De Slechtste en Teleurstellende Series van 2017

Teleurstellend

The Defenders banner Meneer Vevie

Na The Defenders (IMDb) wist ik twee dingen: ik hoef niet meer uit te kijken naar Marvel-series op Netflix én Scott Buck (de showrunner van de laatste seizoenen van Dexter) kan er helemaal niks van. In deze serie komen de vier helden, Jessica Jones, Daredevil, Luke Cage en Iron Fist, bij elkaar en het eindresultaat laat mijn heupen niet swingen. Ik deed niet bepaald de Michael Jackson-trap. Je weet wel, die hij doet bij zijn dansjes. The Defenders maakt eens te meer duidelijk dat The Hand echt een dodelijk saaie antagonist is. Het verhaal is ook niet om over naar huis te schrijven. Ik keek dit voor Jessica Jones en Matt Murdock, maar ook zij konden dit niet naar een hoger niveau tillen. Ik heb weinig hoop meer voor de Marvel-series op Netflix, want ook The Punisher was een échte opgave om af te ronden.

Mijn recensie van The Defenders.


The Punisher banner

Begrijp me niet verkeerd: The Punisher (IMDb) is zeker niet slecht. Zeker niet! Ik geef de serie op zich een voldoende. Het probleem is echter dat Marvel en de showrunner helemaal niks hebben opgestoken van de gebreken van de eerdere Marvel-series. En dat mag je hen écht wel aanrekenen. Op een gegeven moment mogen we gewoon verwachten dat dezelfde fouten niet steeds herhaalt worden en dat men sleutelt aan wat niet werkt.

Het is toch vrij duidelijk dat de eerste seizoenshelft van The Punisher veel te traag is: de pacing gaat weer nergens over. De eerste zes afleveringen hadden gerust 2 á 3 afleveringen kunnen zijn. Het script is ook niet bepaald een hoogvlieger en zonder Jon Bernthal zou dit echt niet te doen zijn. Echt, shout-out naar Bernthal, want hij is dé saving grace. Dit had gewoon meer kunnen (nee, moeten) zijn dan het uiteindelijk is geworden. Ik ben dus genoodzaakt om dit seizoen als teleurstellend weg te zetten.

Mijn recensie van The Punisher.


A Series of Unfortunate Events banner Meneer Vevie

Wat ziet deze serie er mooi uit! Het is een leefwereld om van te smullen. Helaas is de uitvoering dat niet. A Series of Unfortunate Events (IMDb) is repetitief. Het pakt je niet en na een paar afleveringen kon het mij geen bal meer schelen wat er zou gebeuren met de Beaudelaire kinderen. Dit is een serie waar de randvoorwaarden prima in orde zijn, maar het komt gewoon niet binnen. Het raakt je niet. Nee, dit is toch wel een van de teleurstellingen van dit jaar.

Mijn recensie van A Series of Unfortunate Events.


Frontier banner Meneer Vevie

Frontier (IMDb) is een degelijk gemaakte serie. Het ziet er goed uit en het gegeven is vrij interessant. Het probleem van dit seizoen van Frontier is echter dat de serie veel minder interessant is als Jason Momoa niet op het scherm is. De overige personages zijn niet echt boeiend en weten de aandacht niet vast te houden. Je kunt gerust zeggen dat grote delen gewoon saai zijn. Ik was voorzichtig positief na de eerste afleveringen, maar de afleveringen daarna maakten de serie er niet beter op. Het tweede seizoen is nu beschikbaar en hopelijk is dat seizoen beter dan het eerste seizoen.

Mijn recensie van Frontier.

Geef een reactie