De Meest Teleurstellende Series van 2016

De Meest Teleurstellende Series van 2016

Elk jaar zijn er weer een aantal series waar je naar uitkijkt. Enerzijds zijn er series waar je veel van verwacht, anderszijds zijn er series waar er veel buzz omheen is. The hype is real. Een serie als Westworld, bijvoorbeeld, werd zo gehyped dat de serie wel moest slagen. Met een lager budget en mindere acteurs had ik Westworld ook genoemd in deze lijst. Ik ben toch licht teleurgesteld in de serie. Als je veel van een serie verwacht, kan dat betekenen dat een serie uiteindelijk niet aan de verwachtingen voldoet. Dat ligt aan jezelf, of aan de serie. Hoe dan ook, ook dit jaar waren er een aantal series die hevig teleurstelde. Waar je gretig voor op de bank dook, om daarna teleurgesteld af te druipen. Dus without further ado I present to you: De Meest Teleurstellende Series van 2016.


Daredevil

Daredevil seizoen 2 Banner Meneer Vevie

Het tweede seizoen van Daredevil sucks, y’all. Meer kan ik er niet van maken. Na het zeer sterke eerste seizoen keken veel mensen uit naar het tweede. Het wachten werd nog spannender toen Jon Bernthal werd gecast als The Punisher. Dan is het dus eindelijk maart. Je kunt eindelijk afstemmen op het nieuwe seizoen van Daredevil. Kijken maar!

De intrede van The Punisher is erg tof. De vechtscène in het begin van het seizoen (waar men duidelijk de epische vechtscène uit het eerste seizoen probeert te overtreffen) is om van te watertanden. Daar. Houdt. Het. Echter. Mee. Op! Alles gaat bergafwaarts wanneer Elektra wordt geïntroduceerd en het verhaal een dooie wending neemt. Ik heb nog nooit zoveel slaapverwekkende ninja’s gezien. Deze saaie vechtersbazen sloegen mij letterlijk in slaap. No, really! Rol dit seizoen van Daredevil alstublieft naar buiten. Het derde seizoen zal een hoop moeten doen om de vieze smaak van dit seizoen uit te wissen.

Outsiders

Outsiders Banner Meneer Vevie

Sons of Anarchy meets Justified? Dat dacht ik in ieder geval wel. Hoofdpersonages die de regels aan hun laars lappen, ruige gozers en kleurrijke figuren. Op voorhand heeft Outsiders het allemaal. Althans, na het kijken van de trailer. Daarom zijn trailers net Marco Borsato: de meeste dromen zijn bedrog. Je kunt er namelijk nog zo bij wegdromen, vaak blijkt echter dat de trailer beter in elkaar steekt dan het eindproduct. Zo ook bij deze serie. Goede acteurs. Een redelijk interessant verhaal. Helaas een matige uitvoering. Outsiders is een serie die je vaker hebt gezien, maar dan beter uitgevoerd. De makers hadden hier veel meer uit kunnen halen. De serie kabbelt op een gegeven moment maar door en de beloning blijft uit. Kijk, daar doe ik het niet voor. Het tweede seizoen is al besteld. Ik twijfel oprecht of ik daar bij ben.

Into the Badlands

Into the Badlands Banner Meneer Vevie

Kung-Fu/Martial Arts ging hard in mijn ouderlijk huis vroeger. Mijn moeder is een groot fan van het genre. De meeste titels van de legendarische Shaw Brothers heb ik dan ook gezien. Ik waande mij een regelrechte Shaolin master. Het genre kan ik nog steeds enorm waarderen. Ik was daarom wel even high van Into the Badlands. Na het zien van het eerste seizoen bleef ik toch lichtelijk teleurgesteld achter. De vechtscènes zijn top. Uitstekend zelfs. Maar goed, er is meer nodig dan dat. Het verhaal moet ook wat te bieden hebben. Het verhaal is echter flinterdun. De personages zijn niet interessant genoeg. Het is simpelweg niet pakkend genoeg. Ik kijk uit naar het tweede seizoen, maar ik heb er totaal geen moeite mee om te zeggen dat dit seizoen tegenvalt.

Geef een reactie