De Slechtste en Teleurstellende Series van 2017

Teleurstellend

Ozark banner Meneer Vevie

Ozark (IMDb) begon goed. De eerste aflevering kon ik echt waarderen. Daarna ging Ozark rap bergafwaarts met afleveringen die te lang duren en niet altijd even boeiend zijn. Het echte probleem is wat deze serie presenteert je al vaker hebt gezien in andere series. Het is al vaker gezien en beter uitgevoerd in andere series. Van het thema, naar het zoveelste verhaal van een blanke antiheld. Het is een herhalingsoefening.

Dit is zeker geen slechte serie. Er zijn echt wel dingen die de aandacht vasthouden, zoals Julia Garner (haar Ruth was het beste personage), Jason Bateman en Laura Linney. Ik ga het tweede seizoen zeker kijken, maar het is wel een serie die beter had kunnen én moeten zijn. Dit seizoen had compacter moeten zijn. Gestroomlijnder.

Mijn recensie van Ozark.


Suburra banner

Ik had veel verwacht van Suburra (IMDb), de eerste Italiaanse Netflix Original. Dit was ‘em echter niet. In de eerste afleveringen spoken meerdere personages al dingen uit die niet bepaald handig zijn. Er worden beslissingen genomen die normaal gesproken ervoor zorgen dat personages niet lang houdbaar zijn voor deze wereld. Daarbij is het verhaal veel minder interessant dan het denkt dat het is. Na de eerste seizoenshelft was ik er al klaar mee en toen moest ik nog vijf afleveringen.

Mijn recensie van Suburra.


24: Legacy banner meneer vevie

Een 24 zonder Jack Bauer… Is dat mogelijk? 24Legacy (IMDb) liet zien dat het kan, maar het maakte ook duidelijk dat het nergens voor nodig was. Dit is een goed voorbeeld van oude koeien uit de sloot halen. Hoofdrolspeler Corey Hawkins deed zijn best, maar dit was gewoon een onnodige herhalingsoefening. Dit seizoen rechtvaardigde nergens waarom de serie weer op televisie te zien was. Er gebeurde genoeg waardoor het nog enigzins onderhoudend was, maar daar is ook alles mee gezegd. Het is dus niet verbazend dat Fox de serie inmiddels gecanceld heeft.

Mijn recensie van 24Legacy.


Emerald City banner Meneer Vevie

Emerald City (IMDb) is een vrij donkere versie van de Land of Oz boeken. Het probleem van deze serie is dat het niet echt binnenkomt. Het is ‘donker’, maar niet het type ‘donker’ dat we kunnen wegzetten als interessant. Het acteerwerk is ook niet heel denderend. Emerald City is helaas niet interessant genoeg om de aandacht vast te houden. De serie is dan ook gecanceld.

Mijn recensie van Emerald City.


Geef een reactie