Divorce – Pilot

Ik ben het zat. Ik wil een Divorce

Divorce is je ergste nachtmerrie. Dat moet haast wel, wanneer je vrouw op een gegeven moment out of the blue zegt dat zij wilt scheiden. Dan heeft zij het niet over het afval. Nee, zij zet jou bij het afval. Ze is je geneuspeuter zat. De vieze puffen die je laat. De wc-bril die je te vaak niet naar beneden doet. Het helpt ook niet dat je buikje steeds ronder wordt en het woord ‘sportschool’ niet in je vocabulaire voorkomt. Dan is de kans levensgroot dat je dagen als haar man geteld zijn. Misschien ligt het ook gewoon aan haar, hoor. Als mijn dame mij flikt wat Frances flikt, dan ben ik eerlijk gezegd beter af.

Het ligt niet aan jou, het ligt aan haar

In dit geval wel, want Sarah Jessica Parker keert terug op HBO en zet meteen haar man aan de kant. Haar personage Frances wordt namelijk niet meer opgewonden van haar man Robert (Thomas Haden Church). Zijn seksuele prestaties zijn niet meer afdoende. Zijn game is niet on point. Dat kan nou eenmaal gebeuren wanneer je jaren samen bent. Frances ziet ook overal om haar heen dat de sleur erin raakt. De spanning gaat eruit. De gehuwden om haar heen nemen elkaar meer dingen kwalijk, dan zij daadwerkelijk met elkaar praten. Op een gegeven moment gaan velen dan hun heil elders zoeken. Het is niet goed te praten, maar dit ding dat het leven heet wijst uit dat het gebeurt.

Kijk, eigenlijk had je vaker naar de kapper moeten gaan. Je had moeite moeten doen en blijvend moeten werken aan je relatie. Het gras is niet altijd groener aan de overkant. Hoe mooi de tuin er ook uitziet. Frances dacht dat haar leven een nieuwe wending zou nemen, nu zij en haar man gaan scheiden. Dit had voor haar een frisse start moeten betekenen. Een kans om opnieuw te beginnen. Het zou natuurlijk geen serie zijn als deze keuze uiteindelijk niet vies zou tegenvallen. Robert is namelijk voornemens om het haar zo moeilijk mogelijk te maken. Ik ben daar zelf niet zo van, maar in zijn situatie valt het te begrijpen.

Deze mensen hebben issues

Divorce banner Meneer Vevie

Dat hebben zij zeker. Wij kunnen ons daarom weer gaan opmaken voor personages die niet altijd even sympathiek zijn. Er worden hier al dingen uitgespookt waar je best je twijfels over mag hebben. De vraag van dit soort series is altijd of de hoofdpersonages de diepgang mee krijgen dat nodig is om door het twijfelachtige gedrag heen te zien. Je hebt in dit soort series veelal te maken met personages die het bloed onder je nagels vandaan kunnen halen. Dat mag, maar er moet dus wel wat tegenover staan. Wanneer de pilot begint wordt de vijftigste verjaardag van Diane (Molly Shannon), een vriendin van Frances gevierd. Ik ga liever uit elkaar, dan dat ik zo een relatie heb als Diane en haar man.

Divorce heeft potentie. Het valt of staat echter bij of men de charme kan inzien van het wel en wee van deze getroebleerde mensen. Ik kan Sarah Jessica Parker en Thomas Haden Church wel waarderen. Ik ben ook benieuwd naar de bijrollen, want de cast van Divorce is gewoon goed te noemen. Ik ga dus zeker klaarzitten voor de strijd die gaat losbarsten tussen Robert en Frances. Er zijn kinderen. Er is geld. Dat betekent automatisch dat het spel hard gespeeld gaat worden. Alles is geoorloofd in liefde en oorlog. Vooruit, de Engelse versie klinkt beter. Ik had het al door toen ik het typte. Enfin, Sarah Jessica Parker: welkom terug op HBO!

De trailer:

http://youtu.be/–iP8RPaNvw

Geef een reactie