volgt dan ook dezelfde verhaallijn als de films. De serie begint wanneer een stoïcijnse politieagent uit Hong Kong een zaak toegewezen krijgt in Los Angeles. In Los Angeles dient hij samen te werken met een Afro-Amerikaanse agent die vrij arrogant is. Daarbij zit deze agent totaal niet te wachten op een partner. Twee mensen die elkaar niet kunnen luchten, worden de perfecte partners. 

De cast bestaat uit: Justin Hires, Jon Foo, Aimee Garcia en Wendie Malick.

De trailer.


Saints & Sinners Banner Meneer Vevie
In première: 6 maart 2016 (Bounce TV)
De Greater Hope Baptist kerk is het kloppend hart van Cypress, een stad dat ten zuiden van Atlanta ligt. De kerk begon als een tien man tellende genootschap. Toen was de Burgerrechten-beweging in volle gang en betekende het hebben van een donkere huidskleur een onzeker bestaan. Naarmate de tijd vorderde nam het aantal leden van de kerkgenootschap toe, alsmede hun invloed in Cypress. Wanneer een gewelddadige moord de gemeenschap op haar grondvesten doet schudden, dreigt de kerk te imploderen. Omdat geheimen altijd uitkomen.

De cast bestaat uit: Jasmine Burk, Christian Keyes, Keith Robinson, Afemo Omilami, Vanessa Bell Calloway, Clifton Powell, Gloria Reuben en J.D. Williams.

De trailer.


Second Chance Banner Meneer Vevie
In première: 13 januari 2016 (Fox)
James ‘Jimmy’ Pritchard wordt vermoord. Door nieuwe technologie krijgt Jimmy een tweede kans in een nieuw lichaam. Hij heeft wel de hulp van miljardairs Mary en Otto nodig om in leven te blijven. Jimmy zet zich nu in om misdrijven te helpen oplossen en zijn zoon, een speciaal agent, bij te staan. Soms krijg je een tweede kans. Vraag niet waarom.

De cast bestaat uit: Dilshad Vadsaria, Adhir Kalyan, Tim DeKay en Ciara Bravo.

Mijn recensie van Second Chance.

De trailer:


Section Zero Banner Meneer Vevie
In première: 4 april 2016 (Canal+)
In de toekomst regeren multinationals Europa. Een van de machtigste multinationals, Promethee, probeert haar macht te vergroten. Promethee zet de politie af en vervangt deze met haar eigen private militie, genaamd The Black Squad. Nadat de dochter van politieagent Sirius wordt neergeschoten, sluit hij zich aan bij de groepering van Franck Varnove. Varnove is een oud-agent die nu de leiding heeft over een elite politie-eenheid genaamd Section Zero. Samen besluiten zij de strijd aan te gaan met de gewelddadige milities om de wereld zoals zij die kennen in ere te herstellen. Ook in de toekomst geldt het recht van de sterkste.

De cast bestaat uit: Ola Rapace, Pascal Greggory en Tcheky Karyo.

De trailer.


 

Shades of Blue Banner Meneer VevieIn première: 7 januari 2016 (NBC)
Harlee Santos is een rechercheur in New York. Harlee is lid van een hechte groep corrupte agenten. Harlee is allesbehalve onschuldig en heeft meermaals smeergeld aangenomen. Wanneer zij in het vaarwater van de FBI beland, wordt er van haar verwacht dat zij de andere corrupte agenten aangeeft. Harlee zal moeten kiezen: wordt het liefde, loyaliteit, eer of verraad? Zolang Jennifer Loper erin zit is alles goed.

De cast bestaat uit: Jennifer Lopez, Ray Liotta, Drea de Matteo, Santino Fontana, Sarah Jeffery en Warren Kole.

Mijn recensie van Shades of Blue.

De trailer.


Shadow hunters Banner Meneer VevieIn première: 12 januari 2016 (Freeform)
De achttienjarige Clary Fray ontdekt dat zij een Shadowhunter is. Een Shadowhunter jaagt op demonen. Wanneer haar moeder wordt ontvoerd, heeft Clary geen keus: om haar moeder terug te vinden voegt zij zich bij demonenjagers Jace en Simon. Clary leert door de Shadowhunters meer over haarzelf, haar verleden en wat de toekomst voor haar in petto heeft. De Young Adult invasie breidt zich uit naar het kleine scherm.

De cast bestaat uit: Katherine McNamara, Dominic Sherwood, Alberto Rosende, Matthew Daddario, Isaiah Mustafa, Emeraude Tobia en Harry Shum jr.

Mijn recensie van Shadowhunters.

De trailer.


