Grandfathered – Pilot

Wordt Grandfathered een blijvertje?

In dit zwakke pilotseizoen tot nu toe spring je er al snel uit. Net als de grappenmaker die naar Sensation White gaat en verschijnt in het zwart. Waar ben je in hemelsnaam mee bezig? Grandfathered valt voor mij op. Niet zozeer door de kwaliteit, maar omdat ik denk dat dit een serie is die weleens langer op de buis kan zijn. De serie voert een bekend gegeven aangenaam uit. Dat is wat ik vraag van een serie. Originaliteit is nu eenmaal ver te zoeken. Je zult tot het oneindige met je verrekijker naar de horizon lopen turen om vernieuwing te vinden. Dit is nou eenmaal een business van recycling en jatwerk. Zorg daarom voor personages die likable zijn en acteurs waar mensen graag naar kijken die ook echt wat kunnen. Dan vind je al snel een publiek. John Stamos (Full House) en Paget Brewster (Criminal Minds) zijn charmant en dat is al het halve werk.

De pilot van Grandfathered doet je buik niet pijn van het lachen, dat klopt. Het is eerder het gevoel dat de pilot mij gaf waardoor ik enthousiast ben over de serie. De serie gaat over Jimmy (John Stamos), een eigenaar van een restaurant die erachter komt dat hij niet alleen een zoon heeft, maar ook een kleinkind. Jimmy is het George Clooney-type. Een knappe man op leeftijd die de wereld en vele vrouwen aan zijn voeten heeft liggen. Er wordt zelfs nog in de pilot naar gerefereerd door zijn zoons ‘babymama’. Hoe gaat Jimmy dus om met deze grote wending in zijn leven. Om vrouwen aan de haak te slaan gaf hij weleens aan dat hij graag een gezin wou. Maar niet voor het ‘echie’! Grandfathered zal ons dus tonen hoe Jimmy met zijn nieuwe verantwoordelijkheden omgaat en wat voor invloed deze verantwoordelijkheden hebben op zijn restaurant en zijn liefdesleven.

De pilot serveert daarom situaties waarin Jimmy zijn nieuwe familieleden moet inpassen in zijn dagelijkse leven. Dat terwijl er net grote sterren op zijn restaurant afkomen. Het is leuk om John Stamos en Paget Brewster te zien kibbelen over welke rol Jimmy moet aannemen in het leven van zijn zoon. Brewster komt goed uit de verf met leuke dialogen. Stamos is wat mij betreft perfect gecast in deze rol. Hij is ook het Clooney-type en de serie is daar bewust van. Daarom verwijst Christina Milians personage er ook naar. Het is een charismatische acteur en dat is een pluspunt voor elke acteur. Het is een aangename serie waar je de acteurs graag aan het werk ziet. De serie mag de humor wel wat meer opkrikken. Er valt nog weinig te lachen. Een komedie is meer dan alleen het kunnen lachen om grappen. Het is ook het kunnen lachen om de situaties waar personages zich in bevinden, het kunnen lachen om de setting en hun leefwereld. Maar elke komedie moet de kijker af en toe goed kunnen laten lachen, dat is voor mij wel een vereiste. Dat mis ik nog in Grandfathered. Dat zal vast nog komen, ik heb daar wel vertrouwen in.

Grandfathered Banner Meneer Vevie

Het keukenpersoneel van Jimmy’s restaurant zal vast meer materiaal krijgen. Ik ben ook ge├»nteresseerd in de relatie tussen Jimmy en zijn rechterhand bij het restaurant. De serie zal zich vast meer gaan richten op de interactie tussen Stamos en Brewster. De ‘zullen ze wel, zullen ze niet’ dynamiek is altijd een leuke. Het zorgt voor een vreemde spanning op het scherm waar elke serie van kan profiteren. Met de chemie tussen Stamos en Brewster komt dat dus wel goed. De serie heeft gewoon veel dingen waar het zich op kan richten en daarom kan dit echt een leuke serie worden. De tijd zal leren of Grandfathered echt een blijvertje is, maar een goed begin blijft altijd het halve werk.

De trailer:
https://youtu.be/1V7u8Jdo63A

Geef een reactie