Dr. Ken – Pilot

Dr. Ken: voor wanneer je echt niks te doen hebt

Elke acteur wilt op een gegeven moment zelf in de spotlights staan. Ken Jeong staat bekend om zijn hilarische bijrollen in films als The Hangover, Knocked Up en Role Models. In veel van zijn projecten is hij een scène-steler met weinig screentijd, maar wel het grappigste materiaal. Vaak is het bij dit soort acteurs de vraag of zij ook in de hoofdrol weten uit te blinken. Dan moeten zij tenslotte de serie/film dragen, iets wat veel moeilijker is. Ken Jeong kan een hele leuke acteur zijn. Hij is ook likable, het is een acteur die je graag aan het werk ziet. Helaas werkt zijn personage in Dr. Ken meer op de zenuwen, dan op de lachspieren. Het is too much! Je merkt als kijker duidelijk dat het personage nog wat bijgeschaafd dient te worden, want dit gaat ‘em zo niet worden.

Jeong speelt een typetje, het is (nog) geen personage. Het is eerder een karikatuur, dan een normaal functionerend persoon.

Maar goed, daar denken genoeg kijkers anders over. De serie heeft namelijk al een bestelling voor een volledig seizoen op zak van ABC. De serie presteert sterk na Last Man Standing en het is terecht dat dit beloond wordt. In Dr. Ken is Jeong een briljante arts. Hij heeft een psycholoog als vrouw en twee kinderen. De man heeft dus succes in zijn privéleven en professioneel gezien gaat het prima. In Dr. Ken zien wij hoe de dokter beide belangrijke aspecten van zijn leven probeert te managen. Zijn dochter wordt te snel volwassen, maar dat is het leven. Ze blijven niet altijd klein. Hij en zijn vrouw zijn dan ook in een eeuwige liefdevolle strijd verwikkeld om de juiste aanpak wat betreft de kinderen.

Zoals gezegd werkt onze dokter behoorlijk op de zenuwen. Jeong speelt een typetje, het is (nog) geen personage. Het is eerder een karikatuur, dan een normaal functionerend persoon. Ik weet dat comedy vaak ironisch is, maar desondanks maakt de pilot het moeilijk te geloven dat iemand dit personage ooit serieus zou nemen. In comedy’s lopen vreemde typetjes rond, ik weet het, maar voor mij moet het wel meer om het lijf hebben dan zo gek mogelijk doen. Dr. Ken is slecht ontvangen door critici en wie de pilot ziet, begrijpt al snel waarom. De cast is niet verkeerd. Tischa Campbell (Martin) is leuk als collega van Ken en het zou best zo kunnen zijn dat dit een leuke werkplek-comedy wordt. Het kan. De serie krijgt van ABC ruim de tijd om een eigen identiteit te creëren. Ik zie deze serie zelfs meerdere seizoenen lopen op ABC. Het kijkt niet vervelend weg en ik zie gezinnen wel samen op de bank zitten op de vrijdagavond voor Dr. Ken.

Dr. Ken banner

 

Vervelend genoeg zijn er op dit moment op ABC stukken betere comedy’s. Fresh off the Boat, Black-Ish, The Middle, Modern Family en The Goldbergs zijn allen beter. Je kunt niet anders dan erkennen dat deze series qua uitvoering op een hoger niveau presteren. Deze series hebben een eigenheid die hier ontbreekt. Waarom zou je dus afstemmen op Dr. Ken als je op dezelfde zender veel betere comedy’s kunt zien, met een leukere leefwereld en leukere personages? Als jij daarvoor het antwoord hebt: laat het mij weten, want ik ben gestopt met zoeken.

Geef een reactie