Defiance na drie seizoenen gecanceld

Defiance is gecanceld na drie seizoenen. Na Dominion is dit de tweede serie van Syfy in korte tijd die volgend jaar niet meer te zien is op het kleine scherm.

Defiance was een grote financiële investering voor Syfy: de serie werd ontwikkeld met Trion Worlds en was niet alleen een televisieserie, maar ook een spel dat online gespeeld kon worden. Na een goede start daalden de kijkcijfers geleidelijk aan. Het derde seizoen trok gemiddeld 1,1 miljoen kijkers, dat is 28% minder kijkers dan het tweede seizoen. Desondanks was Defiance de meest bekeken dramaserie op Syfy dit jaar. Dit wijst erop dat de cancellering alles te maken heeft met de kosten van de serie.

Defiance was een grensverleggende serie. De serie bood een boeiende ervaring op meerdere platforms. De serie was meer dan alleen een televisieserie. Wij zijn ongelooflijk trots op het werk van de uitzonderlijke cast, schrijvers, artiesten en designers. Wij zijn nog trotser op showrunner Kevin Murphy die de rijke wereld van Defiance tot leven bracht”, aldus Syfy.

“Ik kreeg de kans om samen te werken met een groep geweldige artiesten die op de toppen van hun kunnen presteerden. Samen hebben wij een mooie wereld gecreëerd. Daardoor is er geen ruimte voor niets anders dan vreugde in mijn hart”, zei Kevin Murphy.

 

Geef een reactie