Het beste van 2016: heb ik genoeg gezien?

Het beste van 2016: heb ik genoeg gezien?

Het is weer december, y’all! My God, wat is het jaar weer snel voorbij gegaan. Ik heb het gevoel dat het een kwestie van tijd is voordat ik in een kist lig, of Mevrouw Vevie mij transporteert in een rolstoel. Het gaat gewoon echt zó snel. Ik heb dit jaar aardig wat series gezien. Dat moet ook wel. Je kunt jezelf moeilijk een serieliefhebber noemen als je niet veel series op het menu hebt staan. Dan ben je bezig met de verkeerde dingen en moeten wij een interventie doen. Ik heb dus aardig wat gezien, maar ik heb zeker niet alles gezien. Dat kan ook niet. Dat is onmogelijk voor degene die werkt, een gezin heeft en ook nog een leven ernaast heeft. Soms sta ik daarom te kijken van de hoeveelheid series/films die sommigen kunnen zien. Slapen jullie in een televisie, ofzo? Is jullie kussen een televisie? Heck, slapen jullie wel?

Voor veel bloggers is december de maand dat ‘de beste van het jaar lijsten’ uit de kast worden getrokken. Ik ben ook al aan mijn eigen lijstjes aan het denken en ik heb er zelf altijd wel moeite mee. Zijn de beste series (of films) namelijk de titels die kwalitatief het beste in elkaar steken? Of zijn het de titels die je op persoonlijk niveau het meest raken? Ik kan mij goed voorstellen dat andere schrijvers daar ook mee worstelen. Een kwalitatief goed uitgevoerde serie is natuurlijk belangrijk, maar de series die je raken op persoonlijk vlak blijven toch langer hangen. Dat zijn toch de titels die je nog eens terug zou willen zien. Waar je echt enthousiast over wordt en waar je anderen sneller op wijst. Ik vind het daarom altijd leuk om dit soort lijsten te bekijken en de motivatie voor bepaalde keuzes te lezen. Uiteindelijk blijft het toch allemaal persoonlijk.

Ik heb een aantal series waar anderen mij dit jaar op geattendeerd hebben nog steeds niet gezien. De kans is groot dat dit ook niet gebeurt. Volgens sommigen, wiens smaak ik vertrouw, zijn het titels (bijvoorbeeld The Path, High Maintenance en Marcella) die zeker de moeite waard zijn. Keuzes, keuzes en nog eens keuzes. Ik vraag mij dus zeker af als andere bloggers (of jullie die dit lezen) ook bepaalde titels gemist hebben die niet zouden misstaan in een ‘beste van 2016’ lijst.

6 Comments

  1. Nostra december 4, 2016
    • Meneer Vevie december 5, 2016
  2. Erwin Vos december 4, 2016
  3. Coffeejunk december 6, 2016
    • Meneer Vevie december 6, 2016

Geef een reactie