Imposters – My So Called Wife (Pilot)

Meneer is bedrogen door Imposters

Vreselijk… Ik moet er niet aan denken! Erachter komen dat je leven gebaseerd is op een leugen. Dat je anderhalf jaar lang voor de gek bent gehouden. De vragen die je jezelf dan zal stellen. Hoe kon ik zo dom zijn? Hoe kon ik hierin trappen? Waarom ik? Kortom, dit gun ik niemand. Ook de arme twee gozers in Imposters niet. Maddie was hun hele wereld. Tot hun wereld ineenstortte. Maddie is er nu vandoor met hun geld en met hun hart. Damn you, Maddie!

Het is niet moeilijk om te vallen voor Maddie

Dat is inderdaad niet moeilijk voor te stellen. Zo overtuigend heb ik Inbar Lavi (Gang Related, The Last Ship) nog niet gezien. In laatstgenoemde series speelde zij een stoere tante. Dat deed zij niet onverdienstelijk, maar dit is een rol dat haar op het lijf is geschreven. Zij speelt een jonge vrouw die samen met twee handlangers het voorzien heeft op nietsvermoedende mannen (en vrouwen). Zij kiezen hun prooi zorgvuldig uit, palmen deze volledig in en gaan er vervolgens vandoor met hun geld. Geen sympathieke acties, maar het is moeilijk om niet voor Maddie te vallen.

In de eerste aflevering van Imposters overkomt het Ezra (Rob Heaps). Arme jongen! Maddie heeft hem geruïneerd. Dat gaat iemand niet in de koude kleren zitten. Ezra is logischerwijs helemaal van slag. Later komen wij erachter dat Maddie ook Richard (Parker Young) heeft gedupeerd. Terwijl Maddie al weer bezig is met het volgende slachtoffer, bundelen de twee mannen hun krachten. Zij zetten alles op alles om haar op te sporen.

Kijk uit, Maddie. Kijk uit

Het jachtseizoen is namelijk geopend. Het lijkt uiteindelijk een kwestie van tijd dat karma Maddie in haar reet bijt. Uiteindelijk zul je hiervoor de rekening gepresenteerd krijgen. Of Imposters ooit een serie wordt die Maddie hier echt voor zal laten boeten, weet ik niet. Heel diepgaand lijkt het ook niet te worden. Het begin is echter gewoon goed te noemen. Imposters is niet hoogdravend en deze aflevering kijkt lekker weg. Dat komt dus, zoals gezegd, hoofdzakelijk door Inbar Lavi. Ik begrijp namelijk meteen waarom haar slachtoffers vallen voor haar charmes.

Imposters lijkt een serie te worden die je kunt classificeren als goed vermaak. Je kijkt Imposters niet om intellectueel uitgedaagd te worden. De eerste aflevering maakt duidelijk dat dit geen topserie wordt, maar je kunt het zeker slechter treffen. De hoofdrolspelers zijn aantrekkelijk, het thema is toegankelijk en het wordt allemaal kundig gepresenteerd. Daarbij beginnen er onwaarschijnlijke vriendschappen te ontstaan die nog wel eens voor de nodige leuke momenten kunnen zorgen.

Teamwork is het sleutelwoord

Imposters banner Meneer Vevie

Ik had het over onwaarschijnlijke vriendschappen en dat is zeker zo. Je kunt ook zeker vragen stellen bij de interactie tussen Ezra en Richard. Is het waarschijnlijk dat deze twee mannen samenwerken? Is het niet een beetje ‘opmerkelijk’ hoe zij zich rond elkaar gedragen? Daarbij kun je zeker twijfelen aan het feit dat Maddie er steeds in slaagt om anderen te duperen, zonder dat het écht ooit heet onder haar voeten wordt. Imposters is dus zeker niet waterdicht.

Maar goed, daarom plak ik er ook het cijfer op dat je straks ziet als je naar beneden scrollt. Imposters is wat mij betreft gewoon leuk tijdsverdrijf, dat overeind wordt gehouden door Inbar Lavi. Ik vermaak mij dan ook altijd prima met dit soort series. Zolang de serie dit niveau haalt is er helemaal niks mis mee om je te laten bedriegen door Maddie en consorten. Ik ben in ieder geval hier, Maddie. Bel me als je nog een gewillig slachtoffer nodig hebt.

De trailer

2 Comments

  1. Rudi augustus 25, 2017
    • Meneer Vevie augustus 26, 2017

Geef een reactie