Lovesick – Seizoen 2

Ik ben Lovesick en dat vind ik helemaal niet erg

Wat ging ik lekker op het eerste seizoen van Lovesick. Ik ging net zo lekker als een junk met zijn drugs naar keuze. Ik kon toen nog gebruik maken van de Amerikaanse Netflix en toen zag ik deze serie staan. Daar heb ik nog steeds geen spijt van. Soms wordt je zo heerlijk aangenaam verrast door een serie. Wanneer je begint te kijken met lage verwachtingen en denkt: ‘laat maar komen’. Zoals Messi kijkt naar minder getalenteerde voetballers die hem de bal proberen te ontfutselen. Ik was daarom ook blij toen ik vernam dat Netflix een tweede seizoen had besteld van Scrotal Recall. Zo heette deze serie namelijk, maar men keek naar de naam en dacht: ‘neh, dat rolt toch niet lekker van de tong’.

Dylan vs Evie: ronde 2

In principe gaat de serie over Dylan (Johnny Flynn). Hij moet de dames die hij alle hoeken van de slaapkamer heeft laten zien vertellen dat hij chlamydia heeft. Er zijn leukere manieren om contact te zoeken met oude geliefdes en scharrels. Verschillende bedpartners van Dylan passeren de revue en ondertussen kijkt de serie ook naar de ‘will they, won’t they’ relatie tussen Dylan en Evie (Antonia Thomas). Hun beste vriend Luke (Daniel Ings) completeert het stel. In seizoen 2 krijgen wij meer inzage in wat er zich heeft afgespeeld tussen Dylan en Evie. Daarnaast komt Luke meer aan bod en komen wij erachter dat de man toch niet zo oppervlakkig is als gedacht.

Luke worstelt met zijn privé-leven en neemt een voor hem moedige stap. Angus probeert zijn leven weer op de rit te krijgen en komt iemand tegen met wie dat best eens zou kunnen lukken. Evie is inmiddels verloofd en Dylan zijn band met Abigail (die leuke dame uit het eerste seizoen) wordt steeds hechter. Maar waarom is er dan dat brandend gevoel van verlangen… Waarom denken zowel Evie als Dylan voortdurend ‘wat als’? Wat als wij allebei iets meer moeite hadden gedaan en bepaalde dingen net iets anders liepen: zouden wij dan nu samen zijn? Dat zijn vragen waar natuurlijk naar gekeken moet worden. Een ding is zeker: er speelt meer tussen Dylan en Evie dan beiden durven toe te geven. Hun verhaal is nog niet afgelopen.

Nog steeds op niveau

That’s right, folks: ook het tweede seizoen van deze serie is heerlijk. Het is zeker minder grappig dan het eerste seizoen, dat geef ik toe. Dat wordt echter gecompenseerd door meer diepgaande personages en daar kan ik heel goed mee leven. Zoals gezegd wordt zelfs een personage als Luke eindelijk een mens van vlees en bloed en niet simpelweg iemand die zijn pik achterna loopt. Wij komen erachter dat Luke iedereen een spiegel voorhoudt, maar eigenlijk gewoon een softie is, Een man die net als ons allen op zoek is naar liefde. Die geliefd wilt zijn en gewaardeerd wilt worden. Na het zien van het tweede seizoen begrijp je waarom er is gekozen voor de titel ‘Lovesick‘. De liefdesverdriet en de heimwee naar ‘the one that got away’, is bijna een eigen personage.

Het mooie zijn de intieme gesprekken die de personages met elkaar hebben. De onzekerheid die zij voelen. Het besef dat hoe hard zij ook de schijn ophouden, zij niet alles voor elkaar hebben. Het is een serie over mensen die de belangrijkste fase in hun leven tegemoet gaan: volwassenheid. Dat betekent het maken van volwassen keuzes, zoals het ambiëren van een serieuze carrière en kiezen met wie jij je leven wilt delen. Dat is ook waarom velen zullen vallen voor deze serie. Iedereen maakt deze fase in het leven mee. Dat maakt het herkenbaar, vooral voor degenen die nu in dezelfde fase zitten. Ik ken genoeg mensen als Dylan, Luke en Evie. Sterker nog, ik zie mijzelf terug in meerdere fases in het leven van deze personages.

Op naar seizoen 3?

Lovesick banner Meneer Vevie

Wat mij betreft wel. Dat goede vriend Angus meer te doen krijgt dit seizoen is een goede beslissing. De man is in feite de ‘comic relief’, maar hij ontpopt zich grappig genoeg als de enige die vindt waar hij naar op zoek was. En, hoe gaat het aflopen met Dylan en Evie? Er zijn nog verhalen te vertellen, maar ik ben wel realistisch. Ik zie deze personages graag terug, maar de ‘will they, won’t they’ dynamiek kun je niet te lang blijven rekken. Doordat de serie niet veel afleveringen heeft is er nog wel wat speling, maar je kunt niet seizoenen lang dezelfde opzet volgen. Na deze seizoenen ben ik er echter van overtuigd dat bedenker Tom Edge wel raad weet met een derde seizoen. Ik kijk er naar uit om de gordijnen weer open te zien gaan, en dat deuntje van Lovesick weer te horen. Alle ogen zijn dus gericht op Netflix.

De trailer:

2 Comments

  1. Hessel december 4, 2016
    • Meneer Vevie december 5, 2016

Geef een reactie