Hunters – The Beginning and the End (Pilot)

Hunters? Doe (voorlopig) maar niet

Liefhebbers van sciencefiction moeten blij zijn met een zender als Syfy. Ongeacht wat een ieder van Syfy (en de kwaliteit van deze series) vindt, zij hebben wel in korte tijd 12 Monkeys, Dark Matter, Killjoys, The Magicians, The Expanse, Childhood’s End, Z Nation, Dominion, Olympus, Wynonna Earp en nu Hunters gelanceerd. Dat valt toch wel te prijzen. Voor mij is Syfy altijd hit or miss. 12 Monkeys is een van de betere sciencefictionseries op dit moment, maar series als Dominion, Olympus, Dark Matter en Killjoys zou ik niet aan mijn cavia voeren. Die ik niet eens heb. Dat zegt al genoeg over hoe graag ik mijn eten niet afsta aan deze series.

Hunters vraag ik ook vriendelijk om de tafel te verlaten. Dat doe ik echter nadat ik presenteer wat deze serie de kijker voorschotelt. De vrouw van FBI-agent Flynn Carroll (Nathan Phillips) wordt namelijk ontvoerd. Dit brengt Flynn in contact met een geheime organisatie. Deze organisatie heeft de jacht geopend op terroristen, genaamd Hunters. Dit zijn echter niet zomaar terroristen. Deze ‘dingen’ zijn buitenaards. Dat betekent dat Flynn niet alleen vecht om zijn vrouw terug te krijgen, maar ook uit het niets geconfronteerd wordt met een wereld die hij nooit voor mogelijk had geacht.

Het idee achter deze serie is niet eens verkeerd. De uitvoering laat echter te wensen over. Het begint al met Flynn. Nathan Phillips kan er helaas weinig van. Ik wou dat ik positiever kon zijn, maar je kunt er niet omheen. De emotie die hij moet overbrengen wanneer zijn vrouw verdwijnt, komt totaal niet over. Ik kreeg nergens het idee dat hij alles ervoor over had om zijn lieftallige Abby terug te vinden. Julian McMahon (Nip/Tuck) is hier gecast als de ‘villain’ McCarthy. Begrijpelijk. Toch had ik liever McMahon in de rol van Phillips gezien. Of in ieder geval een iets sterkere acteur als Flynn Carroll.

Met deze verhalen ben ik inmiddels ook al doodgeslagen. Een geheime organisatie. ComplottheorieĆ«n. ‘Niets is wat het lijkt’. Andere personages die zo hun eigen innerlijke demonen hebben. Bla bla bla. Ik doe er nu een beetje schamper over, maar ik zou uiteraard enthousiaster zijn als het wat creatiever uitgevoerd werd. Degenen die voortdurend zeggen dat iets niet origineel is, of vernieuwend, kunnen beter de televisie uitdoen. Vernieuwing is in film/televisie nou eenmaal ver te zoeken. Als kijker mag je echter wel verwachten dat iets op een leuke, interessante manier gebracht wordt. Wat heeft het anders voor zin om te kijken naar de zoveelste herhaling van zetten. Wanneer mensen dan ook nog als Twilight door de lucht rennen… dan ben ik bereid om zelf weg te rennen. De andere kant op.

Hunters Banner Meneer Vevie

De wereld die hier gecreĆ«erd wordt springt er niet uit. Dat is funest voor sciencefiction. Dit is toch het genre waarbij je zegt: ‘wat als dit mogelijk was?’ of ‘wat zou ik doen in deze situatie?’. Hunters liet mij nergens afdwalen naar een andere mindspace. Nergens werd ik enthousiast van deze wereld. Van deze personages. Ja, het is donker. Ja, het is grimmig. Maar, is het donker omdat men weinig licht gebruikt of omdat de toon van de serie overkomt… You tell me. Ik ben dan ook uiterst sceptisch dat de tweede aflevering deze gevoelens zal wegnemen. Het is duidelijk: ik zit enorm op mijn twijfelstoel of ik deze serie nog een aantal afleveringen geef. Als dat al het geval is, dan moet de tweede aflevering erop zitten als een home-run. Meer innings kan ik namelijk niet aan.

De trailer:

Geef een reactie