Donny! – Pilot

Hi Donny… Bye Donny…

Donny!, you devil you! Je bent me er eentje. Ik zie je wel in de gym. Hard gaan met die jonge guys, hangend aan de gewichten. Een leuk wijfie heb je, trouwens! Beetje het golddigger type, maar maakt niet uit; je kan het betalen. Voor een oudere man zie je er nog goed uit. Daarom ben je zeker zo ijdel Donny? Maken ‘echte’ mannen selfies… Naja, als Donny het doet zal het wel goed zijn. Je hebt geld, een mooie dame aan je zijde en je eigen talkshow. Wat wil je nog meer?

Uhm, misschien een beetje gezond verstand? In Donny! van USA Network is Donny Deutsch de gladjakker Donny. De serie gunt ons een blik in zijn leven. Het leven dat zij op de hak nemen. In de pilot zien wij Donny een aflevering presenteren over ‘sexting’ (sexy en gewaagde foto’s sturen naar een ander met je mobiel). Een onderwerp dat hij niet zo serieus neemt en zelfs bagatelliseert. Je raad het al: tot meneer zelf betrokken raakt in een sexting-schandaal. Vervolgens zet hij alles op alles om erachter te komen of hij zich ook schuldig maakt aan dit fenomeen én om zijn imago te beschermen.

Comedy is een lastig genre voor USA Network. Na tegenvallende kijkcijfers voor Playing House, Sirens en Benched besloot de zender te stoppen met comedy en vol in te zetten op dramaseries. Dat heeft hen met Mr. Robot alvast een uitstekende serie opgeleverd. Donny! hadden zij al besteld, maar hierna is vermoedelijk het comedy-koekje langdurig op voor de zender. Donny! is namelijk niet de serie die dit genre op USA Network op de kaart gaat zetten. Het is niet slecht, maar het is geen serie waar de kijkers van deze zender warm voor zullen lopen. Laten we vooropstellen dat een comedy (vooral een comedy) de tijd en ruimte nodig heeft om te groeien. Je zult zelden een comedy zien die in de eerste aflevering al meteen de juiste toon en directie te pakken heeft. Donny! is hier geen uitzondering op. Hier moet men in de komende afleveringen met een stoomstrijkijzer overheen om alle kreukels glad te strijken.

IMG_0068

Daarmee zeg ik niet dat de serie geen potentie heeft. Een serie als Review weet met ‘ongeveer’ hetzelfde thema een fantastische show neer te zetten. Dat zou hier ook mogelijk kunnen zijn. Als de uitvoering wat spitsvondiger, scherper en ook leuker wordt, tenminste. Er kan meer gehaald worden uit deze setting. Donny Deutsch zou meer mogen doen met zijn personage. En de leefwereld en de situaties waarin hij door de serie wordt geplaatst, kunnen veel leuker gebracht worden. Daarom zeg ik ook dat de serie potentie heeft. Wanneer de talkshow van Donny bijvoorbeeld leukere/interessantere gasten krijgt en de interactie tussen Donny en de mensen om hem heen leuker wordt, dan kan deze serie al snel veel leuker zijn. De ijdele en zelfingenomen Donny hoeft voor mij niet zo. Zeker niet als de serie vooral hier omheen gebouwd wordt. Op basis van deze pilot zou ik Donny! niet aanraden. Ik zie deze serie ook niet voorbij het eerste seizoen komen. Maar ach, what do I know?

Geef een reactie