Mary Kills People – Bloody Mary (Pilot)

Pas op, want Mary Kills People

Euthanasie. Dat is een onderwerp waar velen hun vingers niet aan willen branden. Zou je mensen mogen bijstaan die zelf uit het leven willen stappen óf is dat een keuze die men niet zelf mag maken? Het is een lastig onderwerp. Ik kan mij goed voorstellen dat iemand die terminaal ziek is (en dagelijks lijdt) serieus nadenkt over euthanasie. Als naaste moet het ook verschrikkelijk zijn om een geliefde te zien wegkwijnen. In Mary Kills People steekt Mary (Caroline Dhavernas) een helpende hand toe. Zij zegt dat ze dit doet uit nobele redenen. Ik weet het echter niet zo zeker. Ik twijfel aan je, Mary! Dit is namelijk een lucratieve business. De vraag is dan of je op deze manier je geld wilt verdienen. Maar goed, dat laat ik maar aan jullie over…

Bloody, bloody Mary

Mary is een alleenstaande arts met twee dochters. Zij deelt samen met haar ex-man de voogdij over de kinderen. Mary is echter degene die het geld binnen brengt. Heb je dat huis gezien? Dat kost wat. Dat deze mooie dame bijklust is dus niet vreemd. In haar vrije tijd helpt zij dus mensen uit het leven stappen. Staat goed op je CV. Zij en haar partner, Des (Richard Short), helpen meteen al een beer van een vent zijn leven beëindigen. De manier waarop deze kennismaking met deze personages wordt gebracht, is vrij twijfelachtig. Het is toch een serieuze zaak waar zij mee bezig zijn. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat gevoel niet altijd kreeg. Hier zullen dus zeker bepaalde kijkers over vallen. Haar ‘bijbaan’ zorgt er wel voor dat zij steeds minder tijd doorbrengt met haar kids. Iets wat haar niet in dank wordt afgenomen door haar ex.

Mary en Des komen vervolgens in contact met Joel (Jay Ryan). Wanneer Des opmerkt dat Mary al een tijd geen sex heeft gehad, weet je als kijker al waar dit heen gaat. Ik denk dat Mary de memo waarin stond dat het onverstandig is om aan te pappen met een cliënt, niet heeft gekregen. Dit kan nooit goed blijven gaan. Mary wordt onvoorzichtig. Hoewel, was Mary ooit voorzichtig? Ik heb sowieso reden om te twijfelen aan haar professionaliteit, want er gaan meerdere dingen mis in deze aflevering. Wat er gaat gebeuren zat er hoogstwaarschijnlijk al aan te komen. Ik hoop dus ook dat Mary Kills People uiteindelijk niet alleen maar vragen oproept over hoe Mary en Des het zo lang hebben volgehouden.

Ik heb zo mijn twijfels

Mary Kills People banner Meneer Vevie

Mary Kills People is degelijk gemaakt. Het onderwerp is wel boeiender dan de uitvoering, maar de serie weet vooralsnog de aandacht erbij te houden. Het zou mooi zijn als de serie uiteindelijk ook echt wat te vertellen heeft over euthanasie. Dit is namelijk een heftig onderwerp. Ik heb het idee dat Mary Kills People het echter alleen gebruikt als plotmechanisme. Ik hoop dat ik het verkeerd heb. Het probleem is ook, zoals gezegd, dat er een aantal dingen gebeuren die het moeilijk maken om niet sceptisch te zijn. Natuurlijk, wij zijn allemaal mensen. Een fout is zo gemaakt. Mary en Des maken echter al meteen beginnersfouten. Er is geen ruimte voor onzorgvuldigheid in deze business.

Het begin van deze serie is hier en daar ook vrij voorspelbaar. Twee belangrijke gebeurtenissen zie je eigenlijk al ver van tevoren aankomen. Dat is zonde. Hoe meer ik aan het tikken ben, hoe meer aanmerkingen ik heb. Dat is eigenlijk nooit een goed teken. Mary Kills People scoort vooralsnog een voldoende. De tweede aflevering moet er echter een schepje bovenop doen. Mary en Des zullen competenter moeten overkomen. Het onderwerp zal boeiender uitgevoerd moeten worden. Zo niet, dan is Mary Kills People zeker geen straf. Het is dan echter gewoon middelmaat. Dat is geen schande, maar het zou (door het thema) wel jammer zijn. Het eerste seizoen telt zes afleveringen, dus wij hebben nog vijf afleveringen om erachter te komen of de serie meer in petto heeft.

De trailer

Geef een reactie