Man with a Plan – Pilot

Dus dit is de Man with a Plan? Oké…

Sommige series vallen niet in de smaak bij critici. Daar schaar ik mijzelf niet onder, trouwens. Zoals jullie weten ben ik gewoon een liefhebber net als jullie. Series als Man with a Plan zijn echter het pispaaltje. Ik begrijp dat en ik begrijp dat niet. Ik begrijp het, omdat ik de pilot van deze serie zelf om te huilen vind. Ik doe zelf liever de televisie uit dan dat ik nog een aflevering hier van kijk. Dit heeft natuurlijk niks met vooruitstrevende televisie te wachten. Ik begrijp het niet, omdat series als Kevin Can Wait en Man with a Plan ook echt gemaakt worden voor een bepaalde doelgroep. Het zijn series die schaamteloos gericht zijn op de massa en niet op televisiecritici.

Met andere woorden: wat verwachten wij van een serie? Van Man with a Plan, met Matt LeBlanc als vader die meer tijd gaat doorbrengen met zijn kroost, verwacht je toch geen topserie? Ik niet, in ieder geval. Ik verwacht een serie over een man die erachter komt dat het opvoeden van kids een helse klus is. Er komt meer bij kijken dan alleen s’avonds aanschuiven bij het eten. Dus dat betekent humoristische botsingen omdat papa zich gaat bemoeien met hun educatie. Dat betekent gekibbel met vrouwlief omdat zij weer aan het werk is en verwacht dat jij nu het voortouw neemt. Man with a Plan gaat in de pilot over dit soort onderwerpen. Als dit je interessant in de oren klinkt, dan is deze serie wat voor jou.

Op weg naar de uitgang

Man with a Plan banner Meneer Vevie

Jazeker, ik ben naarstig op zoek. De eerste aflevering is namelijk niet bepaald goed, hombres… Nein, nein, nein! Ik heb het al gezegd: ik verwacht echt geen hoogvlieger van Man with a Plan. Ik ben dus echt niet extra kritisch bezig. Elke comedy heeft tijd nodig, maar series als dit zijn te gemakkelijk. Er is echt niks wat de aandacht vasthoudt. De situaties met zijn vrouw en kids. Meh. Wat er gebeurt op de school van de kinderen. Meh! Ik zie niets waarvan ik denk: ‘volgende week stem ik weer af op deze serie’. Dit is een saaie aflevering, waarbij ik wellicht een keer een glimlach op mijn gezicht heb getoverd. Er zullen dan al mensen naar mij kijken en denken dat ik gek ben. Dat snap ik, maar laat me. Don’t judge me.

De trailer van Man with a Plan opent met het volgende: “Matt LeBlanc is taking on his most challenging role yet”. Matt, je kunt het mij eerlijk vertellen: Man with a Plan is toch geen serie waar jij zelf ook enthousiast van wordt? Dit is toch geen serie die jou uitdaagt? Kom op, CBS. Jullie weten echt wel beter. Matt, je doet dit toch gewoon voor het geld? Luister, ik neem je helemaal niks kwalijk. Go and get your money. Jij hebt ook een hypotheek te betalen. Monden die je moet voeden. Maar goed, jij en CBS zullen echt wel weten dat Man with a Plan geen hoogvlieger wordt. Daar is het jullie niet eens om te doen ook.

Dit is een serie dat puur gericht is op het gezin dat op prime-time samen voor de buis hangt. Met een zak chips en luchtig vermaak als dit op het beeldscherm. Voor de mensen die even niet teveel willen nadenken en even hun verstand op nul willen zetten. Daar kun je van alles van vinden, maar dat is wel wat het is. Dat is wat mij betreft helemaal oké. Ik ben echter ook een man met een plan en deze serie komt niet in mijn plannen voor.

De trailer:

Geef een reactie