Limitless – Pilot

De kwaliteit van Limitless is niet bepaald Limitless

Ik moet wat bekennen… ————–> Limitless, de gelijknamige film met Bradley Cooper heb ik niet gezien. Excusez moi, maar ik kijk al jaren meer series dan films. This shit just excites me more, baby! Ik weet wel waar de film over gaat, maar dus nooit de moeite genomen om te koekeloeren. Nu krijg ik een herkansing met deze serie-adaptatie van de film. En eerlijk, ik kan niet zeggen dat ik het jammer vind dat ik de film niet gezien heb. Sorry, Bradley! Ten eerste heeft de serie geen Bradley Cooper. Ok√©, in een gastrol. Maar de minuten dat meneer Cooper op het scherm zijn maken mij duidelijk dat de serie interessanter was geweest met Cooper in de hoofdrol. Maar, nee, Bradley Cooper is een ster en natuurlijk te groot voor Limitless de serie.

Zeg ik daarmee dat Limitless slecht is? Nee, absoluut niet. Het kijkt lekker weg. In de serie volgen wij Brian Finch (Jake McDornan). Brian tikt de dertig aan en ziet iedereen om zich heen volwassen worden. Wat logisch is natuurlijk, je kunt maar zolang grappen blijven maken. Er is een reden dat je op een gegeven moment te groot bent voor de zandbak. Wat doe je terwijl je de teleurstelling zelfs in de ogen ziet van de persoon die je het meest adoreert; je vader? ‘De gevoelens van een loser’ is dan al snel je memoire. Wanneer Brian in aanraking komt met de drug NZT veranderd alles. Het is een drug die de gebruiker in staat stelt om elk minuscuul deeltje van het brein te gebruiken. Denk eens aan de mogelijkheden, mensen? Weten jullie hoeveel deuren ervoor je open gaan? Brian kan zich de mogelijkheden al voorstellen. Mogelijkheden die waarschijnlijk nooit benut zullen worden nu hij verdacht wordt van een misdrijf. Met een crimineel en de politie op zijn hielen wordt het er zeker niet makkelijker op. NZT kan dus in een korte tijd Brians leven maken of breken. Jake McDornan is geen vervelend acteur om naar te kijken. Ik kende de man nog niet, maar hij doet het zeker niet onaardig. Zijn relatie met zijn vader sprong eruit in deze pilot. De momenten dat Brian laat zien waar zijn hart ligt.

Een procedural op CBS; what else is new? CBS wordt hier vaak voor veroordeeld, maar geef hen eens ongelijk. De zender is al jaren de meest bekeken zender in de Verenigde Staten. Dit is iets wat velen vergeten: voor de netwerkzenders in Amerika (ABC, CBS, Fox, NBC en The CW) is kwaliteit een bijzaak. Kijkers, en het liefst zoveel mogelijk is wat de klok slaat. Het enige nadeel is dat het vaak resulteert in risicoloze televisie. In series als Limitless. Televisie waarbij je nog even de was kunt doen of je kleren kunt strijken. Dat zegt totaal niet dat de series slecht zijn, maar het is alles behalve opwindend. Limitless is ook alles behalve opwindend. Het verhaal is niet uitzonderlijk en de uitvoering zeker niet. Daarnaast stoort de voortdurende narratie. Zo zie je maar hoe tegenstrijdig televisie is, aangezien de narratie in Mr. Robot (bijvoorbeeld) wel wat toevoegt.

Limitless Banner Meneer Vevie

Ik heb helemaal niks tegen procedurals. Er zijn er een aantal die ik zeker kan waarderen. Het onderwerp van Limitless laat mij gewoon koud. Weer iemand met bepaalde mogelijkheden die de politie mag gaan bijstaan, etcetera. Door de zwangerschap van Jennifer Carpenter kon de serie haar ook te weinig gebruiken. Toch zie ik Carpenter graag in een serie waarin zij meer haar tanden kan zetten. Maar ik ben niet boos op je, Jennifer: get your money! Netwerktelevisie betaald nou eenmaal beter. De pilot van Limitless is absoluut geen straf, maar te dertien in een dozijn om echt nieuwsgierig te raken naar het vervolg.

 

2 Comments

  1. De Protagonisten augustus 11, 2017
    • Meneer Vevie augustus 15, 2017

Geef een reactie