I Want My Wife Back – Eerste afleveringen

In I Want My Wife Back wilt Murray zijn vrouw terug

I Want My Wife Back is weer een serie in het genre comedy die meer weg heeft van een dramedy. Niet dat de serie gaat voor grote dramatische momenten. Er valt echter weinig te lachen en er wordt niet lacherig gedaan om de situatie waarin Murray en zijn vrouw Bex zich bevinden. I Want My Wife Back is daarom een goede infomercial voor een ieder die zijn partner verwaarloost. Dan kan het weleens eens zo zijn dat hij/zij er niet meer is wanneer je thuis komt. Of op of onder een ander ligt terwijl jij weg bent.

Murray (Ben Miller) is een hard werkende man. De man werkt zo hard dat hij altijd afwezig is tijdens de grote/belangrijke momenten. Tip: dat vinden vrouwen niet leuk! Murray werkt zo hard dat hij en zijn vrouw Bex (Caroline Catz) financieel niks te klagen hebben. Het gaat hen voor de wind. Tip: dat maakt allemaal niks uit wanneer jullie niet samen van dat harde werk kunnen genieten. Het zat er dus aan te komen dat Bex drastische maatregelen zou nemen. Ze ligt niet op een ander (girlpower, dus bovenop!), maar het is genoeg geweest: zij besluit Murray (tijdelijk?) te verlaten. Murray is natuurlijk zo oblivious dat hij dat niet zag aankomen. Hoe kan het ook anders. In de eerste twee afleveringen zien wij hoe Murray en hun familie/vrienden omgaan met deze nieuwe situatie. En, zoals de titel duidelijk maakt: Murray laat het er niet bij zitten en zal alles in het werk stellen om Bex terug te winnen. Dat is je geraden, Murray!

Nogmaals, voor een gezonde relatie adviseer ik een ieder om niet te doen wat Murray doet. Ja, werk is belangrijk, maar het is behoorlijk onhandig om te vergeten dat je ook nog iemand thuis hebt zitten. I Want My Wife Back is door hoe het omgaat met dit thema een aardige serie. De knuppel wordt echter nergens in het hoenderhok gegooid. Murray en Bex zijn geen bruisende persoonlijkheden. De humor is mondjesmaat aanwezig en de serie bereikt nog nergens een hoogtepunt. Dat maakt I Want My Wife Back niet verkeerd, maar de serie zet zichzelf ook niet op de kaart. Het leukste is nog Murray’ schoonvader, die zijn grootste fan is. Zeg nou eerlijk: dat komt niet vaak voor, toch? In de tweede aflevering komt de zus van Bex thuis met haar nieuwe vriend. Dat wordt vervolgens totaal ondergesneeuwd doordat papa meer begaan is met zijn schoonzoon dan zijn eigen dochter. Er gebeuren leuke dingen die zorgen voor een glimlach. Je rolt echter nergens van de bank.

I Want My Wife Back Banner Meneer Vevie

Door het acteren blijft I Want My Wife Back overeind. Het is een degelijk gemaakte serie, waarbij de nadruk ligt op de personages. Ik kan dat altijd wel waarderen. Afgaande van deze twee afleveringen, zou ik geen dijenkletser verwachten. Verwacht eerder een serie die in de resterende vier afleveringen zorgt voor een aangename kijkervaring, zonder dat het ergens echt warm wordt van binnen. De serie dient alleen Murray nog wat meer likable te maken. Op dit moment zie ik namelijk geen reden waarom Bex hem weer in haar armen moet sluiten. Zijn gedragingen maken het namelijk compleet gerechtvaardigd dat hij nu in deze positie zit. Er is dus werk aan de winkel, Murray! Let ook op de droge Nereesha die voortdurend wordt afgewimpeld door Murray. I Want My Wife Back is de komende weken om 22.30 op maandag te zien op BBC One.

De trailer:

Geef een reactie