Life in Pieces – Pilot

Life in Pieces is nog niet waar het moet zijn

Ik weet dat jij er ook aan denkt… Kom op, je mag het zeggen. Wees niet bang, ik zal het niet door vertellen. Denk ik… Hoe heet deze serie? Oké, we zeggen het wel samen. Ik tel tot drie. 1, 2 ————————-> Modern Family!! Uhm, nee. Technisch niet, maar Life in Pieces lijkt er wel verdomd veel op. That’s right, CBS heeft Modern Family gekloond, y’all! Het zijn andere poppetjes, maar het idee is min of meer hetzelfde. In deze serie volgen wij de avonturen van de familie Short. Hun avonturen worden elke aflevering in vier korte verhalen verteld. Het leven van hen in delen, dus. Naast de matriarch en patriarch, volgen we hun zoon die aan het daten is met de bevallige Angelique Cabral (Enlisted), hun andere zoon die net een kind heeft gekregen en hun dochter met haar gezin.

Het is dus een grote familie. Allemaal zijn zij in verschillende fasen van hun leven. John en Joan zijn bezig met het laatste hoofdstuk in hun leven. Jen en Craig starten juist een nieuw hoofdstuk met de geboorte van hun eerste kind. Matt dompelt zijn voetjes onder in het relatie-water met Colleen. En Heather ziet haar kinderen te snel opgroeien. Tja, Heather; ze blijven niet altijd klein. Er is dus genoeg materiaal om een komedie om heen te bouwen. Deze pilot is dan ook aardig. Als je deze overslaat mis je (nog) niks. De acteurs zijn allemaal likable en dat maakt het turen naar het scherm zeker plezieriger. CBS is erin geslaagd om een goede cast te verzamelen voor Life in Pieces. Naast Cabral hebben namelijk ook acteurs als Colin Hanks (Fargo), tweevoudig Oscarwinnaar Diane Wiest (In Treatment), James Brolin (Blackout), Betsy Brandt (Breaking Bad), Zoe Lister-Jones (Friends with Better Lives) en Dan Bakkedahl (Veep) rollen te pakken. Zeker geen misselijke namen.

Life in Pieces Banner

Toch komt het leukste niet van hen. Jordan Peele (Key & Peele) heeft in de pilot een gastrol als de ex-verloofde van Colleen. In een typische sitcom situatie moet hij toezien hoe zijn ex thuis komt met haar nieuwe vlam. Een heerlijke scène! Misschien is het wel veelzeggend dat het leukste moment van een gastacteur komt. Wie zal het zeggen? De pilot van Life in Pieces is er typisch eentje waar je meer afleveringen gezien moet hebben om echt een oordeel over de serie te kunnen vellen. Een sterke voorkeur of afkeur kun je na deze aflevering nog niet hebben. Het is degelijk en iedereen doet wat hij/zij moet doen. Er springt echter niks uit. Wat het dus geen verplicht nummertje maakt.

Geef een reactie