Luther is terug van weg geweest

De fans van deze serie hebben er even op moeten wachten. Maar, Idris Elba is terug als Luther. De rechercheur uit Londen zal op 15 december weer te zien zijn in een special van de BBC. De special bestaat uit twee afleveringen van elk een uur.

Luther heeft rustiger vaarwater opgezocht. Sindsdien heeft hij zijn innerlijke demonen achter zich proberen te laten. Daar komt uiteindelijk niks van terecht. Een nieuwe zaak zorgt er namelijk voor dat hij op het randje van de afgrond beland. In de special zit Luther achter een kannibalistische seriemoordenaar aan.

De afleveringen zijn geschreven door bedenker Neil Cross en geregisseerd door Sam Miller. Naast Elba zijn er rollen voor  Laura Haddock (Guardians Of The Galaxy) als een mysterieuze vrouw uit Luther’s verleden; John Heffernan (Jonathan Strange & Mr Norrell) als de sadistische kannibaal Steven Rose; Patrick Malahide (Game Of Thrones) als een ouderwetse gangster; Michael Smiley (Doctor Who) als computergenie Benny Silverreturning computer; Darren Boyd (Veep); Rose Leslie (The Last Witch Hunter) en Dermot Crowley (Babel).

“Ik denk dat hij het zwaarder had toen hij zijn vrouw en beste vriend verloor. Dat waren enorme tegenslagen en het heeft lang geduurd voordat hij daar overheen was. In deze special gebeurt er iets soortgelijks met Luther, dat zeker als een trauma wordt ervaren door het personage”, aldus Idris Elba.

De trailer:

 

 

Geef een reactie