Love – It Begins (Pilot)

All We Need Is Love?

Love… Wij zijn allemaal op zoek naar liefde. Niet allemaal met Robert ten Brink, maar ook wij hebben liefde nodig. Het klinkt cliché, maar wij willen ons allemaal geliefd voelen en thuiskomen in een warm nest. Maar wat is nou liefde? Maakt liefde wel echt gelukzalig? Als ik naar Mevrouw Vevie en Meneer Vevie mini kijk, dan voel ik in ieder geval wel liefde. Zij zijn niet alleen een onderdeel van mijn leven, zij zijn het belangrijkste in mijn leven. Maar kun je van iemand anders houden als je niet houdt van jezelf? Dat is een lastige vraag die je het beste kunt stellen aan de personages in Love.

Love is een nieuwe Netflix serie van Judd Apatow, Lesley Garfin en Paul Rust. Netflix heeft twee seizoenen van de serie besteld en het tiendelige eerste seizoen is nu te zien op iedereens favoriete streamingsdienst. De serie gaat over Gus (Paul Rust, Super Fun Night) en Mickey (Gillian Jacobs, (Community). Beiden gaat het niet bepaald voor de wind. Hun relaties lopen op een vervelende manier ten einde en dat laat hen min of meer doelloos achter. Ligt het aan hun? Hadden zij dingen beter kunnen aanpakken? Belangrijker nog; ligt het aan hen dat hun leven er nu zo uitziet? In It Begins zien wij Gus en Mickey worstelen op werk, worstelen om relaties te onderhouden en worstelen met zichzelf. Wanneer de aflevering bijna is afgelopen, komen Gus en Mickey elkaar eindelijk tegen. Is dit het begin van hun liefdesverhaal?

Love is het type serie als Togetherness, Girls, Baskets, Married, You’re the Worst, Casual, Scrotal Recall en Catastrophe. Zo, dat is een hele rij aan series! In al deze series krijg je personages op je bord die vaak allesbehalve sympathiek zijn. Sterker nog, het zijn vaak gewoon uiterst onplezierige mensen. Dit is een hele legitieme reden voor veel kijkers om snel af te haken. Logisch, want waarom zou je kijken naar personages die geen sympathieke eigenschappen hebben? Als kijker wil je personages zien waarin je je kunt herkennen en waarvoor je sympathie kunt opbrengen. Althans, in de meeste gevallen.

Wat een serie als Love, en de ander genoemde series, voor mij zo aantrekkelijk maakt, is dat het vaak series zijn over echte mensen. Doe mij maar series met/over mensen met gebreken. Wij zijn simpelweg niet perfect. Wij hebben gebreken. Wij maken fout. Soms is het leven gewoon kut. K-U-T! Ook in huize Vevie schijnt niet altijd de zon. Logisch, want we zijn mensen. Wij ervaren pieken en dalen. Dat zie ik ook graag terug op televisie. Het leven is complex. Wij zijn complex. Gus en Mickey zijn ook complex. Wanneer Mickey tegen haar vriend Eric zegt dat hij een loser en onvolwassen is, heeft zij het waarschijnlijk over zichzelf. Het is echter altijd makkelijker om mensen te wijzen op hun gebreken/fouten, dan je eigen tekortkomingen te erkennen.

De serie gaat over liefde, maar voornamelijk over twee personages die moeite hebben om van zichzelf te houden. Die moeite hebben om in de spiegel te kijken, omdat de spiegel personen laat zien waar zij zelf niet dol op zijn. Heb je gefaald wanneer iedereen om je heen al kinderen heeft en schijnbaar een gelukkiger leven leidt dan jij? Gus en Mickey vragen zich af wie en wat zij zijn. Wat willen zij nou in het leven en zijn zij blij met hoe hun leven eruit ziet? Dat zijn existentiële vragen die je niet in de koude kleren gaan zitten, wanneer de antwoorden op die vragen niet bevredigend zijn. Gus en Mickey zitten in een existentiële crisis. In een negatieve spiraal die alleen maar doorbroken kan worden als zij in staat zijn om te veranderen.

LOVE Banner Meneer Vevie

Deze verandering maak ik graag mee. Toegeven, Gus en Mickey zijn zoals gezegd niet de meest plezante mensen in It Begins. Gus gedraagt zich als een deurmat en Mickey kan irritant overkomen. Ik denk dat na het zien van de eerste aflevering, veel kijkers al zullen doorhebben of Love wat voor hen is. De rollen worden in ieder geval goed vertolkt door Rust en Jacobs. Zowel Rust als Jacobs spelen de rollen heel naturel. Het zijn beide interessante acteurs om naar te kijken. Doordat zij Gus en Mickey zo eigen maken, ben ik in staat om bepaald vervelend gedrag in perspectief te plaatsen. De acteurs krijgen interessant materiaal om mee te werken. Toen ik de leader/intro van Love hoorde (met het themanummer Love van Lyle Workman) was ik sowieso al verkocht, dus ik keer uiteraard terug om terug te blikken op het volledige eerste seizoen. Ik duik snel verder deze wereld in… en vraag mij af waarom Gus zo moeilijk deed over dat triootje. Grow some balls, Gus! Ik begrijp nu waarom je problemen hebt, Gus!

De trailer:

 

2 Comments

  1. Gwen februari 23, 2016
    • Meneer Vevie februari 25, 2016

Geef een reactie