Dice – Elvis (Pilot)

Ik werd niet blij van Dice

Soms maak je kennis met een serie die meteen een slechte indruk achterlaat. Niet eens omdat het geheel zo slecht is. Nee, omdat de hoofdrolspeler dusdanig irritant is dat het kijken ernstig bemoeilijkt wordt. Dat is deze eerste aflevering van Dice voor mij. Als je de protagonist wilt slaan met een vliegenmepper, dan is er wat aan de hand. Als je de afstandsbediening naar zijn/haar harses wilt gooien. Heel hard. Als een pitcher. Dan weet je eigenlijk al dat je in onrustig vaarwater bent beland. Het kan natuurlijk dat de overige afleveringen iets van de vieze smaak wegnemen, maar een serie heeft bij mij dan al een penalty tegen.

In Dice volgen wij Andrew Dice Clay. Dice is een komiek die oude tijden probeert te herleven. De serie zal zijn weg terug naar de spotlights belichten. Niet alleen zijn carrière kan beter, in zijn privéleven kan ook het nodige veranderen. Wij zien in deze aflevering dan ook zijn relatie met zijn vriendin Carmen en band met zijn beste vriend Shake voorbij komen. De broer van Carmen gaat trouwen, maar hij heeft het vooralsnog te druk met andere zaken. Dat is het begin van een eerste aflevering waarin Dice steeds vervelender wordt om te aanschouwen.

Vervelende hoofdpersonen in series zijn er genoeg. Denk aan de hoofdrolspelers van You’re the Worst, Baskets, Love, Broad City, etcetera. Er moet echter wat tegenover staan. Het is een fine line die je niet te ver mag overschrijden. Het komt er altijd op neer dat je als serie dan ook karaktereigenschappen dient te tonen die het vervelende gedrag van de protagonist(en) in perspectief plaatst. Dat mis ik in deze eerste aflevering. Natuurlijk krijg je een veel genuanceerder beeld na het zien van meerdere afleveringen, maar de makers hadden wat nuance mogen aanbrengen. De start van Dice geeft je als kijker juist redenen om het bij deze aflevering te laten. Dat kan niet de bedoeling zijn.

Dice Banner Meneer Vevie

Dice klaagt in deze aflevering. Hij is irritant. Hij is opdringerig. Hij is onuitstaanbaar. De man is de reden waarom een website als Second Love bestaat. Omdat je partner je bijna dwingt in de armen van een ander. Ik ben eigenlijk benieuwd of de serie beterschap toont in de tweede aflevering. Andrew Dice Clay is een getalenteerd acteur. Hij is op dit moment ook te zien in Vinyl. Misschien is deze aflevering simpelweg een misser. Ik hoop dan ook dat het Dice in de overige vijf afleveringen beter vergaat. Misschien komen wij elkaar nog tegen. Ik zou er alleen niet op rekenen.

De trailer:

 

 

Geef een reactie