Recensie: Marvel’s Inhumans – Eerste afleveringen

Marvel’s Inhumans is gedoemd te mislukken

Gedoemd! Ben je nu niet te hard, Meneer? Nope, ik kan de feiten ook niet florissanter maken. Vanaf de aanloop naar de première is Marvel’s Inhumans een puinhoop. De trailer werd door fans extreem negatief ontvangen. Oké, dat is dan nog de trailer. De serie ging zelfs twee weken van te voren in première op IMAX-schermen, maar daar bleek erg weinig animo voor. Vervolgens worden ook de eerste twee afleveringen door critici door het toilet gespoeld. Tot slot programmeert ABC de serie op voor veel Amerikaanse zenders het afvoerputje: op de vrijdag. De wereld zoals de Inhumans die kennen zal dus vroeg of laat ten einde komen.

Same shit, just a different day

Dat is waar het op neerkomt. Marvel’s Inhumans is de zoveelste superheldenvertelling die dezelfde overbekende verhalen vertelt. Het is meestal een van deze twee opties: of een wereld/stad dreigt vernietigd te worden, of iemand anders wilt met harde hand de macht overnemen. Deze serie kiest voor optie twee. Maximus (Iwan Rheon), het broertje van koning Black Bolt (Anson Mount, Hell on Wheels), pleegt een coupe op de Inhumans stad Atillan en enkele leden van de koninklijke familie zijn genoodzaakt om te vluchten naar de aarde. Dezelfde aarde waar Maximus duistere plannen voor heeft. Eerst maakt hij echter het leven van koningin Medusa (Serinda Swan, Gracepoint) zuur, vervolgens stookt hij het vuurtje in hun thuisstad behoorlijk op. De aarde is the place to be en onze planeet wordt desnoods met harde hande veroverd. Uiteraard willen Black Bolt, Medusa en consorten daar een stokje voor steken. Het kwaad mag niet zegevieren!

Vervolgens moeten wij ons achter Black Bolt scharen en vurig hopen dat Maximus het onderspit delft. Dat de koninklijke familie de machtsstrijd wint. Daar gaat het al mis: de Inhumans zijn werkelijk de C-sterren van het Marvel universum. De jongetjes/meisjes van de superheldenklas die niet eens als laatste werden gekozen; ze werden überhaupt niet gekozen. Dit zijn me toch oninteressante personages, joh! De serie debuteert met twee afleveringen en maakt totaal geen indruk. Het zal mij eerlijk gezegd een rotzorg zijn wat er gebeurt met deze personages. Dit zijn toch niet de helden waar je fan van wordt? De posters van deze personages plak je toch niet boven je bed? We hoeven het niet eens te hebben over de krachten van deze boys en girls, want dat stelt vrij weinig voor. Marvel’s Inhumans is de superheldenserie die we hebben gekregen, maar we totaal niet nodig hebben.

Weer Scott Buck

Scott Buck is de showrunner die de laatste seizoenen van Dexter door het toilet heeft gespoeld. Hij is ook verantwoordelijk voor de slechtste Marvel-serie van Netflix tot nu toe: Iron Fist. Buck schreef het script van de eerste twee afleveringen en maakt er weer bijzonder weinig van. Hij benadrukt alleen maar hoe smakeloos deze wereld en personages zijn. Het verhaal dat hij uitstippelt maakt het er ook niet beter op. Niets wat getoond wordt geeft de impressie dat dit 8 afleveringen tellende seizoen de moeite waard wordt. Als ABC er meer vertrouwen in had, dan hadden ze de serie echt niet op vrijdag geprogrammeerd. Dat zegt veel, want Marvel is onderdeel van Disney (waar ook ABC onder valt). Het voorspelt weinig goeds.

Ik wou dat ik positiever kon zijn over deze twee eps. Ik vind Anson Mount en Serinda Swan leuke acteurs, maar als ik eerlijk ben voegen zij ook hier weinig toe. Dat Black Bolt nooit praat (zijn stemgeluid kan een stad verwoesten) maakt het personage nou niet bepaald interessanter. Het enige dat interessant is aan Medusa is haar mooie haar. Maximus lijkt eerder op een broekie, dan de man die geloofwaardig een opstand zal leiden. Yeah, de cast maakt het er niet spannender op. Zelfs een grote, schattige hond kan dit niet redden. En de hond is heel erg groot! Marvel’s Inhumans is een goed voorbeeld van een serie die je al na de eerste afleveringen kunt afschrijven. Het begin is zo matig (zeg maar gewoon slecht), dat je meteen voor jezelf kunt rechtvaardigen waarom je niet verder zult kijken.

Het dieptepunt

Inhumans banner meneer vevie

Dit is voorlopig het dieptepunt voor Marvel op televisie. Je zou toch zeggen dat het moeilijk is om slechter te zijn dan Iron Fist, maar deze twee afleveringen slagen daar in. Iron Fist heeft tenminste nog enkele interessante personages. Er zijn nog zes afleveringen te gaan. Ik twijfel of ik verder kijk. Ik pijnig mijzelf graag, maar er zijn zoveel betere dingen op televisie. Dit is prima als achtergrondtelevisie. Voor wanneer je aan het strijken bent of aan het schoonmaken. Ik sluit dus niet uit dat ik alsnog de resterende afleveringen zie. Het moet echter heel gek lopen wilt Marvel’s Inhumans de aankomende lijsten van ‘slechtste series van het jaar’ ontlopen.


Heb je de eerste afleveringen gezien? Dan heb ik spoilers en overige opmerkingen in de aanbieding op de volgende pagina!

De trailer:

Geef een reactie