Recensie: Ghost Wars – Death’s Door (Pilot)

We zijn beland in Ghost Wars

Met dit gezicht 😕 keek ik naar Ghost Wars. Met dezelfde gezichtsuitdrukking keek ik naar de aftiteling van deze serie. Wat heb ik gekeken? De serie gaat over Roman Mercer (Avan Jogia). Roman is een jongeman die met de nek wordt aangekeken door de inwoners van zijn geboorteplaats, Port Moore, in Alaska. Zijn moeder zou verantwoordelijk zijn voor het kwaad dat de stad plaagt. Zij zouden paranormale gaven bezitten, wat de inwoners hen niet in dank afnemen. Roman raakt vervolgens betrokken bij een ongeval met dodelijke afloop, waarop nog meer mensen zich tegen hem keren. De inwoners van Port Moore kunnen echter niet ontkennen dat er vreemde dingen gebeuren en dat Roman uiteindelijk weleens de enige kan zijn die wat voor hen zou kunnen betekenen.

Wanneer de onrust toe neemt

Want er gebeuren wel degelijk vreemde dingen. Boze entiteiten plagen de inwoners en een bovennatuurlijke kracht blijkt vastberaden om Port Moore te vernietigen. Wat mij betreft geldt er dus een negatief reisadvies voor Port Moore. Roman was van plan de stad te verlaten. Kun je het de man kwalijk nemen… Hij is al zijn hele leven ongewenst. Het donkere schaap van de stad. Motiveer zo iemand dan maar om een helpende hand toe te steken. Hij zal er echter achter komen dat wegkomen niet zo makkelijk is. En, kan hij echt deze stad, en de inwoners, aan hun lot overlaten? Dat lijkt me niet, anders zou Syfy niet dertien afleveringen hebben besteld. Het eerste seizoen is binnenkort ook te zien op Netflix, trouwens.

Het spreekt in het voordeel van Ghost Wars dat elke aflevering zich richt op andere personages in Port Moore, naast de overkoepelende verhaallijn. Deze eerste aflevering is namelijk niet best. Zelfs Vincent D’Onofrio (Kingpin in Daredevil) weet zich, ondanks pruik en ringbaard, niet te onderscheiden. Hij speelt hier een priester en een van de weinigen die Roman probeert te beschermen. Het probleem is grotendeels dat de storyline niet interessant is. Deze eerste ep weet qua look en toon niet te overtuigen. Er gebeurt het nodige, maar niks maakt indruk. Avan Jogia zal ook niet snel uitgeroepen worden tot ‘meest charismatische acteur’. Hij vertaalt Roman saai naar het scherm. Roman mist saus, hij mist pit. Vrij problematisch allemaal, aangezien Roman het personage is dat centraal staat. Dit begin toont ook geen ander personage die wat van de verantwoordelijkheid over kan nemen.

Fingers crossed voor de overige afleveringen

Ghost Wars banner

Als ik toch eerlijk ben: de visuals zien er ook niet denderend uit. Het enige wat echt overkomt is dat Port Moore een stad is waar je niet dood gevonden wil worden. Er is het nodige aan te merken op Ghost Wars. Het is dus te hopen dat de overige afleveringen beterschap beloven. Dan komen acteurs als Kim Coates (Sons of AnarchyBad Blood), Kristin Lehman (Motive) en Kandyse McClure (Hemlock Grove) aan bod. Het is te hopen dat zij wat toevoegen, want er moet wel echt wat gebeuren. Ghost Wars zou altijd al een serie zijn geweest die meer voor de liefhebber van dit soort verhalen is. Net zoals Syfy meer een zender is voor een bepaalde niche. Een twijfelaar ga je dus niet overhalen met dit begin.

Door de trailer en de namen die nog voorbij moeten komen, geef ik het nog een kans. Het is duidelijk: Ghost Wars moet dan wel onheilspellender (het stukje onheilspellend mist nog) zijn en meer creepy. Dit moet de kijker eigenlijk een onbehaaglijk gevoel geven. Als een serie als deze niet onheilspellend is, kun je eigenlijk meteen inpakken. Roep de geesten dan maar meteen om de cast en crew naar het hiernamaals te transporteren. Laten we hopen op het beste, anders is dit een oorlog die Ghost Wars gaat verliezen.


Heb je de eerste aflevering al gezien? Dan heb ik spoilers en overige opmerkingen in de aanbieding op de volgende pagina!

De trailer:

Geef een reactie