The Shannara Chronicles Banner Meneer VevieIn première: 5 januari 2016 (MTV)
De serie speelt zich duizend jaar na de destructie van onze civilisatie af. Het gaat over een Elven prinses, Amberle, een half mens-half elf, Wil, en een mens, Eretria. Samen trachten zij een demonenleger te stoppen. Is dit veilig in de handen van MTV?

De cast bestaat uit: Ivana Baquiero, Poppy Drayton, Austin Butler, John Rhys-Davies, Manu Bennett, Aaron Jakubenko, Marcus Vanco, James Remar, Emilia Burns en Daniel MacPherson.

Mijn recensie van The Shannara Chronicles.

De trailer.


Slasher Banner Meneer Vevie
In première: 4 maart 2016 (Chiller)
Een jonge vrouw keert terug naar de kleine stad waar zij is geboren. Daar wordt zij al snel het middelpunt in een reeks gruwelijke moorden die gebaseerd zijn op de bekende moorden op haar ouders. Wat voor nut heeft een moordenaar als hij niemand aan zijn mes rijgt?

De cast bestaat uit: Katie McGrath, Brandon Jay McLaren, Steve Byers, Mark Ghanime, Enuka Okuma, Rob Stewart, Erin Karpluk, Dean McDermott, Christopher Jacot, en Jessica Sipos.

Mijn recensie van Slasher.

De trailer.


Stag Banner Meneer Vevie
In première: 25 februari 2016 (BBC Two)
Een hinderlijke groep vrienden probeert een vrijgezellenweekend te overleven nadat een jachtexpeditie totaal uit de hand loopt. Een groep mannen bij elkaar: dat bekent gedonder en ongein.

De cast bestaat uit: Jim Howick, Stephen Campbell Moore, JJ Feild, Reece Shearsmith, Rufus Jones, James Cosmo, Tim Key, Amit Shah, Sharon Rooney, Pilou Asbaek en Christiaan Van Vuuren.

De trailer.


Stranger Things Banner Meneer Vevie
In première: 15 juli 2016 (Netflix)
In de staat Indiana is een jonge jongen opeens spoorloos verdwenen. Deze zaak blijkt het begin te zijn van een mysterie rond geheime experimenten, angstaanjagende bovennatuurlijke krachten en een erg vreemd klein meisje. Omdat het nooit mysterieus genoeg kan zijn.

De cast bestaat uit: Winona Ryder, David Harbour, Finn Wolfhard, Millie Brown, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Noah Schnapp, Natalia Dyer en Charlie Heaton.


Superstore Banner Meneer Vevie
In première: 4 januari 2016 (NBC)
Wie zegt dat het in een hele grote winkel er gemoedelijk aan toe gaat. Niet als het aan deze werknemers ligt. Van het management tot aan het personeel: deze mensen sporen niet. Idiote werknemers van een hele grote winkel die zich misdragen.

De cast bestaat uit: America Ferrera, Ben Feldman, Mark McKinney, Lauren Ash, Colton Dunn, Nichole Bloom en Nico Santos.

Mijn recensie van Superstore.

De trailer.


Teachers Banner Meneer VevieIn première: 13 januari 2016 (TV Land)
Geschreven door en met rollen voor de improvisatiegroep The Katydids. De serie gaat over zes docenten die hun leerlingen proberen te vormen en onderwijzen. Dat terwijl zij zelf nog het nodige kunnen leren. Voor wie het geloof is kwijtgeraakt in het onderwijs.

De cast bestaat uit: The Katydids.

Mijn recensie van Teachers.

De trailer.


Telenovela Banner Meneer VevieIn première: januari 2016 (NBC)
Ana is een beeldige diva met haar eigen soap. Het uithangbord van een serie waar alles om haar draait. Wij zien Ana op de set en wij krijgen een blik achter de schermen van deze productie. Daar ontmoeten wij haar ‘gekke’ en vaak ‘jaloerse’ collega’s, die allemaal azen op de spotlights. Alles verandert voor Ana wanneer er een nieuwe hoofdrolspeler wordt toegevoegd aan de serie. Laat die hoofdrolspeler nou net toevallig haar ex-man zijn. Haar ex-man met wie zij niet een al te beste verstandhouding heeft. Lukt het iedereen, Ana voorop, om professioneel te blijven en te denken in het belang van de serie? Een ding is duidelijk: het is opeens veel interessanter voor en achter de schermen geworden. Voor een beetje salsa in je leven.

De cast bestaat uit: Eva Longoria, Jencarlos Canela, Diana Maria Riva, Amaury Nolasco, Jose Moreno Brooks, Jadyn Douglas, Alex Meneses en Issy Diaz.

Mijn recensie van Telenovela.

De trailer.


Thirteen Banner Meneer Vevie
In première: 28 februari 2016 (BBC Three)
De 26-jarige Ivy Moxam ontsnapt na dertien jaar uit de kelder waar zij gevangen werd gehouden. Dertien jaar lang tegen je wil vastzitten is beslist geen pretje.

