Game of Thrones verdwijnt per 1 januari bij HBO

Games of Thrones verdwijnt per 1 januari bij HBO

De populaire Amerikaanse serie Games of Thrones wordt per 1 januari 2017 niet meer uitgezonden via betaalzender HBO. De zender, welke sinds 2012 beschikbaar is in Nederland, verdwijnt van de  Nederlandse televisie binnen 2 maanden. Via Ziggo worden momenteel 3 verschillende digitale HBO-kanalen aangeboden, terwijl de zender ook nog een eigen TV-ondemand kanaal heeft en een extra internetservice. Volgens www.laagsteprijswijzer.nl, waar men televisieabonnementen (en ook zenders) kan vergelijken van de verschillende aanbieders, betekent dit niet Games of Thrones in zijn geheel van de Nederlandse televisie verdwijnt. Ziggo zal de serie op een andere manier aan haar abonnees aan gaan bieden.

Game of Thrones Carice van Houten

Games of Thrones won dit jaar 12 Emmy awards

Hoe populair Games of Thrones is blijkt uit de waardering in de hoeveelheid Emmy Awards welke afgelopen jaar zijn uitgereikt. Liefst 12 Emmy awards gingen naar de serie, terwijl er liefst 23 nominaties ten deel vielen aan de serie. Daarmee is het zelfs de meest populaire serie uit de geschiedenis. De Nederlandse actrice Carice van Houten en acteur Michiel Huisman hebben een vaste rol in de serie. Actrice Julia Louis-Dreyfus pakte voor de 5e keer de Emmy award voor de beste comedyactrice. Games of Thrones is momenteel in liefst meer dan 150 landen wereldwijd te zien.

Fusie tussen Ziggo en Vodafone heeft niets te maken met stoppen HBO

Ziggo kreeg het verwijt dat de fusie tussen het bedrijf en Vodafone de reden was voor het stoppen met betaalzender HBO. De zender was voor € 15 per maand te verkrijgen via Ziggo. Het bedrijf claimt dat het louter een strategische beslissing betreft en dat fanaten van de serie zich geen zorgen hoeven te maken.

Geef een reactie