Heroes Reborn – Pilot

Heroes Reborn is niet Heroes seizoen 1

Heroes is herboren! Ik maak geen grap. Heroes Reborn is op ons losgelaten. De serie stelt mij voor een interessant dilemma. Geef ik de serie een kans door het fantastische eerste seizoen? Of doe ik een Roger Federer en smash ik deze serie weg na de uiterst teleurstellende en zelfs (het derde en vierde seizoen) slechte seizoenen die daarna kwamen. Een oude scharrel wijs je toch ook niet meteen de deur als je single bent… Misschien na de sexytime, maar daarvoor? Heeft bedenker, nu uitvoerend producent, Tim Kring het allang op de zeebodem liggende schip kunnen opgraven? Heroes was simpelweg verworden tot een puinhoop. De serie had alle charme, spanning, belangen en urgentie uit het eerste seizoen verloren toen de serie uiteindelijk na het vierde seizoen werd gecanceld. De latere seizoenen waren typisch van die seizoenen die de gehele serie een nare nasmaak gaven. 

Maar goed, Heroes is Reborn. In deze ‘event miniseries’ (lees: allemaal leuk en aardig, maar het label ‘miniserie’ trekken wij pijlsnel eraf wanneer de serie een succes blijkt) staan de EVO’s en mensen tegenover elkaar. De EVO’s zijn de geëvolueerde mensen met speciale gaven. Jarenlang is er gewerkt naar vrede. Het leek ook de goede kant op te gaan. Tot er bij een driedaagse conferentie in Odessa een verschrikkelijke aanslag wordt gepleegd. Plots staan de EVO’s weer bovenaan de shitlist. De verhoudingen verslechteren zodanig dat elke EVO het leven niet meer zeker is. Veel van hen duiken dan ook onder. Noah Bennett (je kent hem nog wel van de originele Heroes, de vader van Claire) was ook ondergedoken. Dan ontmoet hij Quentin Frady en komt hij meer te weten over wat er echt is gebeurd in Odessa. Heroes Reborn introduceert ons daarnaast aan nieuwe personages die vermoedelijk de krachten gaan bundelen om de wereld, wederom, te redden.

Heroes Reborn ging redelijk van start op NBC. Iets meer dan zes miljoen mensen stemden af op de serie, waarvan er meteen twee afleveringen werden uitgezonden. De pilot (en ook de tweede aflevering) is allesbehalve slecht. De serie slaagt er in om belangen te creëren. Er staat wat op het spel. In elke serie hoort er wat op het spel te staan. Kijk, je introduceert personages. Je introduceert conflict. Daarna hoort het te gaan over wat dat conflict op het spel zet voor de personages. Heroes deed dat uitstekend met “Save the Cheerleader, Save the World”. Nu probeert Heroes Reborn dat te doen met een aanslag en de precaire positie die de EVO’s nu hebben. Er is dus wel een verhaal dat de makers op een interessante manier kunnen vertellen. So far, so good! Wat mij wel zorgen baart, is dat er buiten HRG (Noah Bennett) niet echt interessante mensen/EVO’s op het scherm rondlopen. Er is bijvoorbeeld een verhaallijn rond twee mensen die hun kind zijn verloren door de aanslag en nu ter vergelding EVO’s uit de weg ruimen. Sorry, maar weinig interessant en vooral de dame is vrij irritant. De noodzaak van de Japanse dame en haar videogame zie ik ook niet meteen.

Heroes Reborn Banner Meneer Vevie

Dat baart wel zorgen, want Heroes ging uiteindelijk ten onder omdat de serie teveel verhalen wou vertellen. De serie introduceerde daarvoor teveel personages die het verhaal niet verder brachten. Alles was te verspreid, de personages waren allemaal met andere dingen bezig. Ik vrees dat het hier deze kant ook opgaat. Veel van de mankementen die het origineel plaagde, zie ik hier ook terug. Maar, gelukkig zijn de eerste twee afleveringen boeiend genoeg om daar even overheen te kijken. Er zijn nog maar elf afleveringen te gaan. Dat is een kleinere investering dan de twintig plus afleveringen elk seizoen die de moederserie had.

Geef een reactie