Gilmore Girls: A Year in the Life (DVD)

Gilmore Girls: A Year in the Life

Van de lieve mensen van Media Tornado (heel erg bedankt) kreeg ik de DVD van Gilmore GirlsA Year in the Life (IMDb) binnen.

Gilmore Girls: A Year in the Life

Het zal weinig serievolgers ontgaan zijn: ook Gilmore Girls werd nieuw leven ingeblazen. Gilmore Girls: A Year in the Life is waar veel diehard fans van de serie op zaten te wachten. De vraag voor mij is echter of het nodig was. Dit is voor mij een serie die zeker beter was in de eerste seizoenen, dan in de laatste seizoenen. Op een gegeven moment was de koek wel op. Ik begrijp echter wel waarom het is gemaakt. De band tussen Lorelai en Rory was altijd mooi om te zien. Het gekibbel, de hechte band tussen de twee, de snelle dialogen waar maker Amy Sherman-Palladino (kijk vooral The Marvelous Mrs. Maisel) in uitblinkt: het is alsof je stapt in een warm bad.

Aan de andere kant vind ik niet dat Gilmore Girls: A Year in the Life zich echt weet te onderscheiden. Gedurende deze vier afleveringen zijn er zeker mindere momenten en verhaallijnen waar we best kritisch naar mogen kijken. Uit nostalgische redenen zullen de echt trouwe fans bepaalde dingen door de vingers zien, maar op deze revival is zeker wel wat aan te merken. Deze revival bevestigt voor mij ook waarom ik vroeger niet altijd blij werd van Rory, aangezien ze regelmatig op de zenuwen kan werken. Het is echter wel leuk om personages als Lorelai, Luke en Emily weer terug te zien, en het is jammer dat Melissa McCarthy (Sookie) niet vaker te zien is.

Wanneer de serie werkt brengt het echter warme herinneringen naar boven over de oorspronkelijke serie. Dan wordt het duidelijk dat dit toch een leuke leefwereld was om te volgen. Gilmore Girls: A Year in the Life heeft dus wel wat mankementen, maar je kunt het slechter treffen dan tijd spenderen met Lorelai en Rory.

Het verhaal

Bijna tien jaar na het einde van de oorspronkelijke serie is er nu Gilmore GirlsA Year in the Life. Lorelai (Lauren Graham) runt nog steeds de Dragonfly Inn en woont samen met Luke (Scott Patterson). Dochter Rory (Alexis Bledel) worstelt op haar 32e met haar carrière en ex-vriendjes, terwijl familieoudste Emily (Kelly Bishop) probeert te wennen aan haar nieuwe leven als weduwe. In vier onvergetelijke hoofdstukken komen ook hun eigenzinnige vrienden uit Stars Hollow voorbij. De warmbloedige Gilmores krijgen stuk voor stuk onopgeloste oude kwesties voor hun kiezen. Deze ontroerende en scherpe comeback voelt vertrouwd, maar zit vol verrassingen. Zoals het klokje thuis tikt…

Afleveringen

1. Winter
2. Spring
3. Summer
4. Fall

Specificaties

Uitgever: Warner Brothers
Acteurs: Lauren Graham, Alexis Bledel, Scott Patterson en Kelly Bishop
Audio: Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Duits, Deens, Fins, Noors en Zweeds
Duur: 4 x 85 minuten
Genre: Comedy, Familie
Adviesprijs: € 27,12

De trailer

Geef een reactie