Marco Polo: One Hundred Eyes

Marco Polo: One Hundred Eyes is top

Het tweede seizoen van Marco Polo laat nog even op zich wachten. Om het wachten makkelijker te maken, is er nu One Hundred Eyes. One Hundred Eyes is wat mij betreft, samen met Kublai Khan, het beste personage uit die serie. Marco Polo ging er bij mij niet lekker in. De serie ziet er prachtig uit, maar daar is ook meteen alles mee gezegd. Een van de grootste mankementen van die serie is dat het hoofdpersonage gespeeld wordt door een weinig interessante acteur. Iets wat alleen maar duidelijker werd als Lorenzo Richielmy scènes deelde met Benedict Wong (Kublai Khan) of Tom Wu (One Hundred Eyes). De mensen achter deze serie zagen dan ook het licht en gaven One Hundred Eyes zijn eigen special.

Blind? I now see the world with one hundred eyes.

Maak kennis met Li Jinbao. Li Jinbao is een van de monniken die een tempel, en de belangrijke geschriften die de tempel huisvest, met zijn leven bewaakt. De Mongoolse heerser Kublai Khan heeft zijn zinnen gezet op die geschriften en op de kennis waarover Li Jinbao beschikt. Kublai Khan geeft Li Jinbao de mogelijkheid om zich bij zijn hof te scharen. Wanneer de nobele monnik meermaals opstandig gedrag vertoont, besluit Kublai Khan de monnik te straffen. Hij ontneemt Li Jinbao zijn zicht. Vervolgens zien wij hoe Li Jinbao met zijn blindheid leert om te gaan en zien wij hem een band opbouwen met Kublai Khan. En zien wij, natuurlijk, het moment dat hij de naam One Hundred Eyes krijgt van de Mongoolse heerser.

Marco Polo: One Hundred Eyes is mij beter bevallen dan het gros van Marco Polo. De special bevat dezelfde mooie beelden als de moederserie, maar focust zich op de betere personages. De special toont een hoofdpersonage die wel weet te boeien, gespeeld door een acteur die weet te boeien. De achtergrond informatie die wij krijgen is niet opzienbarend, maar is desalniettemin interessant. Je krijgt meer een idee waarom de man in Marco Polo is zoals hij is en wat hem beweegt. Daarbij is het mooi om zijn vastberadenheid en wilskracht te zien wanneer hij wordt geconfronteerd met een enorm ingrijpende gebeurtenis. Een gebeurtenis waar ik absoluut niet het beste van zou kunnen maken. Het enige wat ik opmerkelijk vind is dat prins Jingim hier onderwezen wordt door One Hundred Eyes. Waarom is het personage in Marco Polo dan zo machteloos en zwak?

Marco Polo Banner Meneer Vevie

Het lijkt moeilijk, maar het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Geef interessante acteurs interessant materiaal en zet hen samen op het scherm. Deze special heeft dat begrepen. Benedict Wong en Tom Wu zijn hier uitstekend op dreef. Ik was absoluut niet benieuwd naar het tweede seizoen van Marco Polo. Ik zou het seizoen zeker gaan kijken, maar een prio was het niet. Nu ook Michelle Yeoh (Crouching Tiger, Hidden Dragon) even haar opwachting maakt, is mijn interesse toegenomen. Ik hoop dan ook dat het tweede seizoen beter zal zijn dan het eerste. Maar dat zal niet een al te grote opgave zijn. Marco Polo: One Hundred Eyes is een toffe zoethouder tot het tweede seizoen in 2016 van start gaat.

Featurette:

 

Geef een reactie