F is for Family – Seizoen 1

F is for Family en voor funny

Ik heb erg genoten van F is for Family. Deze serie van Bill Burr en Michael Price is denk ik een van de betere animatieseries van dit moment. De kibbelende familie Murphy is misschien geen gezin waar ik snel op bezoek zou gaan, maar naar hun capriolen kijk ik graag. Het is daarom jammer dat het seizoen maar zes afleveringen telt. Een aflevering of zes erbij was perfect geweest. In mijn recensie van de pilot gaf ik al aan dat series waar families centraal staan, altijd op de radar van Meneer verschijnen. Zo ook deze serie.

In het eerste seizoen van F is for Family zie je als kijker veel alledaagse dingen de revue passeren. De oudste zoon Kevin, bijvoorbeeld, die wat zijn vader Frank doet om brood op de plank te brengen, niet genoeg respecteert. Kevin is daarnaast rebels en heeft het moeilijk op school. Zoon en dochter, Bill en Maureen, die het regelmatig met elkaar aan de stok hebben en Bill die vaker dan hij lief is wordt getreiterd door een pestkop. Echt zo een etter waar elke ‘Stop Pesten’ campagne op gericht zou moeten zijn. Moeder Sue voelt zich dit seizoen niet echt gewaardeerd. Wanneer zij de kans krijgt om door te groeien op werk, grijpt zij die kans dan ook met beide handen aan. Iets waar Frank niet op zit te wachten. Dan moet hij namelijk nog meer tijd doorbrengen met zijn kinderen. Daarnaast is er ook een grote rol weg gelegd voor een dreigende staking op het vliegveld waar Frank werkt. Net nu Frank wat meer gewaardeerd wordt door de leiding. Zul je altijd zien. Net wanneer het je eindelijk voor de wind gaat, gooit iets of iemand roet in het eten.

F is for Family vertelt herkenbare verhalen op een leuke manier. Ik kan eerlijk zeggen dat ik regelmatig stuk heb gelegen om deze serie. Desondanks spreek ik de hoop uit dat ik geen vader word als Frank. Tijdens deze zes afleveringen wordt het duidelijk dat Frank houdt van zijn gezin. Hij heeft zo zijn manieren, en is niet altijd even genuanceerd, maar hij houdt van hen. Laat de ‘fuck you’s’ je niet van de wijs brengen. Je kunt je soms afvragen hoe het Frank is gelukt zijn gezin al die jaren bij elkaar te houden. Mevrouw Vevie had Meneer meermaals gewurgd en gekneveld als ik mij gedroeg als Frank. Frank wordt regelmatig neergezet als een bittere man, die ontevreden is over zijn leven. Als je naar zijn leven kijkt dan is dat begrijpelijk. Denk er maar over na: je bent net afgestudeerd, krijgt niet snel daarna een mep in je gezicht van de dienstplicht, na die ellende trouw je én lopen er binnen een mum van tijd kleine bengels rond. Frank heeft dus weinig tijd gehad om gewoon Frank te zijn.

Dat vind ik een interessant gegeven. Je leeft je leven maar één keer. Wij krijgen allemaal te maken met teleurstellingen. In reflectie kom je altijd tot de conclusie dat je dingen anders had moeten aanpakken. Dat je als het kon andere keuzes had gemaakt. F is for Family geeft mij het idee dat het niet verkeerd is om deze sentimenten te hebben. Maar laat deze sentimenten niet in de weg komen van wat je prioriteiten zijn en wat in het heden belangrijk voor je is. Dat is voor Frank zijn vrouw en zijn kinderen, ook al staan zij hem soms naar het leven. F is for Family is een hele humane kijk op het gezinsleven en de ups en downs die daarmee gepaard gaan. Dat is gelukkig verpakt in een heel komisch jasje.

F is for Family Banner Meneer Vevie

Let op de vrienden van Bill, bijvoorbeeld. De obese baas van Frank. De collega’s van Frank. Of het gekibbel tussen Frank en Kevin. Er zijn genoeg komische momenten die deze zes afleveringen sneller voorbij laten gaan dan een vluggertje. F is for Family is dus ook leuk voor de snelle Jelles onder ons. Deze serie is beslist de moeite waard. Laat seizoen twee maar snel volgen!

De trailer:

3 Comments

  1. Dirk december 31, 2015
    • Meneer Vevie december 31, 2015
    • James januari 1, 2016

Geef een reactie