HIM – Episode 1 (Pilot)

Maak geen grappen met HIM

Het zou toch tof zijn! Telekinetische krachten hebben, voorwerpen kunnen bewegen met je gedachten. In HIM kan onze hoofdrolspeler dit. Trouwens, wie noemt zijn kind HIM? Dus mensen zitten echt naast elkaar op de bank en dan zegt een van hen: ‘wat vind je van de naam HIM?’ Dat is meteen het moment wanneer ik zou beginnen te twijfelen aan mijn relatie en de persoon die tegenover mij zit. Is je kind bij voorbaat gedoemd met een kutnaam? Ik weet het niet, maar deze jongeman is wel degelijk anders. De oom van Peter Parker opperde eens de volgende woorden: “with great power comes great responsibility”. Dat niet iedereen met deze verantwoordelijkheid kan omgaan, maakt deze aflevering goed duidelijk.

Owee, als deze jongen boos wordt

HIM doet denken aan de film Chronicle van Josh Trank. De film gaat over drie tieners die ontdekken dat zij bepaalde gaven hebben. Twee van hen leren deze krachten te beheersen. De derde begint langzamerhand deze krachten te misbruiken en wordt een gevaar voor alles en iedereen. In deze serie gaat het om een tiener die, zachtgezegd, niet lekker in zijn vel zit. Hij worstelt nog steeds met de scheiding van zijn ouders. Hij heeft dan ook moeite om zich aan te passen aan zijn nieuwe realiteit. Zijn ouders zijn allebei hertrouwd en HIM heeft het gevoel nergens bij te horen. De jongen voelt zich niet geaccepteerd en niet geliefd. Dat komt slecht uit voor een tiener die speciale krachten heeft geërfd van zijn grootvader.

Het probleem is namelijk dat hij deze krachten niet beheerst. Vooral wanneer meneer boos wordt kun je je beter bergen. Dan krijgt hij moorddadige neigingen en het is natuurlijk een kwestie van tijd voordat het verkeerd afloopt. Dat moet haast wel, want zoals gezegd: hij heeft het niet makkelijk. Zijn ouders weten niet wat zij met hem aan moeten. Op school gaat het steeds slechter. HIM is een tikkende tijdbom. Hij weet dat hij zijn krachten moet leren beheersen. Maar, is dit niet iets wat groter is dan hemzelf? Zijn grootmoeder begint zich dan ook steeds meer zorgen te maken. Ik deel haar zorgen, want deze knul heeft het niet allemaal op een rijtje.

Iedereen wilt zich geaccepteerd en geliefd voelen

HIM banner Meneer Vevie

Dat is eigenlijk waar het om draait. Iedereen wilt een veilige haven hebben en een gezonde thuisbasis. Ik kan mij goed voorstellen dat iemand die dit nooit heeft gehad veel issues heeft. Dat zie je hier goed terug. Ik was daarom bang dat HIM echt zo een hinderlijke tiener zou zijn. Gelukkig wordt het personage menselijker naarmate de aflevering vordert. De zwijgzame tiener wordt dan een zeventienjarige jongen die het goed kan vinden met zijn stiefbroertje en een hele warme band heeft met zijn grootmoeder. Dat is mooi om te zien, want verder merk je heel erg dat het een personage is dat zich niet gewenst voelt. Die het idee heeft dat hij een last is tot zijn ouders.

De krachten van HIM zijn dan ook bijzaak. Dat krijgen wij er als extraatje bij. Dit is in essentie een driedelige dramaserie over een tiener uit een gebroken gezin. Over een jongen die al jarenlang op de tweede plaats komt en dat niet langer pikt. De scènes waar je te zien krijgt hoe de verhoudingen liggen in deze gezinnen, zijn dan ook erg interessant. Probeer maar eens een plek voor jezelf te vinden, als niemand je daar mee helpt. Wat wij te zien krijgen wordt allemaal goed gebracht door de ouderwets goede cast. Het is allemaal meer dan degelijk. De resterende afleveringen worden dus zeker de moeite waard, nu HIM de smaak te pakken heeft.

De trailer:

https://youtu.be/srFxaiIAGI0

Geef een reactie