Fuller House – Eerste afleveringen

Fuller House: omdat het kan, niet omdat het moet

Soms moet je iets gewoon laten rusten, guys. Soms is het beter om lekker knus met elkaar op de bank te zitten en leuke herinneringen op te halen. Niet elke serie heeft een remake nodig. Full House had geen remake nodig. Het kan, dat blijkt, maar puur kwalitatief gezien voegt deze serie niks toe. Het zou zelfs zo kunnen zijn dat men nu naar Fuller House kijkt, reflecteert op Full House en denkt: vond ik dit vroeger echt leuk? Als je een 80’s baby bent net als ik, dan ken je Full House. Misschien ben je er zelfs mee opgegroeid. De serie liep van 1987-1995 en werd in Nederland uitgezonden op RTL4 en Veronica. Nu is dus deze spin-off, met grotendeels dezelfde cast, te zien op Netflix.

De serie draait om D.J. Tanner-Fuller (Candace Cameron Bure, Full House). D.J. heeft een liefhebbende familie, drie kinderen en een goede baan. Helaas heeft zij haar man verloren, waardoor D.J. nu alleen zorg moet dragen voor drie jonge kinderen. Ik heb thuis zelf een kleine monstertje rond kruipen en ik kan je vertellen dat dat al zwaar kan zijn. Als alleenstaande vader zou ik waarschijnlijk skydiven van mijn dak. De helft van de oude gang van Full House stond D.J. altijd bij, maar die verhuizen nu naar Los Angeles. Eerst krijgen zij nog een verplichte herintroductie (met enthousiast gejuich van het publiek), een afscheidsfeestje en daarna moet D.J. het dus echt alleen doen. Al snel besluiten zus Stephanie (Jodie Sweetin, Full House) en beste vriendin Kimmy (Andrea Garber, Full House) bij D.J. in te trekken om haar te helpen met het opvoeden van de kinderen. Dat betekent dat het huis van Full naar Fuller gaat.

Dit eerste seizoen telt dertien afleveringen. Meneer weet absoluut niet of hij alle dertien afleveringen gaat oppeuzelen. Ik trap maar meteen de deur van dit overvolle huis in: Fuller House is niet bepaald een goede serie. Het is het ‘niet omdat het moet, maar omdat het kan verhaal’. De serie voelt enorm gedateerd aan. Ik ben blij dat deze serie er is voor de nostalgische fan, maar nieuwe kijkers biedt deze serie heel wat minder. Candace Cameron, Jodie Sweetin en Andrea Garber zijn echt niet slecht bezig. Daarnaast komt dus een groot gedeelte van de oude cast af en toe binnenvallen (John Stamos, Bob Saget, Dave Coulier en Lori Loughlin). Het is dus een feest van herkenning… maar het is absoluut geen feest van verwenning. De situaties die gecreëerd worden zijn niet grappig. De humor kon ik niet vinden met een vergrootglas. Het is een multicam sitcom zoals ik ze niet graag zie: risicoloos, niet eens een kleine beetje origineel, voorspelbaar en cliché. De lachband doet de serie ook beslist geen goed. Vooral omdat je je vaak afvraagt waarom deze mensen aan het lachen zijn. Er is niks waar je echt je tanden in kunt zetten en het is vaak pijnlijk niet grappig.

In de tweede aflevering gaan de dames gezamenlijk uit en wordt er opeens latin gedanst op een nummer van Macy Gray! Nogmaals, op een nummer van Macy Gray! Why? Waarom… Leg eens uit waarom veel zo geforceerd overkomt. Verder ziet de gelukkige kijker hoe de dames het huishouden proberen te regelen, hun leven weer op orde proberen te krijgen en ook weer beginnen te daten. Het is allemaal heel veilig. Smakeloos. De peper ontbreekt. Ik snap dat het een family comedy is, maar vooral de zender ABC bewijst op dit moment dat comedy’s gericht op het gezin echt niet suf of saai hoeven te zijn. Fuller House doet niks vreselijks, maar het doet ook niks opmerkelijks. De serie en de verhalen kabbelen maar voort.

Gelukkig zal Fuller House de nostalgische fan beter smaken. De kijker die houdt van dit genre mag ook zeker aanschuiven. De serie geeft deze kijkers precies wat zij ervan verwachten. Het is een comedy gericht op het gezin, de drie leading ladies zijn sympathiek en veel van de situaties zijn herkenbaar. Daarbij zijn de intiemere momenten, wanneer de dames doen aan female bonding, niet verkeerd. Zoals D.J. die Kimmy in de vierde aflevering duidelijk maakt dat opvoeden ook betekent dat een ouder regels en grenzen stelt. Of Stephanie die in de vijfde aflevering beseft hoeveel haar zus en haar neefjes voor haar betekenen. Het is ook niet verkeerd om de oprechte liefde tussen deze zussen op het scherm te zien. Aan deze doelgroep (het gezin) zou ik Fuller House zeker aanraden. Daarbij zijn dertien afleveringen niet een hele grote investering.

Fuller House Banner Meneer Vevie

Het wordt alleen voor Meneer moeilijker om een serie als Fuller House écht aan te raden, terwijl er zoveel betere series (en comedy’s) op dit moment te zien zijn. Wat comedy’s betreft series met een frisser uitgangspunt, die interessantere en beter uitgevoerde verhalen vertellen (nogmaals, neem eens een kijkje naar de comedy line-up van ABC). Het thema van Fuller House is beslist niet verkeerd. De uitvoering laat gewoon te wensen over. Dit is een serie die beter in de 80’s had kunnen blijven. In 2016 is dit simpelweg niet goed genoeg om indruk te maken.

De trailer:

4 Comments

  1. Nostra februari 26, 2016
    • Meneer Vevie februari 26, 2016
  2. Riinyosa81 maart 6, 2016
    • Meneer Vevie maart 7, 2016

Geef een reactie