Muziek: Sex On Toast – Oh Loretta

Ik houd van funky en groovy muziek. Van de ‘Get Down On It’ en ‘Celebration’ achtige muziek van deze wereld. Ik hoor dat soort muziek niet meer vaak, maar wanneer ik het hoor kan ik het zeker waarderen. Toen kwam ik op de band Sex on Toast! Ik had nog nooit van hen gehoord en wist dan ook niet wat ik kon verwachten. Alleen de naam al: Sex On Toast. Sex met een paar toastjes erbij? I ain’t got no problem with that! Hoe kom je erop? Sex on Toast is een tienkoppige band uit Melbourne, Australië. Wie wist dat dit soort muziek uit Down Under kwam. Ik niet in ieder geval. Mijn excuses, Australië! Dit zegt hun Soundcloud over de band:

Sex on Toast are an irrepressibly charming 10 man organisation who specialise in raw early 80’s funk, hard-edged new jack swing, blazing improvisation and heartfelt blue-eyed soul. Currently residing in Melbourne, Australia, their choreographed stage act, complex arrangements, performative larrikinism and danceability have won the hearts of casual punters and hardcore fans alike, all across Australia.

Kijk ook even naar de videoclip van het nummer. De 70’s zijn terug! Ik kan deze tijd zeker waarderen. De stijl, de kleding en de attitude van de mensen toen. Misschien was alles toen beter, wie weet. Het is een aparte en absurde clip die zeker voor een glimlach hier en daar zal zorgen. Daar ben ik zeker van. Ik heb mij er namelijk zeker mee vermaakt.

Dat het allemaal blanke guys zijn verrast mij, trouwens. Ik dacht dat het een band uit de Verenigde Staten was. Dit is dan ook een welkome verrassing. Ik heb niks tegen blue-eyed soul. Als het goede muziek is ben ik een supporter. Het nummer is funky, soulvol en groovy. Oh Loretta staat op de EP Rough/Ready.

 

Geef een reactie