De cast bestaat uit: Jodie Comer, Stuart Graham, Natasha Little, Katherine Rose Morley, Joe Layton, Richard Rankin, Valene Kane, Eleanor Wyld en Aneurin Barnard.

Mijn recensie van Thirteen.

De trailer.


Those Who Can't Banner Meneer VevieIn première: 11 februari 2o16 (TruTV)
De serie volgt drie docenten. Deze drie zijn nog onbekwamer dan de leerlingen die zij onderwijzen. Zij pogen het systeem te veranderen, terwijl zij voortdurend worstelen om de dagen door te komen. Incompetente leerkrachten maken dit jaar de blits.

De cast bestaat uit: Adam Cayton-Holland, Andrew Orvedahl, Ben Roy en Maria Thayer.

De trailer.


Time Traveling Bong
In première: 20 april 2016 (Comedy Central)
Een neef en nicht ontdekken een waterpijp waarmee zij door de tijd kunnen reizen. Samen reizen zij stoned door de tijd. Hun trip wordt ruw verstoord wanneer de waterpijp breekt. Al snel komen zij erachter dat het heden toch niet zo slecht is als zij dachten. Hey hey, smoke weed everyday!

De cast bestaat uit: Ilana Glazer en Paul W. Downs.

De trailer.


Trepalium Banner Meneer VevieIn première: 11 februari 2016 (Arte)
De economie is totaal ingestort: maar 20 procent van de bevolking is werkzaam. The Actives, de mensen die een baan hebben, wonen in de stad. Aan de rand van de stand, genaamd The Zone, wonen The Jobless. Beide groepen worden gescheiden gehouden door een muur. De Berlijnse muur meets nog een muur. Het antwoord: een nieuwe muur.

De cast bestaat uit: Pierre Deladonchamps, Leonie Simaga en Aurelien Recoing.


Uncle Buck Banner Meneer VevieIn première: dat moet wel 2016 zijn (ABC)
Uncle Buck is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1989 met John Candy. Uncle Buck houdt van plezier en is behoorlijk onvolwassen. Dat zal moeten veranderen nu Buck een baan nodig heeft en een dak boven zijn hoofd. Wanneer de oppas van zijn broer er de brui aan geeft, werpt Buck zich op als vervanger. Door zijn onconventionele aanpak zou hij weleens de juiste man op de juiste plaats kunnen zijn. Dat wordt veel ongein en een hinderlijke oom met toch een hart van goud.

De cast bestaat uit: Mike Epps, Nia Long, James Lesure, Iman Benson, Sayeed Shahidi en Aalyrah Caldwell.

De trailer.


Underground Banner Meneer VevieIn première: 9 maart 2016 (WGN America)
Underground speelt zich af voor de Amerikaanse Burgeroorlog en gaat over de Underground Railroad. Het verhaal wordt verteld door de ogen van een groep slaven op een plantage die samenkomen voor het gevecht van hun leven, namelijk hun vrijheid. De groep slaven plannen een gewaagde ontsnapping van een plantage in Georgia. Onderweg worden zij geholpen door een koppel dat een station runt van de Underground Railroad. Lukt het hen om iedereen een stap voor te blijven en te ontkomen aan de onvermijdelijke jacht op hen? Omdat slavernij uit den boze is.

De cast bestaat uit: Jurnee Smollett-Bell, Jessica de Gouw, Aldis Hodge, Christopher Meloni, Alano Miller, Amirah Vann, Mykelti Williamson, Marc Blucas, Adina Porter, Johnny Ray Gill, Renwick Scott en Theodus Crane.

Veelbelovende series: Underground.

Mijn recensie van Underground.

De trailer.


Vice Principals
In première: 1 juli 2016 (HBO)
Vice Principals is een zwarte komedie over twee rectoren van een middelbare school die het met elkaar aan de stok krijgen.

De cast bestaat uit: Danny McBride, Walton Goggins, Shea Wigham, Georgia King, Busy Phillips, Kimberley Hebert Gregory en Sheaun McKinney.

Teaser.


 

Vinyl Banner Meneer VevieIn première: 14 februari 2016 (HBO)
Vinyl komt van de hand van Martin Scorsese, Mick Jagger en Terence Winter. Het is een tiendelige dramaserie die gesitueerd is in de jaren 70 van de twintigste eeuw. Bobby Cannavale speelt Richie Finestra, de directeur van een platenmaatschappij. Finestra probeert zijn bedrijf, en zijn ziel, te redden, zonder iedereen die in de weg loopt te vernietigen. Wie houdt er niet van Rock & Roll, baby.

De cast bestaat uit: Bobby Cannavale, Max Casella, Paul Ben-Victor, James Jagger, Jack Quaid, Juno Temple, Ray Romano, P.J. Byrne en Olivia Wilde.

