Kevin Can Wait – Pilot

Kevin Can Wait, maar liever niet op Meneer

Nee, Kevin James hoeft niet op Meneer te wachten. Ik gun de heer James het allerbeste. Ik heb mij ‘vroeguh’ zeker vermaakt met The King of Queens. Wanneer ik deze serie op televisie zie langskomen ga ik er gerust voor zitten. Noem het nostalgie. Of noem het ‘ik word oud’. Ik ontdek de laatste tijd ook steeds meer grijze haren, maar dat terzijde. Toegegeven, ik ben de eerste die toegeeft dat Kevin Can Wait bij voorbaat al geen serie is waar ik het warm van krijg. Ik ben echter iemand die alles een kans geeft. Na het zien van deze pilot heb ik het helaas nog steeds koud. Dit zijn twintig minuten van mijn leven die ik nooit meer terugkrijg. Die ik beter had kunnen besteden.

Kevin James speelt hier een man die net met pensioen is gegaan. Hij zag het al helemaal voor zich: voeten op de bank, Netflix & chill en lekker zijn eigen ding doen met zijn vrienden die ook met pensioen zijn gegaan. Na twintig jaar bij de politie, is Kevin toe aan wat minder spanning in zijn leven. Ik geef hem geen ongelijk. Dat zijn rust uiteindelijk wreed verstoord wordt, lag voor de hand. Kevin’ eigen ‘ding’ moet tenslotte wachten. Hij had er namelijk geen rekening mee gehouden dat het opvoeden van kinderen veel tijd kost. Nu hij niet meer werkt, dient hij er (logischerwijs) meer te zijn voor hen. Niet veel later wordt hij ook nog eens opgeschrikt door alarmerend nieuws van zijn oudste dochter: zij heeft niet alleen een relatie, maar zij is ook nog verloofd. In Kevin Can Wait zien wij hoe Kevin omgaat met alle ‘nieuwe’ dingen die zijn kant op komen.

En weer door naar de volgende comedy!

Kevin Can Wait banner meneer kevie

Er valt verder weinig te zeggen over deze serie. Kevin Can Wait voelt oubollig aan. Het is een serie die alle sitcom-clichés recycled. Dit is het ‘been there, done that’ verhaal. Eerlijk is eerlijk: dit is niet een serie die het hoogste ambieert. Dat hoeft ook niet. Elke serie heeft een functie. Deze serie valt onder luchtig vermaak. Je moet er niet teveel bij nadenken. Het is de comedy die je met het gezin kunt kijken, met een bord op de schoot. Ik heb daar echt geen probleem mee. Ik zie alleen niet in waarom iemand deze serie zou ‘moeten’ volgen. Ik heb sterk het idee dat je beter af bent met herhalingen van The King of Queens. De pilot is nergens grappig. Er is geen enkele komische situatie te bespeuren. Dan wordt je als kijker ook nog eens geconfronteerd met een lachband, waardoor je je alleen maar afvraagt waarom er gelachen wordt.

Kevin heeft een probleem met het vriendje van zijn dochter. Oké. Kevin haalt ongein uit met zijn vrienden. Oké. Er gebeurt wat, maar er gebeurt tegelijkertijd niks. De poppetjes bewegen op het scherm, maar meer dan je schouders ophalen zit er niet in. Er zitten betere comedy’s aan te komen. Wie op zoek is naar achtergrondtelevisie kan Kevin Can Wait raadplegen. Deze pilot geeft geen enkele motivatie om nog een tweede aflevering van deze serie te kijken. Dan heeft een serie een groot probleem. Elke serieliefhebber weet dat comedy’s tijd nodig hebben, maar een eerste aflevering moet ons nieuwsgierig maken. Een pilot kan een puinhoop zijn, maar wij moeten toch aanknopingspunten zien om verder te kijken. Die heb ik hier niet gezien. Nee, Kevin kan wachten. Hij kan blijven wachten tot hij een ons weegt, maar ik kom nooit meer opdagen.

De trailer:

Geef een reactie