Dead of Summer – Eerste afleveringen

Dead of Summer is wel oké

Zomerkamp. Ik heb dat zelf nooit ervaren. Het is een plek waar de jongeren van Dead of Summer hun eerste kusjes en eerste liefdes hebben meegemaakt. Het is dus een plek waar je als jongere met nostalgie op terug kijkt. Naarmate je ouder wordt, neemt de stress en de druk van het echte leven toe. Ik zou dus met weemoed terug denken aan zo een tijd. Naar de tijd toen de vader van een van mijn jonge veroveringen zijn innerlijke Usain Bolt ontketende en woest de jacht op mij opende. Of toen een van mijn andere liefdes mij inruilde voor een meer gekwalificeerde metgezel. Good times! Helaas veranderen de goede tijden altijd in slechte tijden in een serie als Dead of Summer.

Moord en andere gekkigheid op zomerkamp

De serie gaat dus zoals gezegd om een groep jongeren die op zomerkamp gaan naar Camp Stillwater. Allen hebben zij hun eigen redenen hiervoor. Of het nou is om te ontsnappen aan de werkelijkheid, of om eindelijk het hart te veroveren van hun crushes: Camp Stillwater wordt een zomerkamp om nooit te vergeten. Dat kan ook haast niet, want deze tijd zal deze jongeren voor altijd tekenen. Al snel gebeuren er steeds vreemdere dingen en ontdekken zij steeds meer verontrustende dingen over Camp Stillwater. Dingen die sommigen hoogstwaarschijnlijk met de dood zullen bekopen. Dan arriveert natuurlijk ook het punt waarop je als kijker naar je televisie kijkt en je afvraagt waarom zij niet gewoon vertrekken. Ik denk dat je die vraag zelf ook kunt beantwoorden. Dan kun je de naam meteen wijzigen naar Dead of Show. Enfin, het wordt dus een helse zomer.

Dead of Summer is een redelijke serie voor de zomer. Het is niet het type serie die je moet zien wanneer het serieaanbod hoger is, maar voor deze tijd is het oké. De serie is namelijk cliché en er stuiteren behoorlijk stereotype personages rond op het scherm. De meeste jongeren gedragen zich ook echt zoals je zou verwachten. Het acteerwerk is ook niet overal even sterk. Toch is Dead of Summer wel een aardige wegkijker. In de drie afleveringen die ik heb gezien, heb ik mij tenminste niet verveeld. De serie zet een mythologie rond Camp Stillwater neer die op zich best interessant is. Helaas komt het er nog niet helemaal uit. Het mysterie rond het kamp zou je als kijker moeten dwingen om jezelf vragen te stellen. Wij zouden tenslotte moeten willen weten wat er nou echt aan de hand is. Dat gevoel heb ik bij mijzelf niet weten te bespeuren.

Even opschakelen naar een andere versnelling

Dead of Summer banner Meneer Vevie

Dead of Summer moet wel zeker wat peper in de reet toegestopt krijgen, wil de serie interessant zijn voor een groter publiek. Los van de doelgroep waar de serie op mikt (en horrorliefhebbers, mensen die series als Scream en Scream Queens kunnen waarderen), valt er voor hen namelijk nog weinig te genieten. De spanning moet toenemen. Als kijker mis je het onbehaaglijk gevoel dat goed gemaakte horror je kan geven. Nu is de vraag natuurlijk of je dat gevoel bij een serie van de zender Freeform zult vinden. Ik ben daarom ook niet overtuigd dat ik Dead of Summer nog in mijn woonkamer zal afspelen, maar who knows…

De trailer:

Geef een reactie