iZombie – Pilot

Huh, is dat een iZombie?

Wat een beeldige leader! Dit is een intro om in te lijsten. Michael Allred, de tekenaar van de comics, is verantwoordelijk voor dit hoogstandje. Ik heb al veel mooie leaders mogen aanschouwen, maar die van iZombie is een van de fraaiste. iZombie is een losse adaptatie van de gelijknamige comic van DC Comics. Ik ben niet bekend met deze comic. Ik kan dus ook niet zeggen hoe trouw de serie de comic volgt, maar de pilot slaagt erin om het gevoel van een comic goed over te brengen. iZombie slaagt erin om zich te onderscheiden van de andere comic-adaptaties die nu op het kleine scherm te aanschouwen zijn. Wellicht belangrijker: de serie heeft een hele charmante en goede protagonist in Rose McIver.

Olivia ‘Liv’ Moore (Rose McIver) is een jonge vrouw met een veelbelovende carrière. Zij heeft alles wat haar hartje begeert: haar familie steunt haar door dik en dun, zij is verloofd met de man van haar dromen en zij heeft een leuke vriendengroep. Wanneer zij een bootfeest bezoekt, gaat alles mis. Gevolg: Liv is nu een ondode, een zombie. Weg zijn de plannen van de oude Liv. De nieuwe versie heeft haar baan opgezegd en werkt nu in een mortuarium. Zij heeft geen keus: haar lievelingsvoedsel is namelijk nu hersenen. Waar vind je die? Juist… bij personen die het leven hebben gelaten. Er is alleen een nadeel: na het verorberen van de hersenen krijgt zij de herinneringen van de overledene. Rose besluit iets te doen met haar nieuwe gave. Met behulp van haar baas Ravi Chakrabarti (Rahul Kohli) en rechercheur Clive Babinaux (Malcom Goodwin) probeert zij onopgeloste zaken op te lossen. En, zij en Ravi zijn ook op zoek naar een geneesmiddel voor Liv’s conditie.

iZombie is geen serie die het genre gaat vernieuwen. Maar het is wel een serie die wat leuks doet met een bekend gegeven. Wat dat betreft steekt deze pilot met kop en schouders uit boven de pilots van de meeste bestaande comicseries. Dit is een pilot waarbij je vanaf de eerste aflevering een duidelijk beeld krijgt over welk verhaal de makers willen vertellen. De serieliefhebbers onder ons weten (en vooral bij dit soort series) dat dit niet vaak het geval is bij een nieuwe serie. De serie zit goed in elkaar. Ooh, let op de tekeningen die bepaalde scènes inleiden; heel fraai gedaan! De pilot houdt het luchtig en de makers verweven de nodige humor in het materiaal. Ravi dient als de komische afleiding en Rahul Kohli weet dat goed te brengen. Clive is dan weer het personage dat Liv bijstaat in de zaken die zij onderzoekt. Beide personages leren wij niet kennen in deze pilot, maar zij krijgen al het nodige te doen. Rose McIver is uitstekend op dreef als Liv. Haar spel trok mij erin. Ik had meteen een klik met Liv en dat komt door wat McIver het personage meegeeft. Dit zijn (voorlopig) de drie personages waarvan de serie het moet hebben. Zij stellen gelukkig niet teleur.

2

Maar seriously: stelt niemand vragen bij Liv’s nieuwe uiterlijk? Van beeldig en levendig naar beeldig en bleek; dat valt toch op? Liv heeft een trauma meegemaakt, dus zij zou best depressief kunnen zijn. Vooruit zij zou ook ‘ff’ wild kunnen doen en alle remmen losgooien. Maar, de zeer bleke huidskleur? Het is apart om te zien dat niemand het hier over heeft in de pilot. Mijn mams zou mij heftig op de huid zitten als ik opeens van donkerbruin naar karamel ging. Ik ben dus benieuwd hoe de serie hiermee omgaat. Desalniettemin is dit een erg goed begin. Wie had gedacht dat het leven van een zombie zo leuk kon zijn?

Geef een reactie