Making a Murderer in december op Netflix

Making a Murderer, een tiendelige documentaireserie van Laura Ricciardi en Moira Demos, gaat 18 december wereldwijd in première op Netflix.

Making A murderer 1Making A Murderer vertelt het verhaal van Steven Avery. Avery heeft achttien jaar in de gevangenis doorgebracht voor verkrachting, maar werd later vrijgesproken toen DNA-onderzoek uitwees dat een andere man het misdrijf had gepleegd. Zijn vrijlating was het startsein voor een grondige schoonmaak van de wetgeving omtrent het strafrecht. Avery spande een rechtszaak aan die lokale corruptie aan de kaak wou stellen en hem miljoenen dollars zou opleveren. Maar gedurende de civiele zaak werd hij de hoofdverdachte in een moordzaak en uiteindelijk veroordeeld voor het misdrijf. Dat leverde hem een levenslange gevangenisstraf op.

“Er vindt een ongelooflijk aantal wendingen plaats in de verhaallijn van Making A Murderer, dat het lijkt alsof het wel fictie moet zijn. Ricciardi en Demos hebben kundig een ongelooflijke serie neergezet die je het gevoel geeft dat je middenin de actie zit” aldus Lisa Nishimura van Netflix.

Geef een reactie