De trailer.


Wanted Banner Meneer VevieIn première: 8 februari 2016 (Seven Network)
Lola en Chelsea zijn totaal onbekenden. Terwijl zij samen wachten bij een bushalte, zijn zij getuige van een autodiefstal met fatale gevolgen. De twee probeerden tussen beide te komen, maar hun hulp mocht niet baten. Vervolgens blijven de twee dames achter met een auto gevuld met geld. De autoriteiten zitten de dames daarna achterna door Australië. Kunnen deze vreemden elkaar vertrouwen? Thelma en Louise meets Australia.

De cast bestaat uit: Rebecca Gibney, Alex Dimitriades, Geraldine Hakewill, Ryan Corr, Nicholas Bell en Steve Peacocke

Mijn recensie van Wanted.


War and Peace Banner Meneer VevieIn première: 3 januari 2016 (BBC)
Een verhaal over vijf aristocratische families. Centraal staat de driehoeksverhouding tussen Natasha Rostova, Pierre Bezukhov en Andrei Bolkonsky. Ook in oorlogstijd dient de liefde bedreven te worden.

De cast bestaat uit: Lily James, Paul Dano, James Norton, Aneurin Barnard, Gillian Anderson en Tuppence Middleton.

Mijn recensie van War and Peace.

De trailer.


Westword Banner Meneer VevieIn première: dat moet wel in 2016 zijn (HBO)
De serie gaat over een futuristisch themapark dat wordt bedient door robots. Deze robots vervullen de fantasies van hun gasten. Dat is… totdat het park in verval raakt en niet meer functioneert. Twee gasten die net zijn begonnen aan een Wilde Westen attractie, worden opeens gestalkt door een schietgrage Android. Omdat wij diep van binnen allemaal cowboys zijn.

De cast bestaat uit: Anthony Hopkins, Rodrigo Santoro, James Marsden, Sidse Babett Knudsen, Evan Rachel Woord, Ed Harris, Thandie Newton en Jeffrey Wright.

Teaser.


Wynonna Earp Banner Meneer Vevie
Wynonna Earp
In première: 1 april 2016 (Syfy)
Wynnona Earp volgt de achterkleindochter van Wyatt Earp. Wynnona neemt het op tegen demonen en andere wezens. Met haar unieke gaven, en een groep disfunctionele bondgenoten, is zij de enige die paranormalen voor het gerecht kan brengen. De achterkleindochter van Wyatt Earp is kennelijk ook interessant.

De cast bestaat uit: Melanie Scrofano, Tim Rozon en Shamier Anderson.

De trailer.


You Mer Her Banner Meneer Vevie
In première: 24 maart 2016 (Audience Network)
You Me Her is een comedy waarin polygamie centraal staat. Twee stellen uit de buitenwijken’ relatie wordt belicht. Omdat het nou eenmaal altijd leuker is met meerdere mensen.

De cast bestaat uit: Greg Poehler, Rachel Blanchard, Priscilla Faia en Melanie Papalia.

De trailer.


 

Zoe Ever After Banner Meneer Vevie
In première: 5 januari 2016 (BET)
De serie gaat over Zoe Moon, een alleenstaande moeder die uit de schaduw van haar ex-man, bokser Gemini Moon, probeert te stappen. Zoe doet haar best om het moederschap, daten en haar gecompliceerde relatie met haar ex in balans te houden. Daarnaast droomt zij van het starten van haar eigen cosmeticalijn. Alleenstaande moeders zijn badass!

De cast bestaat uit: Brandy Norwood, Dorian Missick, Jaylon Gordon, Tory Devon Smith en Ignacio Serricchio.

Mijn recensie van Zoe Ever After.

Teaser.


Nieuwe series 2016

Nogmaals, hebben jullie tips: schroom dan niet om het in de reacties te laten weten! Er zijn natuurlijk nog series die eraan zitten te komen. Denk alleen maar aan de herfst wanneer de nieuwe series van het televisiejaar 2016-2017 debuteren. Die schuiven uiteindelijk ook aan in de lijst nieuwe series 2016. Het wordt een mooi jaar!

15 Comments

 1. Frits januari 2, 2016
  • Meneer Vevie januari 2, 2016
   • Frits januari 2, 2016
 2. Gwen januari 6, 2016
  • Meneer Vevie januari 8, 2016
 3. Rogier januari 8, 2016
  • Meneer Vevie januari 8, 2016
 4. Sascha januari 12, 2016
  • Meneer Vevie januari 12, 2016
   • Sascha januari 13, 2016
    • Meneer Vevie januari 13, 2016
   • Sascha januari 25, 2016
    • Meneer Vevie januari 25, 2016
 5. orlando februari 27, 2016

Geef een reactie