Recensie: Ghosted – Pilot

Leroy en Max zijn Ghosted

Leroy Wright (Craig Robinson) en Max Jennifer (Adam Scott). Knoop deze namen in je oren. Of niet. Dit zijn de twee hoofdpersonen in Ghosted, een nieuwe comedy van Fox. Zij worden gerekruteerd door Bureau Underground. Een van hun agenten is vermist, maar gaf voor zijn vermissing aan dat Leroy en Max van waarde kunnen zijn voor de Bureau. Voor Bureau Underground zullen zij nu onverklaarbare en vreemde voorvallen onderzoeken die in de omgeving van Los Angeles gebeuren. Al snel komen zij erachter dat er meer aan de hand is en dat de mensheid in gevaar is. Voor beiden kan het werken met Bureau Underground dé manier zijn om een bijdrage te leveren en hun naam te zuiveren.

Een onwaarschijnlijk duo at your service

Ghosted banner

Ghosted is min of meer een Odd Couple-variant. De serie volgt twee personen die allebei een beetje eigenaardig zijn, maar die elkaar op de een of andere manier toch aanvullen. Het zijn tegenpolen die in normale omstandigheden niet in elkaars vaarwater zouden komen. Wat dat betreft is de casting van Adam Scott en Craig Robinson geen half werk. Beiden hebben namelijk in meerdere projecten aangetoond dat zij dit werk aankunnen. Ze kunnen allebei de straight man spelen én het personage dat al stuntelend in allerlei vreemde situaties terecht komt. Ze hebben hier ook al een leuke wisselwerking. Zie Ghosted als een komische versie van The X-Files. Wekelijks zullen de twee nieuwe zaken onderzoeken, met op de achtergrond een overkoepelende verhaallijn. Als je dus houdt van dit genre met een knipoog, zit je hier goed.

De pilot doet niet veel meer dan de lijntjes uitzetten. Ook hier treffen we weer redelijk wat achtergrondinformatie aan en de serie is veelal bezig met het uiteenzetten van deze wereld. We ontmoeten hun toekomstige leidinggevende Ava LaFrey (Ally Walker, Profiler) en collega’s van Bureau Underground. Verder krijgen we een beeld van waar het seizoen grotendeels om zal gaan. Je krijgt ook een beetje te zien wie welke rollen op zich gaat nemen. Het begin is onderhoudend. Het is nu nog een beetje wachten tot Leroy en Max ingeburgerd en ingespeeld zijn op hun nieuwe collega’s. Ghosted kan zodoende naast een bovennatuurlijke comedy, ook een leuke werkplek comedy worden. Daar is in mijn kijklijst altijd plaats voor.


Heb je de pilot al gezien? Dan heb ik spoilers en overige opmerkingen in de aanbieding op de volgende pagina.

De trailer:

Geef een reactie